Istoriile lui Roderick

septembrie 8, 2008

Plăcuţele şi solomonarii

Filed under: Traco-geto-dacii — Roderick @ 3:39 pm

Voi reda aici o ipoteză (în care nu cred nici eu prea tare, dar e de luat în seamă), pe care am exprimat-o mai demult pe forumul dacia.org.

E vorba despre celebrele şi contestatele plăcuţe de la Sinaia.

Vezi:

http://www.bibliotheca-dacica.ro/

http://soltdm.com/reviews/tabliteromalo.htm

http://soltdm.com/reviews/raspuns_petan.htm

http://soltdm.com/reviews/raspuns_romalo.htm

Personal, nu împărtăşesc deloc „teoria conspiraţiei” creată în jurul plăcuţelor dacice ori pseudo-dacice. Acuzele care se aduc în cadrul ei sunt deosebit de grave şi nesusţinute prin dovezi.

***

În general, opiniile cercetătorilor („necontroversaţi”) contestă autenticitatea şi vechimea plachetelor, iar amatorii fie le susţin, fie le contestă şi ei pe ambele.

Eu fac o distincţie între aceşti doi termeni.
Este posibil ca plachetele să fie de dată recentă, dar totuşi autentice. În sensul că e posibil ca limba dacă să fi fost până de curând (şi poate şi acum) cunoscută şi vorbită de anumiţi oameni. Mă refer la acei misterioşi sihaştri, „solomonarii” din munţi, despre care s-a spus că ar fi continuatori ai vechilor religii dacice. E firesc ca ei să-şi fi perpetuat învăţăturile în vechea limbă a dacilor. O limbă hieratică, a iniţierii, nefolosită în viaţa de zi cu zi. E posibil ca de aici să provină aparenţa ei „artificială” pentru un observator exterior.

Există numeroase mărturii despre faptul că solomonarii vorbeau şi citeau într-o limbă necunoscută.

Din http://www.gk.ro/sarmizegetusa/templu/spiritualitate.htm :

„Solomonarul este vazut,cand ca « sfant », cand ca « om blestemat de Dumnezeu », care si-a vandut sufletul Necuratului.dar aceasta bipolaritate de semnificatii este de factura crestina si este de inteles…

El spune despre sine : « Eu stiu gandul la toti oamenii ;ii stiu cum ii cheama.Invat cat e lumea din carti mari, din care nimeni nu stie citi afara de mine.Nimanui nu-i iertat sa-mi greseasca, ca am putere sa-I zdrobesc cu bucatele cu ghiata ;pe oricine il pot face din om neom »(Studii folclorice si de etnografie-Anuarul Muzeului de etnografie al Transilvanie ,Cluj-Napoca, 1977)”

„Interesanta este deasemeni si informatia conform careia Solomonarii ar cunoaste tainele unui scris initiatic, forma de codare a tezaurului magic. Iordanes afirma vag ca sacedotii dacilor cunosteau o forma de scriere initiatica similara druizilor, cu functie de pastrare a tezaurului spiritual.”

Conform unei alte mărturii – o ţin minte din cartea Leacuri si remedii magice din Carpati, de Cornel Dan Niculae – un solomonar i-ar fi arătat o carte de-a sa unui preot ortodox dintr-un sat din ţara Haţegului, iar preotul ar fi „ştiut ceti” din carte.

Dacă aceşti „solomonari” sunt într-adevăr urmaşii spirituali ai unor preoţi-călugări daci ( dealtfel solomonarii se consideră stăpâni şi locuitori mai vechi ai munţilor) , iar în Dacia religia şi statalitatea erau într-o relaţie foarte strânsă ( de multe ori Marele Preot era şi rege) pare firesc ca ei să fie şi păstrători ai istoriei politice a Daciei. Speculând mai departe, pare plauzibil ca această istorie veche să fie scrisă pe un suport greu perisabil, dar uşor de purtat dintr-un loc în altul – cum ar fi nişte plăcuţe.

***

O importantă obiecţie adusă de S. Olteanu:

” tot astfel stau lucrurile şi în privinţa numelui lui Decebal. Acesta este peste tot numit dačebalo (cu o singură excepţie în care apare dečebalo, de n-o fi vreo greşeală!). Din nou, nu este posibil ca, dacă aceasta ar fi fost forma dacică autentică, textele antice păstrate din antichitate, dar mai ales inscripţiile puse tocmai de daci pe care îi chema Decebal, să fi scris acest nume în variantele Δεκέβαλος [Dekébalos], Decebalus, Decibalus şi Dicebalus, numai Dacebalus nu! Este evident că forma aceasta se datorează din nou etimologiei făcute de autorul plăcuţelor, care credea că numele vine de la cel al dacilor (de altfel, el îl şi desparte o dată, cu flexiune internă, în daceo baloso [genitiv?]) şi deci l-a scris cu / a/: dačibalo. ”

Să urmărim însă transformarea unui cuvînt din latină în graiul ardelenesc (şi nu numai):

sera > seară > sară

Am putea avea atunci Decebalus > Dacebalo, în condiţiile ipotezei noastre.

***

O mărturie despre solomonari poate oferi întrucîtva denumirea vechilor preoţi daci, precum şi natura unui totemism dacic:

„Descântecele erau practicate de foştii solomonari, deveniţi contra-solomonari sau „meşteri pietrari”. Iată cum descria Traian Gherman un asemenea descântec: „Un astfel de contra-solomonar, când vedea că se apropie furtuna şi zărea balaurul, se deculţa, punea jos încălţămintea cu talpa-n sus şi sta în picioare pe ele; apoi îşi întoarce pălăria şi aşa şi-o pune pe cap; lua patru furcuţe, le împlânta în patru părţi ale lumii, făcând semn în aer şi zicând – „Trage-te în alte părţi, Simioane”, sau făcea cruce cu un fier deasupra norilor şi rostea: „Cu toaca te opresc/ Să vii peste sat”. ”

( sursa iniţială: „Mitologie română” de Romulus Vulcănescu )

De ce „mesteri pietrari” ? Probabil că piatra este totemul (contra-)solomonarilor.

De unde „Simioane”? Oare cei care au auzit un mester pietrar ii redau cu acuratete spusele? Daca ar fi fost „Silmioane” sau „Zilmioane”, posibila legatura cu „salmon” sau „Zilmissus” (oronim in Tracia) ar fi fost mai clar conturata.

Reclame

29 comentarii »

 1. Referitor la placute , ele nu sant originale , plumbul nefiind de pe vremea dacilor , insa inclin sa cred ca ar putea fi copii dupa cele originale , nu stiu daca originalele erau din aur , asta e alta poveste . Dar ceva e foarte ciudat , de ce atata munca daca nimeni nu le a folosit ? Si cine ar fi fost in stare sa inventeze o limba ?

  Comentariu de Oroles — septembrie 9, 2008 @ 4:45 pm | Răspunde

 2. E posibil ca scrierea de pe placute sa fie recenta, dar intr-o „limba sacra”, veche, nefolosita in domeniul cotidian, fiind insa usor deformata fonetic de graiul de zi cu zi.

  S-a vorbit despre „limba solomonarilor” , dar pana acum nu s-a produs nicio dovada certa a ei.

  Placutele au aparut in epoca in care turismul a inceput sa se dezvolte in Bucegi. Niciun „solomonar” n-ar mai sta acum pe-acolo.

  Plumbul este metalul asociat planetei si zeului Saturn… dar in lipsa certitudinii ca acesta e materialul original al placutelor, nu pot fi facute deductii/speculatii.

  Comentariu de roderick — septembrie 10, 2008 @ 1:47 pm | Răspunde

  • Ar fi prea frumos să fie adevărat ,însă istoria a fost prea aspră cu zona asta ca să supraviețuiască așa ceva .Logic ar fi ca vechile descântece magice să fi fost traduse în graiul de toate zilele și transmise oral peste generații.Acele plăcuțe de plumb sânt colosale ca valoare chiar și pentru un fals.

   Comentariu de Ioan Albu — decembrie 19, 2009 @ 7:52 pm | Răspunde

  • Da, cu siguranţă într-o zi va trebui să-mi fac timp să vă citesc toate articolele, că şi pe acesta abia acum l-am descoperit.

   Despre prezenţa solomonarilor în Ceahlău am scris recent sub o fotografie postată de mine pe un alt site unde sunt activă, dar nu prea am găsit subiecţi interesaţi de împărtăşirea opiniilor mele.
   Mai mult, o captură aero, suprinsă în dimineaţa zilei de 2 aprilie 2011 din cursa Iasi-Viena deasupra unei creste din Ceahlău pe care o cercetez, mi-a relevat – într-o zonă de intrare/ieşire/”poartă” – forma unui profil / schelet cranian orientat spre stânga şi acoperit cu o căciulă asemănătoare cu cea a dacilor, profil care m-a dus pe loc, cu gândul -şi nu ştiu de ce – nu la un solomonar, ci la un …şaman. (Şi ei, în opinia unora, tot strămoşi ai dacilor.)

   Comentariu de Daniela — iunie 19, 2011 @ 6:42 pm | Răspunde

   • Cum se numește forumul unde a apărut articolul? Aș dori să-l citesc

    Comentariu de sabinus — iunie 21, 2011 @ 4:01 am | Răspunde

 3. Parerea mea e ca fie tablitele sant copii dupa unele originale ( din aur cum se spune ) fie sant realizate recent ( sec 19 ) si sant opera rusilor .

  Comentariu de Oroles — septembrie 10, 2008 @ 7:00 pm | Răspunde

 4. e ciudata formularea : contra-solomonari , pietrari , poate mesteri pietrari , constructori – masoni ? Din cate stiu eu , ktistai insemna acelasi lucru : constructor – mason . Am vazut o teorie interesanta , era vorba despre constructori Columnei lui Traian si a numeroaselor statui reprezentand daci , o explicatie a faptului ca dacii sant atat de bine reprezentati sau ca fiecare dac prezinta o fizionomie proprie , ar fi ca acei constructori ar fi fost daci . Acuma eu nu stiu . . .

  Comentariu de Oroles — septembrie 14, 2008 @ 7:06 pm | Răspunde

 5. Există o diferenţă între „pietrar” şi „zidar”, constructor.
  În mod tradiţional, pietrarul se ocupă cu cioplirea pietrei şi/sau sculptarea ei
  ( de exemplu pentru cruci), nu cu construcţiile.

  Nu exclud însă cele spuse de tine.
  În cartea „Mitologia Tracilor”, într-o notă de subsol, dr. Sorin Paliga scrie că „în zilele noastre numele marelui zeu Zamolxis apare în numele cîtorva loji din România”.
  Se mai spunea că eroul Horea, supranumit „Rex Daciae”, nu era străin de Masonerie.
  E posibil deci să existe o oarecare filiaţie spirituală între preoţii daci şi unele din aceste loji.

  Dar Masoneria este totuşi o organizaţie secretă – fapt pentru care prea multe nu avem cum să ştim despre ea. Acest fapt extrem de elementar este ignorat de majoritatea „teoreticienilor” istoriei recente.

  Despre Columna lui Traian, ridicată în timpul vieţii împăratului, pot spune că este un document fidel, un fel de „carte cu ilustraţii” pentru scrierea „Bellum dacicum” a lui Traian. Scrierea, din păcate, s-a pierdut; ne-a rămas Columna şi interpretările ei.
  Că au participat meşteri daci la construcţia ei, nu cred. Unde să se fi şcolit în tehnica basoreliefului? Nu avea Roma meşterii ei? Probabil că au existat numeroşi prizonieri daci cărora li s-au făcut portetele.

  Comentariu de roderick — septembrie 15, 2008 @ 11:50 am | Răspunde

 6. Da , asta cam asa e , dacii nu aveau unde sa lucreze tehnica basoreliefului . Totusi e ciudat faptul ca expresia fetei difera . Cat despre masoni-Zamolxis , imi aduc aminte ca citisem ca de fapt Zamolxis ar fi initiat un rit masonic in Dacia , era o ipoteza , cum ca adunarea barbatilor unde Zamolxis predica era o loja masonica iar casa pe care poruncise sa i se ridice ar fi fost un templu masonic . Dar sant doar speculatii , dacii sant revendicati sau folositi propagandistic de multe grupuri si organizatii . Totusi avand in vedere ca Zamolxis predica prin 700 i.Hr ( dupa wikipedia ) iar dacii ating un grad de civilizatie ridicat cam prin vremea lui Burebista ( bine , regi puternici , cetati existasera si inainte de regele regilor , insa Burebista a reformat puternic societatea dacica ) ma face sa cred ca initiatii daci ( preotii ) nu au avut un rol atat de mare pana la Burebista . Apoi acei preoti au contribuit prin cunostintele lor la dezvoltarea regatului , marele preot ajungand vicerege .

  Comentariu de Oroles — septembrie 15, 2008 @ 11:19 pm | Răspunde

 7. Informatii autentice despre solomonari :

  http://www.solomonar.go.ro

  Comentariu de Rebis — octombrie 11, 2008 @ 8:47 pm | Răspunde

 8. Rebis, în legătură cu plăcuţele ce crezi sau ce ştii ?

  Comentariu de roderick — octombrie 11, 2008 @ 11:38 pm | Răspunde

 9. Preoţii dacilor,pustnicii lor şi solomonarii erau categorii diferite: preoţii erau instruiţi direct de Marele Preot şi erau prezenţi în Snctuarul de Slavă dar şi în Sanctuarul de Sacrificiu, pustnicii ( cei în straie albe) nu erau de acord cu expozitivul, cu sacrificiul uman şi erau vegetarieni ;despre solomonari se cunosc destule. Clasificarea poate fi nuanţată.

  Comentariu de Centurion — octombrie 25, 2008 @ 6:04 am | Răspunde

 10. Întrebarea mea este dacă plăcuţele de la Sinaia pot fi legate de o perpetuare a unei limbi antice pînă în contemporaneitate, în interiorul unei comunităţi secrete. Cel mai probabil este că nimeni din interiorul acelei ( ipotetice sau reale ) comunităţi nu va răspunde la întrebare.

  Comentariu de roderick — octombrie 27, 2008 @ 10:50 am | Răspunde

 11. Semnele gasite la Piatra din Broscari, la Nucu, la Alunis, la Policiori, la Basarabi Murfatlar, in jud. Neamt, la Sinca Veche, Tabltele Sinaia, Tablitele Tartaria etc, – sunt semne comune, semne care se regsesc in afabetul lui Wulfila, runele secuiesti, runele asiatice, semne de pana in crestinism ( unele)… In unele locuri amplasarea lor are o logic, in alte locuri nu s-a gsit aceasta logica. Allta adresa:
  http://www.capella.ro/enciclopedia/category/spiritualitate/
  Daca asupra Placutelor Sinaia planeaza dubii, despre semnele de la adresele amintite – nici o indoiala: numai faptul ca apar semne comune pe obiective aflate la distante enorme ; Carpatii de Curbura – Basarabi – Farcasa ( Neamt)

  Comentariu de Centurion — noiembrie 20, 2008 @ 5:36 pm | Răspunde

 12. http://www.cotidianul.ro/149477-Spiritualitatea-dacica-relevata-de-inscriptiile-unui-ofiter-roman
  A apărut o inscripție militară de după războaiele dacice. Din păcate asta e tot ce vom găsi pe internet legat de subiect.

  Comentariu de Ioan Albu — iunie 19, 2011 @ 6:47 am | Răspunde

 13. Aș dori să ne dați adresa forumului unde ați publicat articolul, să-l citim și noi. Mă interesează muntele Ceahlău

  Comentariu de sabinus — iunie 21, 2011 @ 3:59 am | Răspunde

 14. Vă mulţumesc pentru interes!

  Nu este întocmai un Forum, aş spune chiar că am vorbit singură… :)
  Am trimis legăturile web domnului Roderick, cu rugămintea de a direcţiona cele necesare de-acolo şi către adresa dvs. de e-mail.

  Comentariu de Daniela — iunie 21, 2011 @ 8:20 am | Răspunde

 15. Un dicționar de arhaisme propune germ. Schulmäner pentru originea lui șolomonar, solomonar. Se traduce prin „om cu școală” http://en.wiktionary.org/wiki/Schule
  Ar fi interesant dacă dacii au preluat și ei vremelnic un lat.schola sau direct din greaca antică. http://en.wiktionary.org/wiki/schola#Latin
  Au avut sute de ani contacte cu grecii, plus lexicul comun celor două grupuri.

  Comentariu de Ioan Albu — februarie 26, 2012 @ 12:08 pm | Răspunde

 16. Atenţie : « DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! » „MĂ ÎNDOIESC deci cuget. CUGET,deci EXIST”. „DUBITO, ergo COGITO; COGITO, ergo SUM.” Aşa spuneau STRĂMOŞII NOŞTRI vechii latini. Dar iată că sunt unii care NU SE ÎNDOIESC de nimic din ce le spune toxinKGB. Aceştia NU SE ÎNTREABĂ de ce limba despre Tăbliţele de la Sinaia NU ESTE LATINA şi nici o limbă înrudită cu latina. Credulii NU SE ÎNDOIESC de afirmaţia MINCINOASĂ că DOAR 14% din Dacia a fost în stăpânire romană. NU SE ÎNTREABĂ de ce aşa-zisele „cercetări-paleogenetice” conţin FRACTURI MONSTRUOASE de logică elementară printre care contrazicerea principiului logic de TRANZITIVITATE… Dar cineva trebui să se întrebe pentru ei…. Demonstraţia de mai jos arată cum MINCIUNA PRIN OMISIUNE poate păcăli milioane de tineri(şi nu numai)creduli. Motto: « Ş-oricât timp ROMAN VOI FI Nu mă tem că voi pieri » -Nicolae Tãutu “Românul în veci nu piere” « Iliescu pentru noi este Ceauşescu 2 ! » Aşa se striga pe străzile din România după ce tot mai mulţi români şi-au dat seama că Ion Iliescu zis şi iliciKGB era SLUGOIUL RUSIEI şi că în decembrie 1989 nu avusese loc o revoluţie ci o VICLEANĂ LOVITURĂ DE STAT marca Moscova-KGB. Şi tot aşa,astăzi orice ROMÂN care a depăşit stadiul naivităţii din decembrie 1989,după ce vizionează pseudo-documentarul « Dacii-Adevăruri tulburătoare » poate parafraza : « DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! » Şi ar avea perfectă dreptate ! Campania mediatică “Dacii-MANIPULĂRI KGB tulburătoare- este RĂZBUNAREA RUSIEI după ÎNFRÂNGEREA ZDROBITOARE în MINCIUNII RUSEŞTI abjecte a “moldovenismului”. Acum când RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ROMÂNIA este în plină desfăşurare Călăii OCUPANŢI RUŞI cu perfidie încearcă să introducă O CONFUZIE IDENTITARĂ în inimile ROMÂNILOR de pe ambele maluri ale Prutului. Din cauza COLOANEI a-5-a RUSE de manipulare în masă PCRM-PLDM-PD mai sunt destui ROMÂNII basarabeni care după 200 de ani de spălare a creierelor ÎNCĂ NU ŞTIU că a fi MOLDOVEAN înseamnă automat A FI ROMÂN. Iată că şi în rândul românilor din Ţara Mamă KGB-ul insinuează CU VICLENIE OTRAVA CONFLICTULUI IDENTITAR. Să fim noi oare ROMÂNI sau…DACI? Coincidenţă? Nu. Când e vorba de KGB NU EXISTĂ COINCIDENŢE. Dar să le reamintim mankurţilor « dacişti » : A fi MOLDOVEAN înseamnă automat A FI ROMÂN. A fi ROMÂN înseamnă AUTOMAT A FI ŞI DAC şi ROMAN. Ai băgat la cap MOSCOVA? Deci atenţie la MANIPULAREA RUSEASCĂ -”DACII-adevăruri tulburătoare! Dacia RUSEASCĂ şi Dacia AUSTRO-HUNGARĂ Atât imperiul habsburgic, cât şi cel țarist, au dorit, în anumite contexte geopolitice, formarea unui STAT-TAMPON, cu numele Dacia, însă FIECARE VOIA SĂ-L IA SUB TUTELĂ PROPRIE: ,,Dacia austriacă” urma să încorporeze Ardealul unit cu Principatele, iar ,,DACIA RUSEASCĂ” urma să încorporeze Ţara Românească (Valahia), Moldova şi Dobrogea. Deci, fiecare imperiu vecin voia O DACIE A LUI, şi nu o Dacie ROMÂNEASCĂ. Ecaterina II, împărăteasa Rusiei, având aliat pe Iosif II, împăratul Austriei, a înaintat, în 1782, planul ca între cele trei imperii – Rusia, Austria şi Turcia – să se creeze din Moldova,Valahia şi Basarabia un stat „independent’” CU NUMELE DACIA, în care religia să fie ortodoxă (greacă), iar CONDUCEREA RUSEASCĂ! De fapt ruşii nu ne vor nici daci nici români. Ei vor SĂ DISPĂREM CA POPOR prin RUSIFICARE. Iar primul pas pentru RUSIFICARE este CONFLICTUL IDENTITAR prin care OCUPANŢII RUŞI vor să ne determine să RENUNŢĂM SINGURI LA IDENTITATEA ROMÂNEASCĂ STRĂMOŞEASCĂ . De aceea RUŞII după ce ne-au vrut « MOLDOVENI » şi nu le-a ieşit NE VOR ACUM DACI şi NU ROMÂNI pentru ca AŞA ZISA NOUĂ DACIE să fie VASALA MOSCOVEI! « NOUA DACIE » ar fi un fel de RSSM până la Dunăre. E clar acum de ce LABORATOARELE KGB au clocit « Dacii-MANIPULĂRI tulburătoare » . Se loveşte în ORIGINEA NOASTRĂ LATINĂ. Astfel se încearcă şi RUPEREA ROMÂNIEI de occident şi atragerea ei în URSS 2-CCCP2 adică « Uniunea Eurasiatică » a lui putinKGB. Vă mai amintiţi CAMPANIA MANKURŢILOR CONTRA « LUPOAICEI » de la Muzeul de istorie ? « LUPA CAPITOLINA » ,DARUL ROMEI,simbolul LATINITĂŢII ROMÂNILOR le-a stat ca un ghimpe în coaste Călăilor OCUPANŢI RUŞI şi slugilor lor mankurte. Ia să ne amintim : Pentru a aminti ORIGINEA ROMANICĂ a populaţiei băştinae din Basarabia, în 1921 municipalitatea oraşului Roma a oferit municipiului Chiinău o copie a statuii Lupa capitolina realizată de sculptorul Ettore Ferrari. Statuia a fost instalată în fața clădirii în care „Sfatul Ţării” a votat unirea cu România (clădire care a devenit în 1933 sediul „Facultăţii de Știinţe Agricole”). Ce au făcut Călăii RUŞI cu “LUPOAICA” instalată în faţa Facultăţii de Agronomie din Chişinău imediat după ce AU OCUPAT Basarabia şi Bucovina de Nord după 28 Iunie 1940? AU DISTRUS STATUIA LUPOAICEI! Barbarii RUŞI considerau Lupoaica « UN SIMBOL AL FASCISMULUI ITALIAN și al IMPERIALISMULUI ROMÂN. » !!! La 1 Decembrie 1990, „Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni” a realizat o replică a statuii pe care ne-a dăruit-o NOUĂ ROMÂNILOR basarabeni de aceeași obârșie latină ca şi FRAŢII NOŞTRI ROMÂNI de peste Prut. Statuia a fost instalată în fața „Muzeului de Istorie a Republicii Moldova” din Chișinău. Pe măsură însă ce OCUPANŢII rusofoni și-au redobândit situația dominantă pe care o avuseseră pe vremea Uniunii sovietice, impunându-și din nou punctele de vedere în domeniul istoriei și culturii, simbolurile LATINITĂŢII și cele ale ROMÂNITĂŢII AU FOST SCOASE dintre simbolurile statului și din spațiul public. Întâi SLUGOII OCUPANŢILOR RUŞI au acoperit statuia cu folie de plastic. STATUIA “LUPOAICEI” A FOST PROFANATĂ NOAPTEA apoi acest simbol al latinității poporului ROMÂN a fost demontat de pe soclu, și a fost aruncată în subsolul Muzeului pentru…restaurare. După cum vedeţi LUPOAICA A FOST ÎNLĂTURATĂ de pe soclu. Deranja ca şi STATUIA LUI TRAIAN din Bucureşti. ROMÂNII basarabeni nu s-au dat însă bătuți, și o nouă donație din partea „Ligii culturale pentru UNITATEA românilor de pretutindeni” a permis realizarea unei noi copii a “LUPOAICEI”, care a fost reinstalată pe soclul ei la data de 1 Decembrie 2009. http://m.protv.md/stiri/social/lupoaica-a-revenit-in-fata-muzeului-de-istorie-din-chisinau.html# Observaţi ce spune citatul din Mihai Eminescu de pe timbrul din 1992? “DA,DE LA ROMA VENIM. Din DACIA Traiană”. Cât de frumos,simplu şi concis a rezumat Eminescu DUALITATEA DACO-ROMANĂ a POPORULUI ROMÂN! Dar toxinKGB nu a auzit nici de citatul acesta… Şi ce mai spunea Eminescu? “Se cam ştersese diploma noastră de nobleţă: limba însă am transcris-o din buchile noastre ghebosite de bătrâneţe în literele de aur ale limbilor surori. Cam degenerase arborele nostru genealogic cu câte o codiţă străină, dar îl vom curăţi de toate uscăturile”. „În privinţa LIMBII ROMÂNEŞTI Friedrich Diez (lingvist german care a pus bazele gramaticii comparate a LIMBILOR ROMANICE, publicând în 1836-1838 o gramatică a LIMBILOR ROMANICE în trei volume) are meritul DE A FI NIMICIT PE CALE ŞTIINŢIFICĂ TOATE BASMELE DESPRE ORIGINEA SLAVĂ A LIMBII ROMÂNEŞTI, precum acele erau susţinute cu patimă de filologi de şcoală veche slavonă şi combătute în acelaşi mod nedibaci de şcoala veche a filologiei româneşti”. Ai auzit toxinKGB? “Friedrich Diez are meritul DE A FI NIMICIT PE CALE ŞTIINŢIFICĂ TOATE BASMELE DESPRE ORIGINEA SLAVĂ A LIMBII ROMÂNEŞTI”-Mihai Eminescu Ei cum mai rămâne cu acea aberantă afirmaţie despre fondul traco-SLAV(adică RUSESC)al LIMBII ROMÂNE? Iată DE CE NU NE VREA LATINI tavarişci toxinKGB sluga Rusiei ! Pentru că RUSIA NE VREA SLAVI! Epopeea distrugerilor şi refacerilor statuii “LUPOAICEI” de la Chişinău vorbeşte singură despre URA OCUPANŢILOR RUŞI împotriva LATINITĂŢII şi ROMANITĂŢII ROMÂNILOR. Şi ce BĂTĂLIE CRUNTĂ au trebuit să dea ROMÂNII basarabeni pentru a putea vorbi în LIMBA ROMÂNĂ strămoşească şi pentru a putea scrie în ALFABET LATIN ! Cine poate uita câţi ROMÂNI basarabeni şi bucovineni AU FOST ÎMPUŞCAŢI şi trimişi în lagăre în Siberia DOAR PENTRU CĂ AU ÎNDRĂZNIT să scrie şi să vorbească în ROMÂNEŞTE? Dar aceste lucruri NU TREBUITE ŞTIUTE . TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română de la Bucureşti şi Chişinău au grijă să menţină UN ZID MEDIATIC-INFORMAŢIONAL pe Prut. Un ZID MAI DUR ca Zidul Berlinului… Un zid ridicat pentru A MENŢINE OCUPAŢIA RUSEASCĂ la est de Prut. Un zid mediatic de protecţie a MINCIUNILOR ORDINARE RUSEŞTI numite « respubliKAKA molotova », »limba moldovenească » şi « poporul moldovenesc ». E clar acum CINE URĂŞTE DE MOARTE LATINITATEA şi ROMANITATEA POPORULUI ROMÂN. Călăii OCUPANŢI RUŞI . Acestor barbari slavi “LUPA CAPITOLINA” şi LATINITATEA LIMBII ROMÂNE le stau ca SAREA ÎN OCHI! Şi ce-şi mai freacă OCUPANŢII RUŞI ghearele de bucurie, când primesc rapoartele de la agenţii lor de la Bucureşti şi Chişinău şi când aud cât de repede UNII ROMÂNI s-au lepădat ca Petru de Iisus de ROMÂNITATEA lor… Numai un naiv sau UN MANKURT poate refuza să admită că “DACISMUL” ESTE RĂZBUNAREA Ocupanţilor Ruşi pentru că NOI ROMÂNII AM ZDROBIT 200 de ani de MINCIUNĂ RUSEASCĂ numită “moldovenism”. „Pentru ca SĂ NE IA INDIVIDUALITATEA, RUSIA AR TREBUI SĂ NE DEA ALTA ÎN SCHIMB, şi, cel puţin deocamdată, nu suntem copţi pentru o asemenea degenerare.”-MIHAI EMINESCU «NICIODATĂ CU RUŞII, căci ei vor să ne ia limba, să ne fure istoria, să ne ia pământul strămoşesc şi să ne distrugă neamul.» -Constantin Stere PATRIOT ROMÂN basarabean martir cu rol decisiv în SFATUL ŢĂRII pentru MAREA UNIRE cu Ţara Mamă ROMÂNIA din 27 Martie 1918. A. D. XENOPOL : « Răpirea Basarabiei AR FI TREBUIT SĂ-I ÎNVEŢE PE ROMÂNI un lucru: că dacă există vreun pericol pentru existenţa lor ca naţiune acesta va veni de la nord . Dacă este vreun element adevărat duşman al elementului român este acel RUSESC ,care nu din întâmplare,din neîngrijire pune în pericol existenţa noastră. ,ci lucrează cu conştiinţă la DISTRUGEREA EI. Acest PERICOL l-au simţit TOŢI ROMÂNII ,acei ce şi-au iubit întradevăr poporul şi care au binemeritat de patria lor. Toată dezvoltarea noastră naţională este datorită LUPTEI NEÎMPĂCATE ÎN CONTRA ACESTUI ELEMENT COTROPITOR ,luptă în mare parte susţinută cu ajutorul Apusului. În asemenea împrejurări , A FACE POLITICĂ RUSEASCĂ ESTE DE A DA NOI ÎNŞINE ARMA ÎN MÂINILE UCIGAŞULUI ,este A TRĂDA INTERESELE CELE MAI SFINTE ale cauzei ROMÂNE ”. Mihai EMINESCU România în luptă cu panslavismul Timpul, iunie 1878 « Tocmai puşi faţă în faţă cu viaţa rusească ROMÂNII au început a fi cu atât mai vârtos pătrunşi de farmecul vieţii lor proprii, de bogăţia şi SUPERIORITATEA INDIVIDUALITĂŢII LOR NAŢIONALE ; tocmai fiind puşi în contact cu ruşii, ROMÂNII ERAU MÂNDRI DE ROMÂNITATEA LOR . » * « UNIONIŞTII »de Moscova Daniel Roxin şi Valentin Roman Iată de ce PERFIZII AGENŢI KGB Roxin şi Roman ,mai nou, SE PREFAC CU VICLENIE RUSEASCĂ a fi “UNIONIŞTI”. Iată la ce a dus MIZERABILA LOR MANIPULARE KAGHEBISTĂ “dacizatoare”: LA URĂ ÎNTRE ROMÂNI. Aţi citit ce scriu DUŞMANII REUNIFICĂRII-SLUGOII OCUPANŢILOR RUŞI pe “youtube”? De exemplu: Iată ce scrie un mare “DAC” : “toate mamele voastre au fost futute de rOmini si rusi si musolmani ca nici 4% nu admiteti ca sunteti DACI .” “oppssss,TOTI dacii[elita,liderii] ucisi au fost. am ramas IO ca de departe ,din alt capat ai lumii intre altii DACI sa va dau pula,sa va cresc,sa va cinstesc neamuu rOmin si tara ru-muna-curul si paria europeana !” Acum aţi înţeles ? “DACISMUL” lui Roxin-KGB este ARMA PERFIDĂ A RUSIEI prin care vrea să ne inducă echivalentul “MOLDOVENISMULUI” anti-românesc de peste Prut. Efectul propagandei RUSEŞTI făcute prin MANIPULĂRILE tulburătoare marca TOXIN : Alt mare “DAC” scrie: « mmm… romanii care au fost dacii fututi de roma ??? daca esti moldovean si vrei unirea cu poporul roman,esti un tradator,dute si stai cu tiganii si europa!noi moldovenii suntem dacii liberi,frumosi si curati,neamul lui stefan cel mare !iar romanii sunt curvele romanilor,adica dacii care au fost invadati de legiunele romane,in care erau fel de fel de ostasi,si cind au ajuns pe pamintul actual al romanii ,au futut toate curvele lasindu-le pline cu fel de fel de nationalitati! » Vedeţi la ce serveşte PSEUDO-documentarul “Dacii-MANIPULĂRI KGB-tulburătoare”? Exact LA DEZBINAREA FRAŢILOR ROMÂNI nu la REUNIREA LOR! * « Dacismul »este CALUL TROIAN AL RUŞILOR la poarta CETĂŢII ROMÂNIA Cum au intrat grecii în Troia?Prin luptă? NU. Prin VICLENIE. Şi în ce a constat viclenia lor? Într-un DAR. Şi vă amintiţi ce i-a determinat să facă ACEST DAR VICLEAN pe strămoşii noştri troieni? ŞI-AU DĂRÂMAT SINGURI ZIDURILE DE APĂRARE. Pentru că altfel DARUL VICLEAN,CALUL TROIAN nu încăpea în cetate. ZIDURILE FORMIDABILE,uriaşe,înalte,groase,NU AU PUTUT FI DĂRÂMATE DE ATACATORI prin luptă. DARUL VICLEAN însă,i-a făcut pe troieni SĂ-ŞI DĂRÂME SINGURI ZIDURILE DE APĂRARE. Înţelegeţi ? Cu NAIVITATE ,FRAŢII ROMÂNI de pe ambele maluri ale Prutului au căzut în cursa celor din spatele lui Toxin-KGB, şi cu o veselie inconştientă, ÎŞI DĂRÂMĂ SINGURI ZIDURILE DE APĂRARE ale cetăţii numite “ROMÂNIA”. Pentru că DARUL VICLEAN al KGB numit “DACISM” NU ÎNCAPE prin porţile ROMÂNIEI. Peste noapte precum Petru de Iisus ,fără să-şi dea seama, FRAŢII ROMÂNI de pe ambele maluri de Prut S-AU LEPĂDAT DE SFINTELE NUME DE ROMÂN şi ROMÂNIA . ROMÂNII au fost convinşi de RUSIA că ROMÂNIA ESTE UN MIT! Şi “MITURILE VOR FI DĂRÂMATE” nu-i aşa? * PUBLIUS CORNELIUS Regalianus şi Sulpicia Dryantilla sau cum « te face » toxinKGB şi nici nu simţi… Nimic nu îmi face mai mare plăcere decât SĂ DESFIINŢEZ O MANIPULARE oricât de TULBURĂTOARE ar fi ea CU PROPRIILE EI ARME. De exemplu DACIZATORII creaţi de KGB se folosesc în manipularea lor foarte des de numele lui REGALIANUS. Dar cine a fost REGALIANUS? După Burebista şi Decebal, un strănepot al lui Decebal, împăratul dac Regalian, a reunificat Dacia înainte de aşa-zisa retragere aureliană. Regalianus PUBLIUS CORNELIUS(?-268) Guvernator al Moesiei,Illiriei, Pannoniei şi Daciei. La scurt timp după înfrângerea uzurpatorului Ingenuus , este proclamat împărat de către legiunile de la Dunăre. În acelaşi an respinge o invazie sarmatică. Se consideră membru al familiei regale dacice, afirmând că este rudă cu însuşi Decebal. “gentis Daciae, DECEBALI ipsius, ut fertur, affinis” -”DE NEAM DACIC, fiind , pe cât se spune, RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL” (Scriptores Historiae Augustae, Tyranni triginta,10,8) Istoria îl menţionează ca fiind DAC din Durostorum şi s-a arătat duşman al oligarhiei de la Roma. Ce observăm din datele istorice? Exact ROMANIZAREA DACILOR atât de contestată de “DACIZATORII” care regizează “MANIPULĂRILE tulburătoare”. Ce ne spun sursele istorice că era Regalianus? “DAC din Durostorum”. Ba şi mai mult “gentis Daciae, DECEBALI ipsius, ut fertur, affinis” -“DE NEAM DACIC, fiind , pe cât se spune, RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL”. Perfect. Care erau PRENUMELE DACULUI Regalianus,RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL? “PUBLIUS” şi “CORNELIUS ”! Ce fel de prenume sunt acestea? Prenume ROMANE. Şi poetul Ovidius avea prenumele “PUBLIUS”… Dar cine era soţia DACULUI PUBLIUS CORNELIUS Regalianus? ROMANA Sulpicia Dryantilla era fiica lui CLAUDIA AMMIANA DRYANTILLA și POLLIO SULPICIUS, un SENATOR ROMAN realizat și ofițer sub Caracalla. Ei i-a fost acordat titlul de Augusta de către soţul ei Regalianus PUBLIUS CORNELIUS. Deci ROMANA Sulpicia Dryantilla era soţia DACULUI CU PRENUME ROMANE PUBLIUS CORNELIUS Regalianus,din neamul marelui nostru rege DECEBALUS. Oare ÎN CE LIMBĂ se adresa Regalianus legiunilor răspândite din Iliria şi Panonia până în Tracia ,Moesia şi Dacia? Evident ÎN LIMBA LATINĂ. Dar cu PROPRIA SOŢIE,ROMANA Sulpicia Dryantilla în ce limbă vorbea? Evident ÎN LIMBA LATINĂ. Probabil că şi-a cunoscut SOCRII ROMANI personal. LA ROMA. Oare în ce limbă vorbea Regalianus,“DE NEAM DACIC, fiind , pe cât se spune, RUDĂ CU ÎNSUŞI DECEBAL” cu soacra lui CLAUDIA AMMIANA DRYANTILLA și cu socrul său SENATORUL ROMAN POLLIO SULPICIUS? Evident ÎN LIMBA LATINĂ. Dacă Regalianus ÎI URA AŞA DE CRÂNCEN pe romani cum MINTE ORDINAR dentistul Napoleon Săvescu,DE CE S-A ÎNSURAT cu o femeie din Roma,cu o fiică de SENATOR ROMAN? Ca să nu mai spun că după asasinarea lui Regalianus peste Dacia ROMANĂ a fost împărăteasă chiar ROMANA Sulpicia Dryantilla… Iată că dacii O IUBEAU pe SUCCESOAREA lui Regalianus,Împărăteasa ROMANĂ Sulpicia Dryantilla. Ei cum e cu “imposibilitatea” romanizării şi LATINIZĂRII dacilor? Încă nu mi-a răspuns nimeni… Alio,MASKVA,degeaba te scremi! SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM! * Etruscii,egiptenii,sumerienii sau despre „AMNEZIA” selectivă a tovarăşului toxinKGB Iată două exemple care dovedesc şi mai mult NULITATEA teoriilor tovarăşilor “DACIZATORI”. Ei tot repetă obsesiv-MANIPULATOR,că o civilizaţie atât de veche precum cea dacică NU PUTEA FI ROMANIZATĂ. Avem două exemple celebre despre care “MANIPULĂRILE tulburătoare” nu suflă o vorbă: ETRUSCII şi EGIPTENII. Apropo,azi în anticul Summer se vorbeşte ARABA. Ţara TURNULUI BABILON se numeşte azi IRAK. Poporul care a inventat CUNEIFORMELE azi se închină la Allah în moschei şi SCRIE CU CARACTERE ARABE! După MII DE ANI de istorie glorioasă,după Keops-Kufhu,Kefren şi Mikerynos,după Ramses şi Akhenaton,după Nefertiti şi Tutankamon,după piramide,Luxor şi Teba,Abu-Simbel şi Saqqarah,Giseh şi Alexandria,după ce au creat DOUĂ DIN cele 7 MINUNI ale lumii antice,piramida lui Keops şi FARUL din Alexandria,după ce AU DOMINAT Africa ,Asia Mică şi marea Mediterană,după Cleopatra,cei care i-au venerat MII DE ANI pe Amon-RA,pe Isis şi Hathor,pe Seth şi Osiris,AU FOST ASIMILAŢI TOTAL de către ARABI! Tovarăşii “DACIZATORI” tot repetă obsesiv-MANIPULATOR,că o civilizaţie atât de veche precum cea dacică NU PUTEA FI ROMANIZATĂ. De egipteni au “uitat”: Astăzi la Cairo nu mai auzi de Amon-RA decât la muzeu. NIMENI nu mai foloseşte hieroglifele. NIMENI nu se mai închină la vechii zei. Limba faraonilor,A DISPĂRUT. Scrierea faraonilor A DISPĂRUT. Religia şi cultura vechilor egipteni mai trăieşte doar în manualele de egiptologie. Cum s-au făcut toate acestea? CU CORANUL într-o mână ŞI SABIA în cealaltă. ToxinKGB foloseşte în “Dacii-MANIPULĂRI KGB tulburătoare” următorul citat cu care îşi argumentează MINCIUNILE VICLENE: “DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.” (C.Cantacuzino) Etruscii AVEAU peste 1000 de ani de istorie în spate,O LIMBĂ PROPRIE,CREDINŢE RELIGIOASE,O CULTURĂ SOFISTICATĂ,UN ALFABET PROPRIU. Egiptenii aveau 4000 de ani de istorie în spate când au dat peste ei ARABII. Să facem o simplă înlocuire: ““ETRUSCII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR , ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.” “EGIPTENII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ARABILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.” “SUMERIENII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ… După cum ştim etruscii,egiptenii şi sumerienii AU FOST TOTAL ASIMILAŢI. Deci logica lui Cantacuzino NU FUNCŢIONEAZĂ. Iar folosirea citatului din Cantacuzino nu poate duce decât la O CONCLUZIE FALSĂ. E frumos DARUL VICLEAN-CALUL TROIAN AL DACISMULUI ,frumuseţea lui I-A ORBIT PE APĂRĂTORII CETĂŢII ROMÂNIA şi prea puţini aud din burta lui ZĂNGĂNITUL ARMELOR OCUPANŢILOR RUŞI! * Cum »A UITAT » toxinKGB 99,99% din tot ce a scris Eminescu. Din nou despre „AMNEZIA” selectivă a tovarăşului toxinKGB Vă rog întrebaţi-l pe tovarăşul Toxin ,DE CE citează din Eminescu doar ce îi convine adică: “Trebuie SĂ DACIZĂM TOTUL.” Oare de ce o sumedenie de citate celebre TOT EMINESCIENE sunt “UITATE”? Deranjează „MANIPULĂRILE tulburătoare” marca Roxin? Cum se numesc cei care dau doar JUMĂTĂŢI de adevăruri? Ce este JUMĂTATEA de adevăr? MINCIUNĂ PRIN OMISIUNE. Mihai Eminescu – Doina „De la NISTRU pân’ la Tisa Tot ROMÂNUL plânsu-mi-s’a,” „SUNTEM ROMÂNI, VREM SĂ RĂMÂNEM ROMÂNI şi cerem egală îndreptăţire a naţiunii noastre.” Mihai Eminescu(1876) : „… Nici mai este astăzi chestiunea originii noastre, abstrăgând de la împrejurarea că o asemenea interesantă chestiune nu este de nici o importanţă. Daci sau romani, romani sau daci, e indiferent: SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM. Nimeni n-are să ne înveţe ce-am fost sau ce-am trebui să fim; voim să fim ceea ce suntem: ROMÂNI.” « Da, de la Roma venim, scumpi şi iubiţi compatrioţi, – din Dacia Traiană! « Mihai Eminescu Mihai Eminescu : ”Sau țara aceasta să fie în adevăr ROMÂNEASCĂ, sau nici nu merită să fie.” Din nou citările tovarăşului TOXIN-KGB sunt viclene şi MANIPULATOARE ! Despre ce aţi citit mai sus “MANIPULĂRILE tulburătoare” nu suflă nici o vorbă. * « UITAREA »DE TIP RUSESC, selectiv, loveşte din nou : toxinKGB „I-A UITAT” pe TOŢI CRONICARII ROMÂNI ! Dimitrie Cantemir(1673-1723), Grigore Ureche(1590-1647) , Miron Costin(1633- 1691), Ion Neculce(1672- 1745), Nicolae MiIescu Spătarul(1636 -1708), Vasile Lupu(1595 – 1661), mitropoliţii Varlaam (1585 – 1657) şi Dosoftei( 1624 – 1693) « UITAREA »DE TIP RUSESC, selectiv, loveşte cu repetiţie : toxinKGB „I-A UITAT” şi pe TOŢI CRONICARII STRĂINI! Jan Laski, episcop de Gnezno(1514) Francesco della Valle (1532) Croatul Ante Verančić precizează (1570) Francezul Pierre Lescalopier (1574) Martinus Szent-Ivany (1699) Umanistul sas Iohannes Lebel (cca 1490-1566) Cancelarul Poloniei (1595) Cântecul Nibelungilor,epopee germană din perioada medievală (sec. al XII-lea – al XIII-lea) A.Armbruster Strategikon, tratat militar bizantin din secolul al VII-lea Neacşu din Câmpulung Muscel (1521) Napolitanul Ferrance Capeci (24 februarie 1584) Iezuiţii Cancelariei Papale Antonio Possevino (1533-1611) Giulio Mancinelli (1537-1618) Misionarul italian Niccolo Barsi (1640) Misionarul bosniac Marco Bandini (Bandulovici), mort în 1650 Misionarul catolic bulgar Petru Bogdan Baksic (Baksev) (1601-1674) Paolo Bonncini(Malta) 24 aprilie 1630 “Elia Bilnerio della diocesi di Vratislavia,sacerdote germano” (1650) Misionarul poliglot Giovanni Battista del Monte (1671) Arhiepiscopul de Marcianopoli Vito Piluzio (1671) Superiorul iezuiţilor din Iaşi, polonezul Martinus Maximilanus Kiernozyscki (1722) Polonezul Jan Dlugosz (1415-1480) Istoricul umanist polon Stanislav Orzechowski (1513-1566) Stanislav Orzechowski (1513-1566) Domnul Moldovei Bogdan al-III-lea FIUL lui Ştefan cel Mare (20 martie 1509) Secretarul polonez al reginei Isabella, Petru Porembsky (1524) Cronica moldopolonă(1566) Umanistul sas Georg Reicherstorffer (sec. XV-XVI, născut în Sibiu), notar al oraşului Sibiu, secretar regal şi consilier (din 1526) al lui Ferdinand I de Habsburg Italianul Alecsandro Guagnini(1564) Călătorul francez Pierre Lescalopier (1574) Întrebaţi-vă de ce tovarăşul Toxin « a uitat » că TOŢI cronicarii medievali atât ROMÂNI cât şi străini evocaţi mai sus au spus clar:SUNTEM ROMÂNI! Întrebaţi-vă de ce “Letopiseţele” moldovenesc şi cantacuzinesc nu sunt pomenite în mizeria ANTI-ROMÂNEASCĂ “Dacii-MANIPULĂRI tulburătoare” numită mincinos “documentar”! Întrebaţi-vă de ce NICIUNA DIN CRONICILE CITATE MAI JOS nu este nici măcar pomenită de TOXIN-KGB! • Domnul Moldovei -Dimitrie Cantemir (n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723): “Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI ROMÂNI ROMÂNI ROMÂNI ROMÂNI ROMÂNI ROMÂNI iar limbii noastre NU DACICĂ, NU DACICĂ NU DACICĂ NU DACICĂ NU DACICĂ NU DACICĂ NU DACICĂ nici moldovenească, ci ROMÂNEASCĂ ROMÂNEASCĂ ROMÂNEASCĂ ROMÂNEASCĂ ROMÂNEASCĂ ROMÂNEASCĂ ROMÂNEASCĂ astfel că, dacă vrem să-l întrebăm pe un străin de ştie limba noastră, nu-l întrebăm: „Ştii moldoveneşte?” (în latină: „Scis moldavice?”), ci: „Ştii ROMÂNEŞTE?”, adică (în latineşte – n.n.) „Scis ROMANICE?”. ” Iată predoslovia semnată de DOMNUL ŢĂRII MOLDOVEI Vasile Lupu, la “Cartea de Învăţătură Românească”, tipărită la Iaşi, în 1643, cu binecuvântarea mitropolitului Varlaam. Cuvintele DOMNULUI MOLDOVEI Vasile LUPU: Cuvânt împreună CĂTRĂ TOATĂ SEMENŢIA ROMÂNEASCĂ(1643) “IO VASILE VOEVOD– cu darul lui Dumnedzău şi biruitoriu şi DOMN A TOATĂ ŢARA MOLDOVEI, dar şi milă şi pace şi spasenie A TOATĂ SEMENŢIA ROMÂNEASCĂ” “Dintru cât s-au îndurat Dumnedzău dintru mila sa de ne-au dăruit, dăruim şi noi acest dar LIMBII ROMÂNEŞTI carte pre LIMBA ROMÂNEASCĂ, întâiu de laudă lui Dumnedzău, după acea de învăţătură şi de folos sufletelor pravoslavnici. Să iaste şi de puţin preţ, iar voi să o priimiţi nu ca un lucru pementesc, ce ca un odor ceresc. Şi pre dânsa cetind, pre noi pomeniţi şi întru ruga voastră pre noi nu uitareţi. Să hiţi sănătoşi.” Miron Costin(30 martie 1633- 1691) Cronicar ROMÂN DIN MOLDOVA, unul dintre primii scriitori și istoriografi din literatura ROMÂNĂ: «CA ŞI NOI, şi muntenii se numesc ROMÂNI… RUMÂN este un nume schimbat in cugetarea anilor de la ROMAN…» (Cronica polonă) «Cazania lui Varlaam» (1643), prima carte tipărită în Moldova «Carte ROMÂNEASCĂ de învăţătură» , care se adresează întregii «seminţii ROMÂNEŞTI» Cu câteva decenii mai târziu, Dosoftei numeşte limba în care scrie exclusiv «LIMBA ROMÂNEASCĂ». • Grigore Ureche(1590 – 1647) în Letopiseţul Ţării Moldovei : “ROMÂNII câţi se află lăcuitori la Ţara Ungurească şi la Ardeal şi la Maramoroşu DE LA UN LOC SÂNTU CU MOLDOVENII şi TOŢI DE LA RÂM SE TRAG” • Reprezentantul Poloniei, Jan Laski, episcop de Gnezno, accentua ORIGINEA ROMÂNĂ a locuitorilor din Principatul Moldova în 1514 . Mai mult, episcopul subliniază că MOLDOVENII ÎNŞIŞI SPUN CĂ SUNT ROMANI. Laski trage concluzia aceasta chiar din afirmaţiile băştinaşilor, care erau conştienţi de originea lor romanică. Jan Laski, episcop de Gnezno(1514): „…căci ei (locuitorii Moldovei) spun că SUNT OSTAŞII DE ODINIOARĂ AI ROMANILOR, trimişi aici pentru apărarea Panoniei împotriva sciţilor…”. • Francesco della Valle scrie în 1532 că ROMÂNII “se denumesc ROMEI în limba lor”, iar mai departe el citează expresia : “Sti ROMINEST?”: “…si dimandano in lingua loro ROMEI…se alcuno dimanda se sano parlare in la lingua valacca, dicono a questo in questo modo: Sti RIMINEST? Che vol dire: Sai tu ROMANO ?…” în: /Claudiu Isopescu, Notizie intorno ai ROMENI nella letteratura geografica italiana del Cinquecento, în Bulletin de la Section Historique, XVI, 1929, p. 1- 90./ • Croatul Ante Verančić precizează în 1570 că « Vlahii » din Transilvania, MOLDOVA şi ŢARA ROMÂNEASCĂ se desemnează ca « ROMANI »: „…Valacchi, qui se ROMANOS nominant…„ “Gens quae ear terras (Transsylvaniam, MOLDAVIEM et Transalpinam) nostra aetate incolit, Valacchi sunt, eaque a ROMANIA ducit originem, tametsi nomine longe alieno…“ /Transsylvaniae, MOLDAVIAE et Transaplinae, in Monumenta Hungariae Historica, Scriptores; II, Pesta, 1857, p. 120/ • Francezul Pierre Lescalopier scrie în 1574 că cei care locuiesc în MOLDOVA, ŢARA ROMÂNEASCĂ şi cea mai mare parte a Transilvaniei, “ se consideră adevăraţi urmaşi ai ROMANILOR şi-şi numesc limba “ROMÂNEŞTE”, adică ROMANA” “Tout ce pays: la Wallachie, la MOLDAVIE et la plus part de la Transylvanie, a esté peuplé et des colonies ROMAINES du temps de Trajan l’empereur… Ceux du pays se disent vrais successeurs des ROMAINS et nomment leur parler ROMANECHTE, c’est-à-dire ROMAIN … ” • maghiarul ardelean Martinus Szent-Ivany în 1699 citează frazele: « Si noi sentem RUMENI » (“Şi noi suntem ROMÂNI”) şi « Noi sentem di sange RUMENESC » (“Noi suntem de sânge ROMÂNESC”) : “Valachos… dicunt enim communi modo loquendi: Sie noi sentem RUMENI: etiam nos sumus ROMANI. Item: Noi sentem di sange RUMENESC : Nos sumus de sanguine ROMANO” /Martinus Szent-Ivany, Dissertatio Paralimpomenica rerum memorabilium Hungariae, Tyrnaviae, 1699, p. 39/ • Miron Costin, cronicar 1633 – 1691 ”De neamul moldovénilor, din ce ţară au ieşit strămoşii lor. Predoslovie, adecă cuvântare dintăi de descălecatul ţărâi cel dintăi şi a neamului moldovenescŭ” “VECHIU NUME stă întemeiat şi înrădăcinat: RUMÂN. Şi aşa ieste acestor ţări şi ţărâi noastre, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti NUMELE CEL DIREPTU de moşie, IESTE RUMÂN, cum să răspundŭ şi acum toţi acéia din Ţările Ungureşti lăcuitori şi munténii ţara lor şi scriu şi răspundŭ cu graiul: Ţara ROMÂNEASCĂ” • DOMNUL MOLDOVEI Dimitrie Cantemir: “Hronicul vechimii a ROMÂNO-moldo-vlahilor” (scris între 1719-1722) ”Hronikon a toată ŢARA ROMÂNEASCĂ (carea apoi s-au înpărțit în Moldova, Munteneasca și Ardealul) din descălecatul ei de la Traian, Împăratul Râmului. Așajderea pentru numerele, carele au avut odată și carele are acmu, și pentru ROMANII care de atuncea într-însa așăzându-să într-aceaș și până acmu necontenit lăcuesc.” Oare tov. Toxin o fi citit ce scria în 1719 DOMNUL MOLDOVEI Dimitrie Cantemir? • Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR (n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723): «Înainte de toate, chiar dacă acest (neam) a fost împărţit în trei ţinuturi de căpetenie, totuşi TOŢI SE CHEAMĂ CU ACELAŞI NUME DE ROMÂNI, DISPREŢUIND adică dând de-o parte NUMELE DE VALAHI, care le-a fost dat de către popoarele barbare. ” Dimitrie CANTEMIR: «Hronicul vechimei a ROMÂNO-moldo-vlahilor»: «neamul moldovenilor, muntenilor, ardelenilor… TOŢI cu un nume de obste ROMÂNI SE CHEAMĂ». * Umanistul sas Iohannes Lebel (cca 1490-1566): „valahii nu-şi zic decât „ROMUINI”, iar limba lor nu este alta decât „limba ROMÂNĂ”. Asocierea celor două nume etnice de ROMÂN şi valah se făcea şi în Cancelaria Polonă, prin noţiunile „Romanorum” şi „Valachiae”. În anul 1595 cancelarul Poloniei îi îndemna pe boierii moldoveni să evite instalarea unui domn din Ţara Românească în scaunul domnesc al Moldovei, ( „ … aliquem ROMANORUM SEU GENTIS VALACHIAE nobilem …”). Râmunc ducele din ţara vlahilor În alt caz numele etnic de „ROMÂN” apare alături de cel de „valah” (în forma „Vlâchen”),prin numele conducătorului, „ducelui” celor 700 de români, RAMUNC (RÂMUNC), care vizitează curtea regelui hunilor Attila. Numele RÂMUNC este eternizat în Cântecul Nibelungilor, o epopee germană din perioada medievală (sfârşitul sec. al XII-lea – începutul sec. al XIII-lea). Cântecul Nibelungilor Fraza cu pricina sună în germană astfel: „Der herzoge RÂMUNC uzer Vlachen land” („RAMUNC ducele din ţara vlahilor”). “RÂMUNC, ducele din ţara vlahilor, A venit în grabă cu şapte sute de oameni. Ca păsările zburătoare se vedeau sosind;” A. Armbruster : »denumirea de „ROMÂN” este numele intern al românilor, pe când cea de „valah (valachus)” este numele lor extern. » Miron Costin: „Aşa şi neamul acesta, de carele scriem, al ţărilor acestora, numele vechiu şi mai direptu, IEASTE RUMÂN, ADICĂ RÂMLEAN, DE LA ROMA”. Dimitrie Cantemir : „Limba nebiruit martor iaste”. “Iar dacă aceste neamuri n-ar fi obârşia lor ROMANI, cum, mă rog, ar fi putut să-şi ia, prin minciună, şi numele, şi limba ROMANILOR?…” Aşa zice Cantemir la 1717.Tăcere asurzitoare la TOXIN-KGB . “Strategikon, tratat militar bizantin din secolul al VII-lea, denumește populația de la nord de Dunăre cu termenul de “ROMANI”. • “Scrisoarea lui Neacşu” cel mai vechi document descoperit până acum scris în LIMBA ROMÂNĂ pe la 1521: “spui domniie tale de lucrul lui Mahamet beg, cum am auzit de boiari ce sunt megiiaş(i) şi de generemiiu Negre, cum i-au dat împăratul sloboziie lui Mahamet beg, pe io-i va fi voia, pren ŢEARA RUMÂNEASCĂ, iară el să treacă.” • În Atlasul german din 1826, pe o hartă care ilustrează popoarele Europei din răsărit ÎN ANUL 900, se specifică „Wahalen oder RUMUMY” (tradus din germană “Walahia sau RUMUNIA”), pe teritoriul ce se întindea din Panonia până la Nipru. Totodată se menţionează şi existenţa a cinci voievodate ROMÂNEŞTI, adică a unor ţărişoare locale. Gheorghe Ghimpu: “La pătrunderea numelui etnic de „ROMÂN” în Europa a contribuit atât legenda ROMANUS şi Olaha, cât şi cea cu numele Roman şi Vlahata. E evident că autorii legendelor în cauză au folosit cele două nume etnice ale românilor -„ROMÂN” (prin Romanus şi Roman) şi „valah” (prin Olaha şi Vlahata) -, spre a demonstra identitatea lor.” Napolitanul Ferrance Capeci. rectorul Colegiului iezuit din Cluj, într-o scrisoare a sa din 24 februarie 1584, menţionând numele limbii românilor prin termenul „ROMANESCHI”,confirmă şi unitatea etnică a purtătorilor acestei limbi din Moldova, Transilvania şi Muntenia. * Iezuiţii Cancelariei Papale : Antonio Possevino (1533-1611) (a vizitat Ţările Române în 1582-1585), Giulio Mancinelli (1537-1618) (a vizitat Moldova şi Ţara Românească în 1586)se conving de „caracterul autohton al conştiinţei romanităţii la români”, precum şi de „unitatea etnică a moldovenilor şi muntenilor”. * Alt iezuit anonim – însoţitor al lui Antonio Possevino – redactând în 1583 pentru Analele Societăţii Iezuite o descriere a misiunilor lui Possevino în Transilvania, menţionează un stat populat de „ROMANI” : „…Vechiul neam al ROMANILOR, care-şi zic până astăzi ROMÂNI şi care coboară fie din COLONIILE ROMANILOR, fie din cei care erau osândiţi la muncă în minele de metal. Limba lor dovedeşte, de altfel, această DESCENDENŢĂ ROMANĂ. Ei locuiesc şi Ţara Românească, şi Moldova”. * Un misionar italian, Niccolo Barsi, care a călătorit în Orient (1632-1639) şi a trecut de două ori prin Ţările Române, menţionează în descrierea călătoriei sale (1640) că oraşul moldovenesc Roman îi aminteşte de Roma antică. Cităm : „Si vede anco la citta di ROMANĂ, cosi detta da ROMA, essendo i primi fondatori di quella STATI ROMANI…”. * De la un călugăr moldovean Barsi a mai aflat că : „ROMANII au întemeiat această ţară, de aceea ROMÂNII SE BUCURĂ SĂ FIE NUMIŢI ROMANI” . „… E cossi vedete che hanno alcune parole turche, altre armene, altre greche, et altre italiane, e da qui nasce che la prima che poi essi cominciorno unitamente ad habitare vi posero NOME ROMANO, perche ROMANI FURONO QUELLI CHE PRINCIPIO A QUEASTA TERRA DIERONO, auzi che loro istessi godono d’esser CHIAAMATI ROMANI”). Avem, deci, încă o dovadă a CONŞTIINŢA ORIGINII ROMANICE la ROMÂNII moldoveni. * Misionarul bosniac Marco Bandini (Bandulovici), mort în 1650 în Moldova,consemnează şi el o legătură a urbelor din partea locului cu Roma. Oraşul ROMAN îi pare „QUASI NOVA ROMA”. * În 1641 misionarul catolic bulgar Petru Bogdan Baksic (Baksev) (1601-1674), care vizitase Moldova, scria în Vizitarea apostolică a Moldovei că „moldovenii vorbesc ROMÂNEŞTE” („il Valaccho”). * 24 aprilie 1630. Paolo Bonncini(Malta) : „În aceste Ţări preoţii […], dacă nu cunosc limba valahă, adică moldovenească, sau ungara sau tedesca, nu vor putea să facă nimic” („… la lingua vallaca sive moldava overo ungara overo tedesca…”). * • Un oarecare „Elia Bilnerio della diocesi di Vratislavia,1650. sacerdote germano”,cerând Propagandei Fide să fie trimis ca misionar în Moldova, afirmă că, ştiind latina şi italiana, el va învăţa uşor limba VALAHĂ („la lingua vallacha”). * •1671. Misionarul poliglot Giovanni Battista del Monte scrie în mărturiile sale despre Moldova : „Provincia Moldova este supusă stăpânirii unui domnitor DELLA NATIONE VALLACHA”. * 1671. Arhiepiscopul de Marcianopoli Vito Piluzio, care a activat mulţi ani în Moldova, într-o relatare către Propaganda Fide, scrie că în Moldova e necesar să cunoşti „LA LINGUA VALACHA ”. Mai menţionăm că în urma activităţii sale îndelungate în Moldova Piluzio a scris şi a publicat în 1677 la Roma un Catehism pe care 1-a intitulat Dottrina christiana TRADOTTA IN LINGUA VALACHA. * 1722. Superiorul iezuiţilor din Iaşi, polonezul Martinus Maximilanus Kiernozyscki, străduindu-se să publice Catehismul catolic al lui Silvestro Amelio din 1719, menţionează că acesta a tradus lucrarea sa din latină „în LIMBA COMUNĂ a moldovenilor şi valahilor” („IN LINGUAM moldavis et valachis COMMUNEM”). * Polonezul Jan Dlugosz (1415-1480), diplomat şi istoric, despre care D. Cantemir scria că este „cinstea istoricilor poloni”, acel care a scris despre Ştefan cel Mare că este „cel dintâi dintre principii lumii care a repurtat […] o victorie atât de strălucită împotriva turcilor”, s-a ocupat de originea numelui Vallachus, punând la începutul acestui etnicon numele unuia dintre cele mai vechi neamuri din Italia: „genus et natio VOLOSCORUM”. Jan Dlugosz arată că în anul 1070 Valahia, şi mai cu seamă Moldova, a fost locuită de aceiaşi ROMANI…. Vorbind despre anul 1433, istoricul polonez afirmă că „NEAMUL VALAHILOR A COBORÂT DIN STIRPEA ITALIENILOR”, iar în alt loc declară că „MOLDOVENII SUNT VALAHI”, adică ROMÂNI. * Istoricul umanist polon Stanislav Orzechowski (1513-1566) în Analele sale despre regele polon Sigismund, scrise în 1554: « moldovenii „se cheamă pe limba lor ROMÂNI”. Stanislav Orzechowski (1513-1566): „EI ERAU NĂSCUŢI din italieni şi ROMANI şi SE CHEAMĂ PE LIMBA LOR ROMÂNI DE LA ROMANI, iar pe a noastră – VALAHI DE LA ITALIENI. Căci pentru poloni Wloszi este acelaşi lucru ca pentru latini Itali. * În tratatul de pace dintre Sigismund şi domnitorul Moldovei Bogdan al-II-lea,FIUL LUI Ştefan cel Mare şi SFÂNT din 20 martie 1509,Bogdan este intitulat „VOIEVOD VALAH”. * Secretarul polonez al reginei Isabella, Petru Porembsky, recunoştea la începutul anului 1524 că ROMÂNII din Transilvania „AU ACEEAŞI LIMBĂ” CU PETRU RAREŞ, domnitorul Moldovei, adică cu moldovenii. * Moldovenii erau numiţi de către slavi la fel ca şi cealaltă parte a poporului român, şi anume cu numele etnic extern de „VALAHI (VOLOHI)”. Cronica moldopolonă, scrisă în limba polonă în anul 1566 şi care cuprinde cronica Moldovei şi a domnitorilor ei între anii 1359 şi 1552. Deşi e vorba de Moldova şi domnitorii ei, inclusiv Bogdan, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare, Petru Rareş, Alexandru Lăpuşneanu etc. Autorul Cronicii îi zice Moldovei „PĂMÂNT VOLOH” („ziemi Woloskiey”) sau Valahia („Woloch”). Moldovenilor li se spune VOLOHI („Wolochowie”), cetăţii moldoveneşti – CETATE VOLOHĂ („zamek Woloski”), iar lui Alexandru Lăpuşneanu – VOIEVOD VOLOH („Woiewode Woloskiego”), DE NEAM VOLOH („tez narodu Woloskiego”). * Umanistul sas Georg Reicherstorffer (sec. XV-XVI, născut în Sibiu), notar al oraşului Sibiu, secretar regal şi consilier (din 1526) al lui Ferdinand I de Habsburg şi emisar al acestuia în Moldova (în 1527 şi 1535) la curtea lui Petru Rareş, în scrisorile sale Chorographia Moldovei (1541) şi Chorographia Transilvaniei (1550) ne dă informaţii privind Ţările Române în sec. al XVI-lea. Reicheratorffer -Chorographia Moldovei (1541) : „… Şi domnul Moldovei a fost odinioară legat prin jurământ de regii Ungariei. Iar ţara lui, care era ca şi dependentă de Regatul Ungariei, capătă de la regii Ungariei ajutorul trebuitor în desele sale războaie cu duşmanul obştesc,pentru paza şi apărarea sa. Şi această ŢARĂ ROMÂNEASCĂ şi-a tras numele de Transalpina din aceea că este despărţită şi mărginită de Ungaria şi de Transilvania …”. * Italianul Alecsandro Guagnini, după ce a vizitat de două ori Moldova, susţine că valahii sunt de NAŢIUNE ROMANĂ. În una din cele două biografii ale lui Despot-Vodă, domnitorul Moldovei (1561-1563), scrise între anii 1564 şi 1568, găsim viziunea lui privind naţiunea valahilor, inclusiv a celor moldoveni. Anonimul descoperă pentru Moldova că naţiunea valahilor este, de fapt, o naţiune romană. Acesta a înţeles că ROMÂNII, numiţi de el valahi, SUNT DE ORIGINE ROMANĂ: „Haec NACIO VALACORUM APPELATUR ROMANA, et aiunt originem traxisse ab extoribus adactis in exilium a ROMANIS EX ITALIA. Lingua eorum est adulterina latinae et italicae linguae, ita quod facili negocio Italus intelligit Valachum…”. “ORIGINEA ROMANĂ A NAŢIUNII VALAHILOR (ROMÂNILOR) « este explicată atât prin LIMBA ROMÂNILOR, cât şi prin DESCENDENŢA LOR DIN ROMANI ». * Călătorul francez Pierre Lescalopier vizitează Transilvania în 1574 : „ROMÂNII SE CONSIDERĂ ADEVĂRAŢI URMAŞI AI ROMANILOR, iar limba lor o numesc „ROMÂNEASCĂ” („ROMANECHTE”).” * La Troesmis( azi lângă Igliţa, judeţul Tulcea) s-a găsit mormântul dacului DAIZI COMOZOI(NUME TIPIC DACIC), ridicat de fii săi IUSTUS şi VALENS, NUME TIPIC ROMANE. DAIZI COMOZOI Inscripţia descoperită la Troesmis: „D(is) M(anibus) / Daizi Co/mozoi vi/xit an(nos) L inter/fectus a Cas/tabocis Iu/stus et Val(erius) pa/tri b(ene) m(erenti) posu/erunt” (CIL III, 14214) Un alt caz relevant este la Drobeta, acolo unde AELIU ARIORT a fost numit de izvoare “DAC aflat în fruntea oraşului“. Deci mărturiile istorice reţin faptul că era dac, neîndoios datorită faptului că respectivul menţiona aceasta. Dar cum ar fi putut fi într-o asemenea funcţie, DACĂ NU VORBEA PERFECT LATINA şi nu ar fi fost CETĂŢEAN ROMAN? Şi da. Aceste inscripţii SUNT DOVEZI ARHEOLOGICE INCONTESTABILE care dovedesc în mod clar ASIMILAREA DACILOR de către romani. Fii DACULUI Daizus Comozoi erau conştienţi că se trag din daci, dar totuşi n-au renunţat la numele lor romane. “CIVITUS ROMANUS, NATUS DACUS”. * Cum 100% a devenit 14% din Dacia. Şi aproape NIMENI NU A OBSERVAT… Prima şi CEA MAI GOGONATĂ MINCIUNĂ DIN LISTA MINCIUNILOR prezentate drept “ADEVĂRURI” tulburătoare: Dacia fost ocupată DOAR în proporţie de 14%!!!! A spune că Dacia fost ocupată DOAR în proporţie de 14% e o MINCIUNĂ ORDINARĂ pe care Roxin-KGB o vinde cu succes naivilor. Centrul militar-religios Tapae-Sarmisegetusa Regia-Apoulon A FOST OCUPAT în proporţie de 100%. TOATE cetăţile dacice AU FOST CUCERITE de la cele din zona Orăştie şi Apuseni,până la Petrodava(Piatra Neamţ),ca să nu mai spunem de TOATE cetăţile de la Dunăre şi Marea Neagră gen Sucidava,Drobeta,Durostorum,Histria,Aegysus(Tulcea),Tomis,Callatis,Histria,Halmyrys,insula ALBA(Şerpilor)etc. În plus,chiar NU A AUZIT NIMENI de legenda DOCHIEI ?? Sunt două asemenea legende:cea a BABEI Dochia şi cea a DOCHIEI FIICA Marelui Nostru Rege DECEBAL Unde se desfăşoară acţiunea? Traian o urmăreşte pe frumoasa Dochia(DACIA)până în vârful muntelui Ceahlău. Dar UNDE SE AFLĂ muntele Ceahlău? În inima Moldovei,lângă Piatra Neamţ. Dar asta nu se spune în “Dacii-MANIPULĂRI KGB-tulburătoare” nu-i aşa? CEAHLĂUL(NORDUL MOLDOVEI) şi NAPOCA(CLUJ)în care din cei DOAR 14% se află???? Dar porturile ROMANE de pe ÎNTREAGA DUNĂRE,sau de la gurile Prutului,Nistrului,Niprului? NICIUN TRUP nu poate supravieţui FĂRĂ INIMĂ sau FĂRĂ CAP! Ori capitala SARMISEGETUZA ERA INIMA şi CAPUL Daciei! În care din cei 14% era INIMA şi CAPUL Daciei? Iar porturile de la Dunăre ,Prut,Nistru şi Marea Neagră,MINELE DE AUR şi ARGINT,minele de cupru şi fier,MUNŢII DE SARE,câmpiile cu grâne şi viţă de vie,ERAU SÂNGELE Daciei şi TOATE AU INTRAT SUB STĂPÂNIRE ROMANĂ. Şi nici un trup NU POATE TRĂI FĂRĂ SÂNGE… * DOVADA MINCIUNII NERUŞINATE numite « cercetări paleogenetice » În pseudo-documentar este o altă dovadă care demonstrează că Toxin NE SFIDEAZĂ INTELIGENŢA. Vă rog să revedeţi secvenţa în care Toxin vorbeşte despre CUM A AJUNS ENEAS din Troia la Roma. Căutaţi minutul 34. Ce PRETINDEAU cercetarile paleogenetice? Că DOAR 4% din italienii de azi sunt înrudiţi cu noi. Ce spune Toxin la minutul 34? “Se naşte o concluzie HALUCINANTĂ. Şi anume că NU NOI SUNTEM URMAŞII ROMANILOR ci o parte dintre ROMANI ERAU URMAŞII TRACILOR” Hai să reluăm “băbeşte” ce spune Toxin: Eneas ERA TRAC din Troia,deci Eneas ERA DIN NEAMUL NOSTRU ,genetic şi istoric vorbind. Deci FONDATORII ROMEI ERAU TRACI.Deci AVEAU PROFILUL NOSTRU GENETIC. Până şi TRAIAN ERA TRAC spune tot Roxin. Azi,NOI ROMÂNII,spune tot el,după cercetarile paleontogenetice,suntem înrudiţi 90% cu urmaşii TRACILOR din Bulgaria de azi şi zona Balcanilor. Dar tot NOI ROMÂNII suntem DOAR 4% înrudiţi cu ITALIENII. Să rezumăm: STRĂ-unicul ROMANILOR era TRACUL FONDATOR AL ROMEI ,Eneas. STRĂ-bunicul DACILOR era TOT TRAC şi s-a refugiat din Troia căzută în mâinile grecilor ,la nord de Dunăre să clădească o cetate în ţara care se va numi mai apoi DACIA. Dar ca să vezi,NOI ROMÂNII de azi,avem profile genetice asemănătoare DOAR ÎN 4% din cazuri cu italienii de azi? Şi asta DEŞI AVEM STRĂBUNICI DE ACELAŞI SÂNGE TRACIC,deşi până şi împăratul ROMAN TRAIAN ERA TRAC ? Adică BUNICII NOŞTRI ERAU FRAŢI dar noi şi cu italienii NU MAI SUNTEM DE ACELAŞI SÂNGE,DE ACELAŞI NEAM?????? Noi nu ar trebui să fim…MĂCAR VERIŞORI??? Dar ce spune TRANZITIVITATEA-O LEGE DE BAZĂ a logicii matematice? Că dacă A(ADN roman)=C(ADN trac) şi B(ADN ROMÂN)=C(ADN trac) atunci obligatoriu A=B. Adică A(ADN roman)= B(ADN ROMÂN) Dar aşa-zisele « cercetări paleogenetice » CONTRAZIC această LEGE DE BAZĂ a logicii matematice ! toxinKGB afirmă că 96% din italieni NU AU ADN compatibil cu POPORUL ROMÂN! Dacă ROMANII erau URMAŞII TRACILOR ,şi italienii sunt urmaşii romanilor,de ce studiul „paleogenetic” spune că DOAR 4% din italieni sunt compatibili genetic cu ROMÂNII,tot URMAŞI AI TRACILOR? Ca să nu mai spun că la formarea POPORULUI ITALIAN au contribuit masiv şi GOŢII care după aceiaşi autori ai pseudo-documentarului erau TOTUNA CU GEŢII,strămoşii noştri. Deci cum putea UN PLUS DE ADN TRACO-GETO-DACIC(de la goţi)adăugat unei populaţii presupuse a avea DEJA ADN TRACIC(romanii urmaşii TRACULUI Eneas)) să ducă la apariţia unui popor(cel italian) cu un ADN 96% INCOMPATIBIL CU POPORUL ROMÂN(traco-geto-dac) ? Chiar NU VEDE NIMENI CĂ CEVA NU SE LEAGĂ? Ca să îl parafrazez pe TOXIN-KGB,se naşte o concluzie HALUCINANTĂ. Şi anume că: fie TOŢI ROMANII URMAŞI AI TRACULUI ENEAS TREBUIE SĂ FI MURIT împreună cu TOŢI URMAŞII GOŢILOR(despre care se afirmă că sunt tot geţi)şi de aceea doar 4% din italieni au ADN similar ROMÂNILOR, fie rezultatele “cercetarile paleontogenetice” SUNT MINCINOASE, fie Toxin-KGB ÎŞI BATE JOC DE INTELIGENŢA NOASTRĂ PE FAŢĂ. FRACTURA DE LOGICĂ a fost atât de şocantă încât am derulat filmul de cel puţin 5 ori până m-am convins că nu am halucinaţii auditive… E de prisos să reamintim că STRĂMOŞII NOŞTRI DACI ERAU INCINERAŢI după moarte. Ori prin ardere ABSOLUT TOT ADN-ul este distrus,chiar şi cel din pulpa dentară. Resturile de oase rămase mai pot fi doar datate cu carbon radioactiv. Dar să extragi ADN din resturi calcinate de oase este imposibil deoarece temperaturile înalte DISTRUG COMPLET ADN-ul. * toxinKGB i-a uitat şi pe LEGIONARII DACI din Cohorta I AELIA DACORUM Încă o dovadă ARHEOLOGICĂ de data asta a ROMANIZĂRII DACILOR. Şi anume DOVADA CĂ DACII LUPTAU PENTRU ÎMPĂRAŢII ROMANI SUB COMANDĂ ROMANĂ. Şi mai erau şi recompensaţi de ÎMPĂRAŢII ROMANI pentru asta: DACII AU FOST RECOMPENSAŢI cu titlul de “AELIA” datorită serviciilor aduse imperiului ROMAN luptând pentru a apăra ZIDUL LUI HADRIAN care şi azi desparte Anglia de Scoţia! “Însuşi titlul “Aelia” era o mare onoare, căci deriva din NUMELE ÎNTREG al împaratului Hadrian, denumire care putea fi câştigată numai datorită unui serviciu militar sau cultural ieşit din comun.” -Robin Birley mare arheolog englez PROCESUL DE ROMANIZARE A DACILOR este demonstrat şi de dovezile arheologice în care ÎNGEMĂNAREA numelor dacice şi romane este evidentă: 5. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) I O M COH I AEL DACOR C C A IVL MARCELLINVS > LEG II AVG “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Cel Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, sub supravegherea lui Aulus Iulius Marcellinus, centurion al Legiunii II Augusta.” 6 INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 205-208 e.n.) La 100 de ani după CUCERIREA DACIEI de către Traian. IMPP CAES L SEPT SEVERO PIO PERT ET M AVR ANTONINO AVG ET P SEPT GETAE NOB CAES HORREVM FECER COH I AEL DAC I TRACVM C R SVB ALFENO SENECIONE COS PER AVREL IVLIANVM TR “Pentru împăraţii, Caesar Lucius Septimius Severus Pius Pertinax şi Marcus Aurelius Antoninus Augustus şi Publius Septimius Geta, nobilul Cezar. ACEST GRÂNAR A FOST CONSTRUIT DE Cohorta I AELIA DACORUM şi de către Cohorta I TRACUM, CETĂŢENI AI ROMEI, sub Alfenus Senecio, consular prin tribunul Aurelius Iulianus.” I-auzi! DACII CONSTRUIAU GRÂNARE PENTRU ROMANI. S-ar zice că SE ÎNŢELEGEAU FOARTE BINE. Şi mai erau şi CETĂŢENI AI ROMEI ! DACII erau atât de MÂNDRI CĂ SUNT CETĂŢENI AI ROMEI încât SĂPAU ÎN PIATRĂ pentru eternitate SĂ SE ŞTIE. Dar asta NU VOM VEDEA şi în “documentarele” lui Toxin care VEDE DOAR LUPTE CRÂNCENE între DACI şi ROMANI.Moscova ştie de ce… Alio,Maska: DACII SE DECLARAU “CIVITAS ROMANUM” adică DACII SE DECLARAU CETĂŢENI ROMANI. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) I O M COH I AEL DACOR C C A IVL MARCELLINVS > LEG II AVG “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Cel Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, sub supravegherea lui Aulus Iulius Marcellinus, centurion al Legiunii II Augusta.” INSCRIPTIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) DEO COCIDIO COH I AELIA DACORVM C P TERENTIVS VALERIANVS TRIB VSLM “Pentru zeul Cocidius, Cohorta I AELIA DACORUM, comandaţi de către tribunul Terentius Valerianus, cu hotărâre şi AŞA CUM SE CUVINE ŞI-AU ÎNDEPLINIT JURÂMĂNTUL.” Ia te uită,DACII FĂCEAU JURĂMINTE ROMANILOR. Şi asta nu e cumva …ROMANIZARE? INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) I O M CO[H] I AEL DACORVM QVB PREEST AMMONIVS VICTORINVS TRIB “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, comandată de tribunul Ammonius Victorinus” 9. INSCRIPţIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) SIGNIS ET N AVG COH I AEL DACORVM “Pentru MODELUL şi DIVINUL SPIRIT al Împăratului, Cohorta I AELIA DACORUM.” “Pentru MODELUL şi DIVINUL SPIRIT al Împăratului, Cohorta I AELIA DACORUM.” Ia te uită,ÎMPĂRATUL ROMAN era “MODEL” pentru DACI şi spiritul său era “DIVIN” pentru aceeaşi străbuni ai noştri DACI. Ce-o zice Toxin? ADEVĂRUL DOVEDIT de probele arheologice NU prea corespunde cu MINCIUNILE LUI NERUŞINATE,nu??? 11. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) > DECI SAX COH I DAC “Centuria lui Decius Sax[us], din Cohorta I DACORUM.” 12. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) …SPA SEPTIMO VIXIT ANN XXXX MIL XVIII COH I AELIA DACORVM H F C “[Umbrelor celui plecat Hos]pes Septimus, care a trăit 40 de ani şi a servit 18 în Cohorta I AELIA DACORUM. Aici se află.” Iată şi lespedea de mormânt a unui străbun dac,numit HOSPES SEPTIMUS. Septimus probabil după Toxin-KGB NU E NUME ROMAN…. 13. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) DEO MART CHORTIS PRI AEL DAC V P V CVI TRIB “Zeului Marte, Cohorta I AELIA DACORUM au pus această ofrandă votivă cu tribunul lor.” I-auzi.STRĂBUNII NOŞTRI DACI se rugau zeului Marte,împreună cu TRIBUNUL LOR. Mda,o fi ROMANIZARE,n-o fi… 14. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 237 e.n.) I O M COH I AEL DACORVM C P AVRELIVS FASTVS TRIB PERPETVO COS “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM comandată de tribunul Aurelius Fastus, când Perpetuus era consul.” 15. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 260-268 e.n.) I O M COH I AEL DAC POSTVMIANAC P MARC GALLICVS TRIB “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Postumus, comandată de tribunul Marcus Gallicus.” 16. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 271-274 e.n.) DEO COCIDIO I O M COH I AEL DAC TETRICIANORVM C P POMPONIVS DESIDERATVS … TRIB “Zeului Cocidius [si] lui Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Tetricius, comandată de tribunul Pomponius Desideratus […].” 17. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 260-268 e.n.) I O M COH I AEL DACORVM POSTVMIANA C P PROB AVGENDVS TRIB “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Postumus, comandată de tribunul Prob[us?] Augendus.” 18. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 212-217 e.n. sau 218-222 e.n.) I O M COH I AELIA DAC ANTO “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Antoninus.” 19. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 238-244 e.n.) I O M COH I AEL DAC GORDIANA C PEST … “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Gordian, comandată de […].” 20. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 235-238 e.n.) I O M D COH I AEL DAC C P FLAVIVS MAXIMIA TRIB EX EVOC C I PR MAXIMIN “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare din Doliche, Cohorta I AELIA DACORUM comandată de tribunul Flavius Maximianus, la retragerea din serviciu la cererea invincibilului Princeps Maximinus.” 21. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 235-238 e.n.) I O M D COH I AEL DAC C P FLAVIVS MAXIMIANVS TRIB EX EVOC C I PR MAXIMIN “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare din Doliche, Cohorta I AELIA DACORUM, comandată de tribunul Flavius Maximianus, la retragerea din serviciu la cererea invincibilului Princeps Maximinus.” 22. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 276-282 e.n.) I O M COH I AEL DACORVM PROBIANA C P AVR VERINVS TRIB “Pentru Iupiter Cel Mai Bun şi Mai Mare, Cohorta I AELIA DACORUM, proprietatea lui Probus, comandată de tribunul Aurelius Verinus.” 23. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA) D M DECIBAL … VIX DIEBVS … ET BLAES …VIXSIT A X ET… VS FRATER… “Spiritelor celui plecat DECIBALUS […] care a trait […] zile şi BLAESUS[…] care a trăit 10 ani, şi […] un frate […].” 7. INSCRIPŢIE DE LA CAMBOGLANNA (BIRDOSWALD, ANGLIA, 219 e.n.) SVB MODIO IV LIO LEG[atus] AVG[usti] PR[o] PR[aetore] COH[ors] I (primae) AEL[ia] D[a]C[orum] CVI PRAE[fectu] EST M[arco] CL[audio] MENANDER TRIB[unus] “Sub Modius Iulius, legat al împăratului cu puteri pro-pretoriene, COHORTA I AELIA DACORUM (au construit aceasta), sub comanda tribunului Marcus Claudius MENANDER.” Aţi citit? TRIBUNUL DACO-ROMAN MENANDER(care a sculptat pe acea lespede şi O SABIE CURBATĂ-SICA DACICĂ,pentru a întări că era DAC), purta prenumele ROMANE “Marcus” şi “Claudius” aşa cum DACUL Regalianus,”DIN NEAM CU ÎNSUŞI DECEBAL” purta prenumele ROMANE “Publius” şi “Cornelius”. Oare noi ROMÂNII de azi URMAŞII ROMEI şi ai DACIEI nu purtăm prenume…ROMANE? Oare câţi dintre noi nu se numesc Marcel,Claudiu,Cornel? Pentru a ajunge TRIBUN,DACUL Marcus Claudius MENANDER trebuia evident SĂ CUNOASCĂ PERFECT LATINA. Se ştie că rolul tribunilor era să fie ORATORI DESĂVÂRŞIŢI ,SĂ SE ADRESEZE MASELOR DE OAMENI. Deci TRIBUNUL DAC Menander era CETĂŢEAN ROMAN. * toxinKGB « a uitat-o » şi pe Ileana Sânziana Până şi PERSONAJELE BASMELOR NOASTRE ALE ROMÂNILOR ne confirmă ROMANIZAREA STRĂBUNILOR NOŞTRI DACI. Făt-Frumos ştim că are atributele lui Apollo-SOARELE. Iar Ileana CO-SÂNZEANA este de fapt LUNA-SORA SOARELUI,Artemis(la greci),numită la daci Bendis. Dar cum se numea LA ROMANI SORA LUI Apollo? DIANA. Şi cum se numeşte FRUMOASA NOASTRĂ DIN POVEŞTI? Ileana SÂN-DZIANA. Ileana SÂNTA DIANA. Ileana SFÂNTA DIANA sau Ileana CO-SÂN-DZEANA(Cosânzeana) adică Ileana CEA CARE E CU SFÂNTA DIANA. DIANA ROMANILOR o înlocuise pe Bendis şi devenise şi DIANA DACILOR . Şi azi deşi 99% din ROMÂNI nu o ştiu, Ileana SÂNZIANA ESTE DIANA ROMÂNILOR. Iar Apollon este Făt-Frumos CU PĂRUL DE AUR cel cu SOARELE PE PIEPT şi LUNA pe spate şi cu LUCEFERI pe umeri . Veţi regăsi Soarele,Luna şi Luceferii până şi pe STEMELE Moldovei,Ţării Româneşti şi Transilvaniei flancând bourul şi PAJURA CRUCIATĂ. * toxinKGB nu l-a citit nici pe Jules Verne Aţi citit poate Jules Verne,”Castelul din Carpaţi”? Acţiunea se desfăşoară în România evident,în zona muntoasă unde azi sunt ruinele castelului boierului COLŢ. Cine vrea să se convingă poate citi aici: http://ro.scribd.com/doc/26511435/Jules … in-Carpati Capitolul I,pag.4: “Aceasta este străvechea ţară a dacilor, cucerită de Traian în primul secol al erei creştine.” Capitolul II,pag.20-21: “Baronii de Gorj erau stăpâni peste întreg ţinutul, din timpuri imemoriale. Au fost amestecaţi în toate acele războaie care au însângerat provinciile transilvane; au luptat împotriva ungurilor, a saşilor, a secuilor, numele lor apare în„cântecele”,şi în „doinele”în care se perpetuează faimosul strigăt de luptă valah: DĂ PE MOARTE , DĂ PÂNĂ LA MOARTE, şi şi-au dat,şi-au vărsat sângele pentru cauza independenţei ― SÂNGELE ROMÂNILOR, al strămoşilor lor. Se ştie, atâtea eforturi, atâta devotament, atâtea sacrificii n-au avut alt rezultat, decât cea mai infamă oprimare a urmaşilor acestei seminţii de vitejie. Neamul acesta nu mai are existenţă politică. TREI CÂLCÂIE L-AU STRIVIT, dar nu şi-au pierdut nădejdea de a se scutura de jug, valahii aceştia din Transilvania. VIITORUL ESTE AL LOR ŞI REPETĂ, CU O ÎNCREDERE DE NEZDRUNCINAT, aceste cuvinte, în care se concentrează toate aspiraţiile lor; ROMÂNUL NU PIERE !” Până şi Jules Verne pe la 1800 ştia ce ştiu TOŢI ROMÂNII(DACO-ROMANII): “ROMÂNUL ÎN VECI NU PIERE !” * toxinKGB « a uitat » să spună că Tăbliţele de la Sinaia ÎI DESFIINŢEAZĂ teoriile] Cum se potrivesc afirmaţiile lui toxinKGB cum că dacii vorbeau O FORMĂ DE LATINĂ,eventual VECHEA LATINĂ numită şi LATINA PRISCA cu limba de pe “Tăbliţele de la Sinaia”??? Cei care au căzut în capcana lui ToxinKGB şi se cred DOAR DACI,IMPOSIBIL DE ASIMILAT de către ROMANI, atunci ştiu să citească în LIMBA DACĂ : “BOYREBYSETODYOHYOUSIABA- STARNOPAZYCEOSOTIASEGYS- TADYOSOTRARYOMYONUSODIO CETACIRABISICASOROGIAO” * A TREIA ROMĂ din căpăţâna TĂTARO-CALMUCĂ a NE-putin-CIOSULUI de la Kremlin Moscova NU NE VREA ROMÂNI. Moscova ne vrea orice altceva:moldoveni,daci,cumani,pecenegi,unguri,tătari,turci,slavi,NUMAI ROMÂNI NU. Şi ştiţi de ce? Pentru că Moscova, de la vicleanul Petru I,SE VISEAZĂ A TREIA ROMĂ! Şi cine îi stă în cale de sute de ani? ROMÂNIA, urmaşa Daciei Străbune, ROMÂNIA a fost ,ESTE şi VA FI ÎN VECI A TREIA ROMĂ !

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:07 pm | Răspunde

 17. Atenţie :
  « DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! »

  Dovezile arheologice ale
  CĂSĂTORIILOR VETERANILOR ROMANI cu FEMEILE DACE
  nu sunt pe placul lui toxinKGB

  LEGIONARII CETĂŢENI ROMANI-CIVIUM ROMANORUM din PROVINCIA ROMANĂ DACIA POROLISENSIS-Sălaj-NORDUL Ardealului după ce îşi terminau servicul militar aveau dreptul DE A SE CĂSĂTORI cu femeile localnice care PRIMISERĂ ŞI ELE CETĂŢENIA ROMANĂ -CIVIUM ROMANORUM.

  INSCRIPŢIA DE LA GHERLA

  [Imp(erator) Caesa]r divi Traiani Parthici f(ilius) divi / [Nervae nep]os Traianus Hadrianus Aug(ustus) pon/[tif(ex) max(imus) t]ribunic(ia) potestat(e) VII co(n)s(ul) III proco(n)s(ul) / [equit(ibus) et pe]d(itibus) qui mi(li)t(averunt) in al(is) duab(us) et coh(orte?) / [una? qua]e appell(antur) II Pannon(iorum) et I Brit/[ton(um?) c(ivium) R(omanorum) e]t I Britann(ica) quae sunt in / [Dacia Po]rolis(s)ensi sub Livio Grapo / [proc(uratore?) et ala] Britann(orum) c(ivium) R(omanorum) quae est / in Pannon(ia) inferiore quin(is) et vicen(is) / pluribusve stipend(iis) emerit(is) dimis/sis honesta missione per Marcium / Turbonem quor(um) nomina subscripta / sunt ipsis liberis posterisq(ue) eorum ci/vitatem dedit et conubium cum uxo/rib(us) quas tunc habuissent cum est / civit(as) iis data aut siqui caelibes essent / cum iis quas postea duxissent dumtaxat / singuli singulas a(nte) d(iem) IIII Id(us) Aug(ustas) T(ito) Salvio Ru/fino Minicio Opimiano Cn(aeo) Sentio Aburiano co(n)s(ulibus) / alae Brit(t)on(um) c(ivium) R(omanorum) cui praefuit / M(arcus) Minicius Marcellinus / ex gregale / Glavo Navati f(ilio) Sirm(io) / et Iubenae Bellagenti fil(iae) uxori eius Eravis(cae) / descriptum et recognitum ex tabula ae/nea quae fixa est Romae in muro post tem/plum divi Aug(usti) ad Minervam »

  “Împăratul cezar, fiu al răposatului Traianus Parthicus, al răposatului Nerva nepot, Traianus Hadrianus augustul, preot suprem, cu tribunicia potestas a 7-a oara, consul a 3-a oară, proconsul, călăreţilor şi pedestraşilor care au servit în două ale şi o cohortă care se numesc a II-a de Pannoni şi I de Britoni de CETĂŢENI ROMANI şi cohorta I Britannica de 1000 ce sunt în Dacia Porolissensis sub comanda lui Livius Grapus procuratorul [?] şi ala I de Britani CETĂŢENI ROMANI staţionată în Pannonia Inferior, după un serviciu de 25 sau mai mulţi de ani, eliberaţi din armată, cinstiţi şi răsplătiţi de către Marciu Turbo, ale căror nume se află scrise mai jos, LOR, COPIILOR ŞI URMAŞILOR LE-A DAT CETĂŢENIA şi DREPTUL DE LEGIUITĂ CĂSĂTORIE CU SOŢIILE pe care le-a dat cetăţenia sau celor care erau celibi (neînsuraţi) cu acele femei pe care le vor lua după aceea, dar numai pentru câte una. A patra zi înaintea idelor lui august, Titus Salvius Rufinus Minicius Opimianus şi Cnaeius Sentius Aburianus fiind consuli. Pentru ala de Brittoni CETĂŢENI ROMANI care a fost comandată de Marcus Minicius Marcellinus, fostul ostaş de rând Glavus fiul lui Navatus din Sirmium şi Iubenei fiica lui Bellagentus, soţia lui, evariscă. Acest text este copia controlată după tabla de bronz afişată la Roma pe zidul dinapoia templului fericitului Augustus lângă Minerva”

  (Traducere după I.I.Russu, Inscripţiile Daciei ROMANE, vol.I, Bucureşti, 1975, p.88-89, Diploma Daciei VII)

  *
  VECHILE NUME DACICE ale plantelor de leac …
  alt ADEVĂR ASCUNS de toxinKGB

  ToxinKGB a convins pe mulţi naivi că el este un mare luptător pentru adevăr.
  Şi bineînţeles,când tabăra care i se opune ASCUNDE ATÂTEA DESPRE DACI,devine foarte credibil ce spune nu?
  Adică atunci când pune o tăbliţă de plumb pe masă,se mai întreabă cineva
  DE CE NU E SCRISĂ ÎNTR-O FORMĂ DE LATINĂ?
  Ce mai contează că întregul eşafodaj al “MANIPULĂRILOR tulburătoare” afirmă sus şi tare că “LIMBA ROMÂNĂ este muma limbii latineşti”…
  Vă rog să comparaţi numele plantelor medicinale la strămoşii noştri daci cu numele lor la NOI ROMÂNII,strănepoţii lor.Sunt chiar curios cât îl vor mai credita românii naivi cu încrederea lor pe acest ABIL ESCROC,ToxinKGB.
  Dioscoride, medic greco-roman care l-a însoţit pe Traian în cel de-al doilea război cu dacii, a scris un tratat de botanică farmaceutică, “De materia medica”, în care a prezentat şi
  21 de plante medicinale utilizate de daci în diferite maladii.
  Alături de numele grec şi roman, este înscris şi cel dacic:

  ANIARSEXE (Iarba săracă, Sparceta, Baltarina )
  BOUDHATHALA( (limba boului, acţiune sudorifică);
  CINOUBOILA( (brionia, cicatrizantă în plăgi, diuretică);
  COADAMA( sau COALAMA ( (limbariţă, răcoritoare calmantă în prurite, cicatrizantă);
  COICODILA( sau COICOLIDA( (iarba bubei, diuretică, purgativă);
  DIELLEINA ( (măselariţă, folosită de daci ca analgezic, calmant, hipnotic, antispastic);
  DIESEMA( (lumănărică, acţiune astringentă şi antiperistaltică în diarei);
  DOCTILA,CHODELA, DOCHELA( (Tămâiţa de câmp)
  DIODELA( sau DUODELA( (coada şoricelului, utilizată ca tonic, hemostatic, antiastmatic, laxativ, calmant al durerilor abdominale);
  DYN ((Urzica, Urzica mare, Urzica de pădure)
  GUOLETA( (Mărgeluşe, Mei păsăresc)
  MENDRUTA( (Strigoaie, Steregoaie)
  MIZELA ( Cimbrul, efect antidiareic, antispasmodic, diuretic);
  PRIADILA( Curpen, Viţă albă, Archi, Luminoasă)
  PROPODILAsau PROCEDILA( Cinci degete, Iarba degetelor, Ochiul boului)
  SALIA( Ciumăfaia, Alaur, Bolondariţă,conţine alcaloizi ca hiosciamina şi scopolamina);
  SCIARE( ( Varga ciobanului, Scăiuş)
  STIRSOZILA( (Fierea pământului, Floare de friguri, Cintaură, Frigor, Frigurică, Potroacă, Scânteuţă de friguri, tintaură)
  TENDILAsau TEIDIL(Izmă, Izmă bună, Gingiurnă, Mintă)
  RIBORASTRA ( brusturele, diuretic, hipoglicemiant, antiseptic, laxativ, sudorific, depurativ)
  USAZILAArăriel, Limba câinelui, Arăţel, Plescăiţă roşie, Poalele mâţii)

  Doar Limba Boului-BOUDHATHALA şi Brusturele-RIBORASTRA par a mai fi păstrat ceva din forma originală…
  Şi ce dovedeşte comparaţia dintre VECHILE NUME DACICE ale plantelor « de leac » şi NUMELE ROMÂNEŞTIde astăzi ale aceloraşi plante ?
  Că numele lor original NU S-A PĂSTRAT.
  Dar cine a fost dintotdeauna PĂSTRĂTORUL NUMELOR PLANTELOR « DE LEAC » ?
  Exact OAMENII DIN POPOR,oamenii locului,oamenii pământului, »TERRANII » adică « ŢERANII »,ţăranii ROMÂNI.
  Exact aceia pe care tovarăşul ToxinKGB îi consideră NEASIMILABILI(din interes sau neştiinţă).
  Ei cum rămâne cu afirmaţia că cetăţenii de rând NU s-au „încrucişat” cu ROMANII?
  Faptul că TOATE NUMELE plantelor medicinale au fost schimbate chiar de către cei care le foloseau cel mai mult,adică ŢĂRANII,este încă o dovadă INCONTESTABILĂ A ROMANIZĂRII străbunilor noştri daci.
  Este încă o dovadă a totalei ASIMILĂRI a limbii DACILOR de către LIMBA LATINĂ şi cultura ROMANILOR.
  *
  Este evident că “DACISMUL” pentru noi este “MOLDOVENISMUL 2″!
  Se pare că toxinKGB se teme CA DRACU DE TÂMÂIE de ce DECLARAU CU MÂNDRIE strămoşii:
  “SUNTEM DI SÂNGE ROMENESC”

  Nicolae Milescu Spătarul
  vorbeşte despre latinitatea limbii române în felul următor:

  „Dumnezeu se zice în limba greacă Theos, iar pe limba latinească Deus,
  iară RUMÂNEŞTE se cheamă Dumnezeu,
  care nume IASTE LUAT DE LA LETINIE
  în ce chip şi
  MAI JUMĂTATE de limba românească luat DE LA LATINI”.

  ROMANITATEA ROMÂNILOR

  “În fond, ideea ROMANITĂŢII ROMÂNILOR în viziunea ei evolutivă ni se prezintă… ca un arbore gigantic al cărui trunchi îl constituie
  TRADIŢIA AUTOHTONĂ A ROMANITĂŢII,
  CONŞTIINŢA POPORULUI ROMÂN DESPRE ROMANITATE.

  Ramurile sale reprezintă, desigur, tradiţiile înfăţişate mai sus, rămurelele şi frunzele fiind DIFERITELE MĂRTURII ASUPRA ROMANITĂŢII ROMÂNILOR.
  Din arborele ROMANITĂŢII ROMÂNILOR cunoaştem cel mai bine trunchiul; nu este exclus ca cercetări viitoare să descopere existenţa unor noi ramuri; cu siguranţă putem afirma că numeroase frunze ale acestui arbore ne-au rămas necunoscute.”
  (Adolf Armbruster – ROMANITATEA ROMÂNILOR)

  *Mircea ELIADE:
  “O mie de ani în urmă, a avut loc ceea ce putem numi pe drept cuvânt O CATASTROFĂ DE INCALCULABILE CONSECINŢE PENTRU ISTORIA ROMÂNILOR:
  Slavii au ocupat Peninsula Balcanică şi s-au întins până la Adriatica. Marea unitate etnică, lingvistică şi culturală pe care, în pofida tuturor năvălirilor barbare, o alcătuia
  ROMANITATEA ORIENTALĂ
  (CARE SE NUMEA, CHIAR DIN secolul IV după Christos, ROMANIA),
  a fost definitiv sfărâmată.”

  “Descindem dintr-unul din «neamurile cele mai numeroase din lume» şi praful s-a ales de el, NICI MĂCAR LIMBA NU I SE MAI CUNOAŞTE.
  Am făcut parte dintr-o ROMANIE DE TREI ORI MAI MARE DECÂT DACIA”

  “Istoria NEAMULUI ROMÂNESC n-a fost decat o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie.”
  -“Teroarea istoriei” şi destinul ROMÂNIEI – Mircea Eliade

  (LIMBA ROMÂNĂ)”arată CARACTERELE ROMANICE, ba încă le arată în unele privinţe mai curate decat celelalte limbi ROMANICE.
  Limba POPORULUI ROMÂN prezintă în chipul cel mai netulburat
  DEZVOLTAREA DE LA GRAIUL LATIN SPRE CEL ROMANIC.”

  (W. Meyer-Lübke, Rumänische und Romanisch)
  *
  “Ce stranie este tenacitatea cu care oamenii aceştia [AROMÂNII] aderă la limba şi obiceiurile rasei din care fac parte! Deşi s-au scurs multe secole de când aceşti oameni îndură sclavia numeroşilor tirani, totuşi sunt în stare să se întreţină cu un străin în temerara şi pitoreasca LIMBĂ A ROMEI ANTICE.”
  (Edmund Spencer, Travels în European Turkey…)
  *
  “Acest sentiment puternic de a trăi şi de a muri pentru naţionalitatea lor l-au exteriorizat şi l-au consfinţit cu numele de ROMÂN; şi unde este puterea care să le poată lua această naţionalitate, unde se află dreptul care ar putea să le-o conteste ?”
  (Stefan Ludwig Roth, 1848)
  *
  “Astfel astăzi moldovenii, muntenii, valahii transalpini, mysienii, basarabenii şi epiroţii se numesc pe sine cu toţii cu un nume cuprinzător nu «valahi» ci «ROMÂNI», iar limbii lor neaoşe îi spun «ROMÂNA».”
  (Dimitrie Cantemir, Historia Moldo-Valahica)
  *
  “[ROMANII, ce] se întindeau aproape de marginea Constantinopolului până la Byza şi mai departe, în mulţime fără număr, neam de oameni care se simţeau foarte bine în locuri greu de umblat şi care SE OCUPAU CU PĂSTORITUL dar erau obişnuiţi ŞI CU LUPTELE”
  (Georgios Pachymeres, Istorii compuse, even.-1285)
  *
  “Noi considerăm că ROMÂNII nu sunt numai cei mai numeroşi, ci ŞI CEI MAI VECHI LOCUITORI de azi ai Transilvaniei.
  Imigrarea lor, din sudul Dunării în Transilvania, nu poate fi adeverită cu nici o dovadă istorică.”
  (E. A. Bielz, Handbuch der Landeskunde Siebenbürgens)
  *
  “Împăratul Diocleţian iubea mult ţara Dalmaţiei; de aceea A ADUS DIN ROMA POPOR împreună cu familiile lor şi i-a aşezat în ţara Dalmaţiei: aceştia se numesc şi ROMANI, PENTRU CĂ AU VENIT DIN ROMA, şi poartă acest nume până în ziua de astăzi.”
  (Constantin Porphyrogenetul, De administrando imperio)
  *
  “Timpul n-a avut puterea să ştirbească forţa, nici să slăbească speranţa DACO-ROMANILOR.
  Rămăsese aceeaşi rasă, rezistentă, răbdătoare, întrucât se considera nemuritoare:
  » ROMÂNUL NU PIERE », suna un dicton popular în toate regiunile ROMÂNIEI.

  Mai e şi-un altul, aproape la fel de răspândit:
  « Apa trece, pietrele rămân. »
  Apa era năvalirea barbară, ROMÂNII erau pietrele.”

  (Abdolonyme Honoré Ubicini, Les origines de l’histoire ROUMAINE)

  *
  Colindele noastre străvechi spulberă ABERAŢIA ANTI-ROMÂNEASCĂ numită « Noi NU suntem urmaşii Romei”.
  Soluţia „dacizatorilor” de Moscova?
  Aţi ghicit…toxinKGB „A FĂCUT UITAT” şi „Pluguşorul”
  Şi unde este cel mai popular şi azi „Pluguşorul”?
  În ESTUL ROMÂNIEI.
  Ca să vezi.Tocmai la…”dacii liberi”,geţi,costoboci,carpi,roxolani.
  Aceia „puri”genetic,”neocupaţi”,”neasimilaţi”,”nelatinizaţi”,”neromanizaţi”.

  Probabil tocmai cei ai căror strămoşi locuiau în cei 86% din Dacia „neatinşi” de Roma STRĂBUNICULUI NOSTRU Traian.
  Pluguşorul românesc
  Aho, aho copii şi fraţi,
  Staţi puţin şi nu mânaţi,
  Lângă boi v-alăturaţi.
  Şi cuvântul mi-ascultaţi.
  Ia mai mânaţi, măi, hăi, hăi…
  S-A SCULAT MAI AN,
  BĂDICA TRAIAN

  Şi-a-ncălecat pe-un cal învăţat,
  Cu şeaua de aur,
  Cu nume de Graur,
  Cu frâu de mătase,
  Împletit în şase,
  Cât viţa de groasă,
  El în scări s-a ridicat,
  Peste câmpuri s-a uitat,
  Să aleagă-un loc curat,
  De arat şi semănat.
  Şi-a pornit într-o joi,
  Cu un plug cu doispreceze boi.
  Boi boureni,
  În coadă codălbeni,
  În frunte ţintăţei,
  Ia mai mânaţi, măi, flăcăi, hăi, hăi…
  La lună, la săptămână,
  Îşi umplu cu aur mâna.
  Şi el vru să vadă,
  De-i dete Dumnezeu roadă.
  Era-n spic cât vrabia,
  Era-n bob cât trestia.
  Ia mai mânaţi, măi, hăi, hăi…
  TRAIAN IUTE S-A ÎNTORS
  Şi din grajd alt cal a scos,
  Un alt cal mai năzdrăvan,
  CUM ÎI PLACE LUI TRAIAN,
  Negru ca corbul,
  Iute ca focul,
  De nu-l prinde locul.
  Cu potcoave de argint,
  Ce dau sporul la fugit.
  TRAIAN IUTE A-NCĂLECAT,
  La Ţinchin a apucat
  Şi oţel a cumpărat,
  Ca să facă seceri mari,
  Pentru secerători tari.
  Şi-altele mai mititele,
  Pentru fete ocheşele
  Şi neveste tinerele.
  De urat, am mai ura,
  Dar mă tem că va-nsera,
  Pe aici, pe la dumneavoastră,
  Departe de casa noastră.
  Şi ne-aşteaptă şi-alte case,
  Cu bucate mai gustoase,
  Cu pâine caldă pufoasă,
  Cu vinul de viţă-aleasă,
  Cu Cotnar de Drăgăşani,
  La anul şi la mulţi ani!
  *
  “Pluguşorul” este reiterarea unei binecuvântari de început
  (Callendae/ Carinda, Corindă, Cărindar)
  ÎNCEPUTUL ROMANILOR în Dacia odată cu Traian.
  Un Traian… Întemeietor (”Pater Patriae”),
  Împărat (”Optimus Princeps”) şi
  Preot (”Pontifex Maximus”).
  El trage Prima Brazdă (”Sulcus Primigenius”) peste Dacia;
  O face “In Saecula Saeculorum”, cu Doisprezece Boi;
  în numele lui “Iuppiter Optimus Maximus”,
  într-o Joi.

  *
  Adevăruri de mai jos sunt prea TULBURĂTOARE pentru toxinKGB.
  Soluţia ?Evident.LE-A FĂCUT « UITATE ».Şi pe acestea…
  Lista LEGIUNILOR şi COHORTELOR ROMANE din Dacia

  Leg I Flavia Ulpia Hispanorum milliaria – au construit tronsonul drumului Napoca- Potaissa;

  LEGIUNEA a-V-a MACEDONICA – Potaissa, Turda;
  LEGIUNEA a-XIII-a GEMINA – Apulum, Alba Iulia;

  Leg IV Flavia Felix – Sarmizegetusa Regia, Grădiştea Muncelului;
  Leg VI Ferrata – participantă la războaie;
  Leg I Adiutrix – Apulum, Alba Iulia;
  Leg II Adiutrix;
  Leg VII-a Claudia – Cuppae şi Viminacium şi ulterior la Romula;
  Leg XI-a Claudia – Durostorum;
  Leg Numerus Palmyrenorum Porolissensium sagittariorum civium Romanorum – Moigrad, com Mirsid, SJ;
  Coh I Aelia Gaestorum milliaria – Resculum, Bologa, com Poieni, CJ;
  Coh I Antiochesium;
  Coh I Augusta – Buciumi, SJ;
  Coh I F.M. Aurilia Brittonum Malvensis;
  Coh I Batarorum milliaria – Romiţa, com.Românaşi, SJ;
  Coh III Bessorum – Olteni, com Bodoc, CV;
  Coh I Bracaraugustanorum – Bretcu, CV;
  Coh I Britannica milliaria – Caseiu, CJ;
  Coh II Britannica milliaria – Iliusa, BN;
  Coh II Britanica – Romiţa, com.Românaşi, SJ;
  Coh I Britannorum milliaria – Moigrad, com Mirsid, SJ;
  Coh III Britannorum;
  Coh III Campestris miliaria;
  Coh I Cannanefactium – Tihau, com.Surduc, SJ;
  Coh I Cretum;
  Coh IV Cypria;
  Coh II Flavia Bessorum – Olteni, com.Bodoc, CV;
  Coh II Flavia Commagenorum – staţionează permanent la Micia;
  Coh II Flavia Numidarum – Feldioara, com.Ucea, BV;
  Coh III Gallorum – Hoghiz, BV;
  Coh V Gallorum;
  Coh Hispanorum – Bretcu, CV;
  Coh I Hispanorum – Românaşi, SJ;
  Coh I Hispanorum milliaria – Orheiu Bistritei, com.Cetate, BN;
  Coh II Hispanorum – Resculum, Bologa, com Poieni, CJ;
  Coh I Lingonum;
  Coh V Lingonum – Moigrad, com.Mirsid, SJ;
  Coh I Montanorum – Sebeş;
  Coh II Nervia Brittonum – Buciumi, SJ;
  Coh VI Nova Cumidavensium Alexandrina – Cumidava, Râşnov, BV;
  Coh Prima Alpinorum – Călugareni, com.Fremitu, MS;
  Coh VI Thracum – Românaşi, SJ;
  Coh I Tyriorum;
  Coh I Ubiorum – Sighişoara, Podmoale, MS;
  Ala I Asturum – Hoghiz, BV;
  Ala Brittonum – Gherla, CJ;
  Ala I Claudia Gallorum Capitoniana;
  Ala I Claudia nova miscellanea;
  Ala I Dardanorum;
  Ala I Hispanorum Campagonum;
  Ala I Hispanorum pia fidelis Antoniniana;
  Ala II Hispanorum et Aravacorum;
  Ala I Numeri Illyricorum – Brîncoveneşti, MS;
  Ala I Pannoniorum;
  Ala II Pannoniorum – Gherla, CJ;
  Ala Siliana – Gilău, CJ;
  Ala Tungrorum Frontoniana – Iliuşa, BN;

  *
  Sigiliul lui Avram Iancu îi strică « dacizarea »Moscovei. Deci…trebuie « UITAT » şi el nu-i aşa ?»

  Şi pentru că BOZGORII ÎMPUŢIŢI(provocatori KGB care ne-au atacat şi la Chişinău) au îndrăznit să profaneze amintirea SFÂNTĂ a Crăişorului munţilor Apuseni,MARELE ROMÂN Avram Iancu …
  Să ne amintim că
  sigiliul lui Avram Iancu .
  era un brad verde încadrat de inscripţia
  « SIGILLU PRAEFECTUREI AURARIEI GEMINE ».
  De ce « GEMINE » ?Pentru că la APOULON-APULLUM(ALBA-Iulia)era cantonată LEGIUNEA ROMANĂ A-XIII-A GEMINA.
  Ca să vezi.CRĂIŞORUL munţilor Abram Iancu ERA MÂNDRU de strămoşii lui ROMANI.
  Chiar şi-i pusese şi pe propriul sigiliu.SPRE VEŞNICĂ ADUCERE AMINTE.
  *

  ROMÂNUL ÎN VECI NU PIERE
  De Nicolae Tãutu

  “Vremuri triste-ntunecate
  Peste capu-mi au trecut
  Cu mii hoarde furioase
  Prea adesea m-am bătut.
  Dar nici timpurile grele
  Ce mi-au pus străin stăpân
  N-au curmat zilele mele
  Căci AM FOST şi SUNT ROMÂN.
  Ş-oricât timp ROMÂN voi fi
  Nu mă tem cã voi muri.

  Când din Roma cea măreaţă
  Peste plaiuri m-au adus
  Traian ale cărui braţe
  Neamuri multe au supus.
  Cu a lui voce mi-a spus mie
  Acest loc încântător
  De-acum iată, ţi-l dau ţie
  Ca să fii moştenitor
  Şi-oricât timp ROMAN vei fi
  Nu te teme că-i pieri.”

  *
  Călăii OCUPANŢI RUŞI au nevoie de O NOUĂ GENERAŢIE tânără de „STATALIŞTI” ,”MOLDOVENIŞTI” şi mai nou de « DACIŞTI ».
  Adică DE ROBI FĂRĂ IDENTITATE sau cu O NOUĂ şi FALSĂ identitate IMPUSĂ de la Moscova.

  Numai aşa OCUPANŢII RUŞI îţi pot ţine tancurile în continuare pe pământul ROMÂNESC al Basarabiei,SFINŢIT CU SÂNGELE BUNEILOR şi în acelaşi timp să le mai fie pupate şi ciubotele anual de 9 Mai .
  Numai aşa BESTIILE CRIMINALE,CĂLĂII şi ASASINII OCUPANŢI RUŞI pot fi numiţi pe mai departe „ELIBERATORI”.
  Pentru că
  „Un popor FĂRĂ CULTURĂ,
  este UN POPOR UŞOR DE MANIPULAT”
  Immanuel KANT
  „CINE CONTROLEAZĂ TRECUTUL CONTROLEAZĂ ŞI VIITORUL.
  Cine controlează prezentul controlează ŞI trecutul”.
  „1984 „-George Orwell
  „cine NU-ŞI CUNOAŞTE TRECUTUL
  NU poate înţelege prezentul
  şi NU va putea să vadă viitorul”.

  *

  Mihai Eminescu:

  “DA,DE LA ROMA VENIM,
  scumpi şi iubiţi compatrioţi,
  – din DACIA Traiană”.

  Cât de frumos,simplu şi concis a rezumat Eminescu DUALITATEA DACO-ROMANĂ a POPORULUI ROMÂN!
  Dar toxinKGB şi acoliţii lui din KGB nu au auzit şi nici nu vor să audă de citatul acesta…

  RUSIA,ia-ţi „DACIZAREA” şi du-te-n…TURBINKĂ
  VIDMĂ-KGB !

  *
  „De când e SUFLET DE ROMÂN pe faţa pământului,
  ROMÂNUL A FOST MÂNDRU DE A FI ROMÂN,

  şi chiar atunci când lumea
  îl privea cu dispreţ, el îşi cânta doina şi,
  în conştiinţa puterilor pe care le purta în
  sine, privea mândru împrejurul său.

  Sămânţa, din care a răsărit acest
  popor, e nobilă, şi poporul nu va pieri
  decât atunci când ROMÂNII vor uita de
  nobleţea seminţiei lor. ”

  Mihai Eminescu

  *
  La 17 mai 1946, cu 14 zile înainte de a fi executat de către slugile de la Bucureşti ale Călăilor Ocupanţi RUŞI
  mareşalul martir ION ANTONESCU a spus:

  “Scump POPOR ROMÂN,
  sunt mândru că am făcut parte dintr-o naţie cu

  DUBLĂ ASCENDENŢĂ,
  ROMANĂ şi DACĂ,

  a cărei istorie a fost luminată de
  STRĂLUCITOAREA FIGURĂ A LUI TRAIAN
  şi de JERTFA MARELUI DECEBAL !

  Am luptat în două războaie pentru gloria ta!
  Sunt fericit să cobor cu câteva clipe mai devreme lângă martirii tăi. Toţi au luptat pentru dreptatea ta! …”

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:08 pm | Răspunde

 18. Bogdan Petriceicu HAŞDEU spune că
  daniel toxin MINTE,MINTE CU NERUŞINARE!

  Motto :
  „Un popor FĂRĂ CULTURĂ,
  este UN POPOR UŞOR DE MANIPULAT”
  Immanuel KANT

  „cine NU-ŞI CUNOAŞTE TRECUTUL
  NU poate înţelege prezentul
  şi NU va putea să vadă viitorul”.

  După ce în mod ticălos şi MINCINOS s-a folosit de Eminescu pentru a-şi fundamenta « MANIPULĂRILE TULBURĂTOARE »,ESCROCUL NERUŞINAT toxinKGB s-a folosit şi de Haşdeu în acelaşi chip !

  Cică Haşdeu se declara DOAR DAC şi că ÎI URA PE ROMANI !

  După ce veţi citi ce am postat mai jos mă întreb,îl veţi mai credita vreodată cu încrederea voastră pe acest toxinKGB CARE MINTE,MINTE,MINTE FĂRĂ OPRIRE, FĂRĂ SĂ CLIPEASCĂ ?

  Bogdan Petriceicu-Haşdeu (1836, s. Cristineşti, jud. Cernăuţi -1907), lingvist, istoric şi scriitor român din judeţul Hotin, una dintre cele mai proeminente personalităţi ale culturii române din secolul al XIX-lea, având pregătire enciclopedică. Cunoştea limbile română,rusă, franceză, germană, latină, elină şi altele, în total 26 (tatăl său, Alexandru Hâjdeu, cunoştea 11 limbi). A fost membru al Academiei Române, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Petersburg (1883), membru de onoare al societăţilor ştiinţifice lingvistice din mai multe ţări europene şi din SUA. A studiat la Viniţa, Cameniţa, Chişinău şi Harkov. Fiind urmărit de poliţie pentru activităţi antiţariste, Bogdan Petriceicu-Haşdeu se refugiază în 1857 în Principatele Române. A fost, pe rând, judecător, profesor secundar, director al Arhivelor statului şi profesor de filologie comparată la Universitatea din Bucureşti. A condus publicaţiile periodice „ROMÂNIA” (1858), „Din Moldova” („Lumina”)(1862-1863), „TRAIAN” (1869-1870), „COLUMNA LUI TRAIAN” (1870-1877 şi 1882-1883) şi revistele satirice „Aghiuţă” (1863-1864) şi „Satyrul” (1866).

  Alooo,toxinKGB,ai auzit ce publicaţii A CONDUS cel ce chipurile « îi ura pe romani » ?
  Să repetăm,şocul ADEVĂRULUI este uneori prea mare pentru cei ce l-au crezut chiar şi pentru o clipă pe acest ESCROC .
  Bogdan Petriceicu-Haşdeu a condus publicaţiile „ROMÂNIA” , „TRAIAN” „COLUMNA LUI TRAIAN” !
  Cum i-ar spune « MARII DACI » care se semnează cu pseudonime englezeşti ?
  « COOL HUSTLER » ?
  « POKER FACE » ?
  Mda.Merge.

  “toxinKGB POKER FACE”….

  Deci Bogdan Petriceicu-Haşdeu a condus publicaţiile „ROMÂNIA” , „TRAIAN” „COLUMNA LUI TRAIAN” !
  Haşdeu ăla care « îi ura pe romani « după toxinKGB ?
  Da.Chiar acela.

  Dar să mergem mai departe

  Bogdan Petriceicu-Haşdeu a militat pentru Unirea Principatelor, a sprijinit ideea împroprietăririi ţăranilor. Este întemeietorul lingvisticii, filologiei şi lexicografiei ştiinţifice ROMÂNEŞTI.
  ROMÂNISMUL lui Bogdan Petriceicu-Haşdeu ar putea fi demonstrat prin denumirile unor lucrări ale sale, care conţin derivate de la etnonimul „ROMÂN”: Limba slavică la ROMÂNI până la anul 1400 (1869), Etimologicum Magnum ROMANIAE, în 4 vol. (1886-1898), care
  este un vast dicţionar al limbii ROMÂNE, Cărţile poporane ale ROMÂNILOR (1879), precum şi prin poezia Să vorbim ROMÂNEŞTE, publicată în „Amicul familiei”, nr. 4, din 16 decembrie 1879.

  « Etimologicum Magnum ROMANIAE » ?
  « ROMANIAE » ?
  Nu « DACIAE » BĂI toxinKGB ?

  Bogdan Petriceicu-Haşdeu a scris 4(PATRU)volume timp de 12(DOISPREZECE)ani,despre « ROMANIAE » pe care după mintea ta seacă ….O DISPREŢUIA ?

  Urmează dovezi şi din alte lucrări ale acestui titan al gândirii umane. E prea mare Haşdeu pentru a nu-i evidenţia şi puternica sa CONŞTIINŢĂ ROMÂNEASCĂ.
  Ne vom opri, mai întâi, asupra monografiei Ioan-Vodă cel Cumplit, în care străluceşte patriotismul şi ROMÂNISMUL cărturarului nostru. Amintim că titlul complet al monografiei, scrisă la 1865,este Ioan Voda cel Cumplit, aventurile, domnia, războaiele, moartea lui, rostul său în istoria universala şi în viaţa POPORULUI ROMÂN, 1572-1574.
  Aşadar, în opera sa găsim o abundenţă de termeni cu sens etnic: „LA ROMÂNI”, „ŢĂRIŞOARĂ ROMÂNĂ”, „principi ROMÂNI” şi „domni ROMÂNI”; „căci ROMÂNII, ei singuri între toate popoarele creştine, nu produseră nici un sfânt calendaristic din propriul lor sân…”, „chestiunea proprietăţii teritoriale la ROMÂNI”, „inscripţiune ROMÂNEASCĂ”, „căci ROMÂNII nu prea au bani de dat cu împrumut”, „leu ROMÂN este numit Ioan-Vodă” etc.

  „moldovenii strigaseră cu glasuri mari:
  «Vom pieri toţi lângă măria ta! Toţi vom pieri!»,
  iar în pagina următoare enciclopedistul conchide:

  „Aşa era jurământul OSTAŞULUI ROMÂN”.

  Bogdan Petriceicu Haşdeu :

  „TOŢI ROMÂNII FĂLINDU-SE CU ORIGINEA LOR DIN DESTRĂMATA ROMĂ IMPERIALĂ”.

  Aloo,toxinKGB,ştii să citeşti ?
  Vezi şi tu ce văd şi eu sau…?
  Haşdeu ăla care SE DECLARA DOAR DAC şi îi « dispreţuia pe romani » scria că TOŢI ROMÂNII se mândresc cu originea lor ROMANĂ ?
  Da.Chiar acela.

  Dar să mergem mai departe .

  În Introducţiune la monografie Haşdeu menţionează că atunci când în a doua jumătate a sec. al XVI-lea în majoritatea ţărilor Europei, inclusiv în Turcia, „sceptrurile sunt mânuite de popi, de copii, de zero (adică de nulităţi), de nebuni, de beţivi”, şi „tocmai atunci într-o ŢĂRIŞOARĂ ROMÂNĂ apare un principe pe care numai cea mai neagră trădare îl putu opri de a nu da o altă faţă a Europei, fundând pe Peninsula Balcanică un nou imperiu latin.
  Un mare administrator! Un mare politic! Un mare general!”.

  Expresia „ ŢĂRIŞOARĂ ROMÂNĂ ”, apoi faptul că Petru Rareş este numit de Haşdeu „ilustru PRINCIPE ROMÂN”, precum şi termenii şi expresiile menţionate care evidenţiază anume aspectul etnic, ROMÂNESC, demonstrează cât se poate de clar conştiinţa lui Haşdeu despre identitatea sa NAŢIONALĂ ROMÂNEASCĂ.

  Toţi pentru el SUNT ROMÂNI.
  Acest mare adevăr este expus şi în studiul intitulat Desţărarea lui Petru Rareş. Vorbind de „politica lui Rareş în privirea românilor din Ardeal”, Haşdeu zice:

  ROMÂNII din Moldova şi acei din Ardeal sunt copii d-un tată şi de-o mamă”.

  Dar pe ce date istorice se baza Haşdeu când scria acestea ?
  Pe faptul că lupta pentru RE-UNIFICAREA TUTUROR ROMÂNILOR într-o singură ţară este evocată şi de vechile cronici :
  În Dieta poloneză, Taranowski afirmă despre PETRU RAREŞ că :

  „ …nutreşte gândul măreţ al înfăptuirii
  unui REGAT AL TUTUROR VALAHILOR PÂNĂ LA DUNARE”.

  (Vezi p.314-315 Istoria adevărului istoric Vol.II Prof. A.Deac).

  ROMÂNISMUL la Bogdan Petriceicu-Haşdeu este incontestabil.
  Aloo,se aude tavarişci toxinKGB ?
  ROMÂNISMUL,adică LATINITATEA ROMÂNILOR şi nu OPUSUL ei, »DACISMUL » toxinian mincinos.

  Balada Magda lui Arbure
  de Bogdan Petriceicu-Haşdeu
  ( vorba lui Vodă după moartea lui Arbure)

  Lăsaţi bocituri de copii!
  Vîteji ca şi dânsul avem noi o mie,
  0 mie şi sute de mii!
  Întreaga Moldovă de hatmani e plină;
  D-un chip, d-o făptură, d-un os!
  Văzut-aţi la naiba O MUMĂ ROMÂNĂ
  Să crească un fiu ticălos?
  Atunci ROMÂNIA se şterge din lume,
  Când ţara-i din Pont în Carpaţi
  În stare va fi să-i înşire anume
  Pe cei ce-s născuţi împăraţi!…..

  Să ne referim şi la cântecul bătrânesc Ştefan şi Radu, scris de B. Petriceicu Haşdeu la 1874, în care Ştefan cel Mare şi Radu-Vodă al Munteniei sunt doi fraţi, „DOI ROMÂNI”.

  Aloo,toxinKGB,se aude ?
  DOI ROMÂNI şi NU « doi daci ».

  Reproducem anume spusele şoimului nemuritor, din care se profilează crezul lui Haşdeu în Unirea viitoare a ROMÂNILOR:

  Ştefan şi Radu
  (1874)
  de Bogdan Petriceicu Haşdeu
  (fragment)

  Agerul şoiman bătrân,
  Frate NEAMULUI ROMÂN,
  Se uită de sus cu jale
  La cei doi voinici din vale,
  Şi-şi grăia cu graiul său:
  Când eram mai tânăr eu,
  Moldovenii
  Şi Muntenii,
  Ardeleni
  Şi Bănâţeni
  Încă nu erau pe lume,
  Toţi purtând un singur nume.
  Dar-ar Domnul să mai dea
  Iar aşa să-i poci vedea!…

  25 mai 1867. ROMÂNUL bucovinean Bogdan Petriceicu-Haşdeu publică în
  „Perseverenţa”, nr. 23, un studiu cu titlul Unirea.
  Pentru el Unirea de la 1859 e cea mică. El e cu gândul la Unirea cea mare. Bogdan Petriceicu-Haşdeu:

  „…Cinci secoli au suspinat românii dincoace şi dincolo de Milcov,şi cu fiecare suspin dispărea câte o undă din patul acestui styh de dezbinare, până ce, în fine,infernalul râuleţ s-a evaporat cu totul din căldura puternicului dor naţional; astăzi Milcovul nu mai există moralmente!… Din fundul unui sătuleţ din Transilvania se renalţă numeroase voci, strigând cu fală în gura mare:

  „TOȚI ROMÂNII SUNT FRAȚI”,

  şi şoptind apoi aşa zicând printre rînduri: „Aşteptăm oara Unirii”…Aşadar, chestiunea ce ne va preocupa în acest studiu de înaltă politică nu este unirea cea mică, realizată deja între ambele ţărmuri ale Milcovului,
  ci UNIREA CEA MARE,
  de realizat de acum înainte între toate pâraiele ce trebuie să se verse în oceanul ROMÂNESC; între toate acordurile fără care nu se poate armoniza hora noastră naţională, între toate pietricelele, câte sunt necesare pentru a reconstitui anticul mozaic:
  Dacia lui Traian!”.

  „Dacia lui Traian!” ?
  DACIA LUI TRAIAN ?

  Cum gaspadin toxinKGB ,Haşdeu ăla care SE DECLARA DOAR DAC şi îi « dispreţuia pe romani » numea ROMÂNIA…. DACIA LUI TRAIAN ?
  Ca şi Mihai Eminescu,cel care declara « DA,DE LA ROMA VENIM » şi îşi saluta « fraţii din DACIA TRAIANĂ » ?

  Parcă Traian era duşmanul de moarte al lui Haşdeu(cel puţin după matale gaspadin toxinKGB).
  A te declara DIN DACIA TRAIANĂ şi nu DOAR din Dacia nu o fi aşa un mod de a te mândri cu originea ta DUALĂ,NU DOAR DACĂ CI ŞI ROMANĂ ?
  Nu o fi aşa un mod AL LUI HAŞDEU de se mândri cu ROMANITATEA şi LATINITATEA neamului nostru ROMÂNESC?
  Dar să mergem mai departe.

  Haşdeu descrie în nuvela istorică “Ursita” relaţia între ROMÂNI şi cei ce mai târziu LE VOR FI CĂLĂI şi OCUPANŢI-RUŞII.
  ROMÂNISMUL lui Haşdeu este şi aici IDEEA CĂLĂUZITOARE fapt dovedit de expresiile folosite în nuvela istorică Ursita, în care marele nostru cărturar descrie măritişul fiicei lui Ştefan cel Mare Elena cu Ioan, fiul ţarului rus.
  Prin utilizarea terminologiei de sorginte românească – „popor român”, „România”, „brânduşa României”, „nora româncă”, „limba română”, „fiul româncei”, „gloria sângelui român” – Haşdeu înveşniceşte binecuvântarea unui tată care era Ştefan cel Mare şi Sfânt, domnul Moldovei, dar şi al tuturor românilor, către fiică, cum este Elena, numită
  „ideal de frumuseţe zugrăvit în basmele poporului român”.

  Această binecuvântare e făcută Elenei înainte de a o trimite la moscal şi inclusă într-o carte scrisă pe pergament cu slove de aur:

  „Ia, Eleno, acest letopiseţ, în care sunt scrise vitejeştile fapte ale ţării tale; citeşte în oricare parte a lumii te va arunca soarta, citeşte-1 şi ADU-ŢI AMINTE CĂ EŞTI ROMÂNCĂ”.

  « ADU-ŢI AMINTE CĂ EŞTI ROMÂNCĂ” » ?
  Haşdeu,DACUL ANTI-ROMAN(după toxinKGB) a atribuit această poruncă părintească marelui ROMÂN Ştefan cel Mare şi Sfânt ?
  Cum e posibil ?
  Eu după ce am urmărit « MINCIUNILE tulburătoare » eram sigur că Haşdeu trebuia să fi scris :
  « ADU-ŢI AMINTE CĂ EŞTI …DACĂ ” » ?

  Dar să continuăm…

  Letopiseţul, pe care marele Ştefan i-l dăduse Elenei spre A NU UITA NICIODATĂ CĂ E ROMÂNCĂ , scrie tot Haşdeu,începea cu următoarele cuvinte:

  „ROMÂNII îşi trag viţa din RÂMLENII CEI VECHI, iar cine au
  fost RÂMLENII CEI VECHI o ştie lumea…”.

  « ROMÂNII îşi trag viţa din RÂMLENII CEI VECHI « ???
  Şoc şi groază !
  Aloo,toxinKGB,ştii să citeşti ?
  Vezi şi tu ce văd şi eu sau…?
  Cum, Haşdeu ăla care SE DECLARA DOAR DAC şi îi « dispreţuia pe romani » scria că « ROMÂNII îşi trag viţa din RÂMLENII CEI VECHI « ?
  Da.Chiar acela.

  Dar să mergem mai departe …

  Descriind episodul cu întemniţarea fiicei şi a nepotului Dimitrie al lui Ştefan cel Mare,Haşdeu încheie nuvela Ursita cu cuvintele de MARE DURERE ŞI URĂ CONTRA MUSCALULUI, dar şi cu demnitate şi mândrie pentru neamul ROMÂNESC:

  „În 1504 a venit vestea la Ştefan-Vodă că fiica sa se stinge cu încetul, ca licurinda lumină a candelei, în neagra închisoare.
  Bătrânul Domn făcu o cruce, se gândi şi zise:
  «Datoria părinţilor este de a muri mai înainte de copii».
  Şi el muri. La începutul anului 1505 Elena află că tatăl său nu mai este; această fatală ştire fu pentru nefericita jertfă ca groaznica voce a îngerului de moarte. »
  Aşadară, conchide cu regret şi ură enciclopedistul, chiar de la cea dintâi legătură a noastră cu străbunii OCUPANŢILOR RUŞI,

  « muscalul împinse în mormânt pe cea mai frumoasă ROMÂNCĂ şi pe cel mai viteaz ROMÂN”.

  « cea mai frumoasă ROMÂNCĂ şi pe cel mai viteaz ROMÂN” ?
  Şi eu care eram sigur(după ce am vizionat « MINCIUNILE tulburătoare » că Haşdeu DACUL nu putea scrie decât despre « cea mai frumoasă DACĂ şi cel mai viteaz DAC”.

  Aloo,toxinKGB,nu ai obosit SĂ TOT MINŢI ?
  De unde AI SCORNIT “ura” şi “dispreţul” lui Haşdeu faţă de STRĂMOŞII NOŞTRI ROMANI?

  Acestea sunt convingerile, acesta este CREZUL NAŢIONAL ROMÂNESC, ROMÂNISMUL puternic înrădăcinat în inima şi-n conştiinţa lui Bogdan Petriceicu Haşdeu,cărturar ROMÂN moldovean, care de-a lungul întregii sale vieţi a perpetuat ideea clară şi mereu sfântă că el aparţine străvechiului şi NOBILULUI NEAM ROMÂNESC, NEAM CE O ARE PE ROMA MAICĂ.

  Ea ne convinge o dată în plus că ROMÂNISMUL marelui cărturar moldovean era profund conştientizat.

  Citeşte şi plângi gaspadin MANIPULATOR toxinKGB !
  Haşdeu « dacul » cel ce « îi dispreţuia pe romani » a scris şi minunata poezie de mai jos.
  Să-ţi fie ruşine VIERME !
  Citeşte ,TACI ŞI ÎNGHITE DANIEL ROXIN !

  Şi uite aşa s-au dus la canalizare INFECTELE « MINCIUNI tulburătoare ».

  Să vorbim ROMÂNEŞTE
  (1879)
  de Bogdan Petriceicu-Haşdeu

  „Cugetarea ROMÂNEASCĂ
  Are portul ROMÂNESC.
  Nu lăsaţi dar s-o ciuntească
  Cei ce limba ne-o pocesc.
  Când ROMÂNUL se-ndârjeşte
  Din ţâţână când mi-l scoţi,
  El îţi toarnă ROMÂNEŞTE
  Un blestem de şapte coţi.
  Când de dragoste se-aprinde

  El vorbeşte lin şi blând,
  Încât dorul te cuprinde
  Dulcea-i vorbă ascultând.
  Niciodată altă limbă,
  De pre buze ROMÂNEŞTI,
  Nu se-ndoaie, nu se schimbă,
  După gândul ce gândeşti.
  La mânie, la iubire,
  La suspin şi chiuit,
  După chiar a noastră fire
  Graiul nostru e croit.
  La iubire, la mânie,
  La chiot şi la suspin,
  ROMÂNIA-I ROMÂNIE,
  Cu fagur şi cu pelin.
  ROMÂNIMEA cât trăieşte
  Graiul nu şi-l va lăsa.
  Să vorbim dar ROMÂNEŞTE:
  Orice neam cu limba sa!.”

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:10 pm | Răspunde

 19. Cum a dus manipularea ”Împărații DACI ai Romei” la URĂ împotriva credinței noastre CREȘTINE !
  Cum să transformi UN TIRAN PĂGÂN SCELERAT-Galerius,(un AL DOILEA NERO),
  în IDOLUL ”daciștilor” zalmoxianizați!!!

  Motto:
  “BISERICA RĂSĂRITEANĂ e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre.
  Ea a stabilit şi A UNIFICAT LIMBA NOASTRĂ într-un mod atât de admirabil încât suntem singurul popor fără dialecte propriu- zise ;
  EA NE-A FERIT în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci,
  EA ESTE ĂNCĂ ASTĂZI SINGURA ARMĂ DE APĂRARE şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre.
  CINE-O COMBATE PE EA ȘI RITUALURILE EI poate fi
  cosmopolit,
  socialist,
  republican universal
  şi orice i-o veni în minte,

  DAR NUMAI ROMÂN NU E.”
  (M. Eminescu, Liber-cugetător, liberă-cugetare, “Timpul”, 2.02.1879, în « Opere », 1989, vol.X, p. 187)

  Orice MANIPULARE pentru a fi eficientă,conform MANUALULUI KGB al „Departamentului A” din KGB(Vladimir Volkoff – Tratat de Dezinformare)TREBUIE CONSTRUITĂ ținându-se cont în mod obligatoriu de VULNERABILITĂȚILE publicului țintă.
  DRAGOSTEA NOASTRĂ DE ROMÂNIE este și VULNERABILITATEA NOASTRĂ și a fost folosită ÎMPOTRIVA NOASTRĂ!
  Iată la ce au dus ”manipulările tulburătoare” !
  Iată în ce hal de TULBURARE A SUFLETULUI a fost adus un ROMÂN deja ”dacizat” COMPLET ,un ”martor al lui daniel toxin” ?
  Zob
  29.09.2013 la 11:06 am
  ”Trăiască Imperiul american în frunte cu Izraelul! Ei sunt părinții noștri.Trăiască Jehovah și cu Iisus din Nazaret dumnezeii lor și ai noștri…”

  Dar cum s-a ajuns aici ?
  ROMÂNII au fost atrași într-o cursă perfidă :
  URA ÎMPOTRIVA CREDINȚEI NOASTRE STRĂBUNE CREȘTINE!
  DEMONTAREA MANIPULĂRII:
  Strategia de manipulare în masă este exact cea evocată de FRATELE ROMÂN ”Solomonar”.
  Aceasta se aplică unei mase de români DEJA ”DACIZAȚI”,deja ”CONVERTIȚI” la URA CONTRA STRĂMOȘILOR NOȘTRI ROMANI.
  Pasul 1)
  Se alimentează URA ANTI-ROMANĂ a ”dacizaților” cu o nouă MINCIUNĂ care pe cât e de atrăgătoare pe atât e de ABJECTĂ:
  ZECI de împărați ai imperiului Roman erau de fapt DACI și NU ROMANI.
  Manipularea ”Împărații DACI ai Romei” a fost lansată.
  Pasul 2)
  Este citat un fragment din ”De mortibus persecutorm”(Despre moartea PERSECUTORILOR) al cronicarului antic Lactantius(Lactanțiu).
  Fragmentul ales SERVEȘTE PERFECT propagandei ANTI-ROMANE(adică ANTI-ROMÂNEȘTI) a ”dacizatorilor” de Moscova.
  Citatul îl prezintă pe Împăratul Daco-Roman GALERIUS drept unul care se declarase în tinerețe ”UN DUȘMAN AL NUMELUI DE ROMAN”.
  Ba și mai mult,”dacizatorii” citează( rânjind machiavelic,anticipând efectul pe care îl vor obține)că DACUL Galerius ”a vrut să schimbe numele imperiului roman în IMPERIUL DAC”!
  Pasul 3)
  ”Martorii lui Daniel Toxin” sunt în delir.Li s-a furnizat combustibil și MOTIVAȚIE pentru ȘI MAI MULTĂ URĂ contra NUMELOR SFINTE de ”ROMÂN” și ”ROMÂNIA”.
  Mecanismul manipulator acționează cu o precizie devastatoare:
  instantaneu în mintea lor SE FACE ”CONJUNCȚIA” între ”Împăratul DAC Galerius a vrut să schimbe numele imperiului roman în IMPERIUL DAC” cu ”TOTUL TREBUIE DACIZAT”,alt citat NEMERNIC DE MINCINOS trunchiat cu nerușinare de toxinKGB din opera TITANULUI ROMÂN Eminescu.
  ”TOTUL TREBUIE DACIZAT !” și pentru a fi și mai clar,un alt ”guru” al ”dacismului” de Moscova,Valentin ROMAN își alege OSTENTATIV și DEMONSTRATIV pseudonimul ”adDACI” .
  ”Martorii lui Daniel Toxin” ies cu miile pe forumuri cu UN SINGUR MESAJ!
  ”SĂ SCHIMBĂM imediat numele României ÎN DACIA !!!”
  ”Să NU NE MAI NUMIM ROMÂNI !
  Să ne numim DACI!”
  Iar ASOCIEREA PREMEDITATĂ între NOI,ROMÂNII și ȚIGANI(impusă României de acum 24 de ani de către BOZGORUL George SOROS) și sprijinită de barajul de artilerie ANTI-ROMÂNESC din presa occidentală îi servește cu NOI ARGUMENTE.
  ”Să ne numim DACI.Să nu mai fim CONFUNDAȚI CU RROMII!”
  Deci NOI,ROMÂNII să renunțăm la 1900 de ani de istorie pentru că OCULTA JIDĂNEASCĂ a impus clasei politice trădătoare ca să accepte MIZERIA ANTI-ROMÂNEASCĂ țigan=RROM !!!
  Și ultimul idiot își dă seama că ASOCIEREA ROMÂN-RROM este voită.
  ȚIGANII au primit NUMELE SFÂNT AL ROMEI !
  Să mai adaug că O ȚIGANCĂ ”vrăjitoare” invitată în platou la ORGIA MEDIATICĂ ȚIGĂNIZATOARE de la moartea lui Cioabă ,vorbind despre FRAȚII Cioabă ,a scuipat printre semințe oribila blasfemie:
  ”Parcă ar fi ROMULUS și REMUS !”
  Ați auzit bine ROMÂNI !
  Frații ȚIGANI Cioabă COMPARAȚI cu ÎNTEMEIETORII ROMEI,MAMA noastră antică ,”superba împărăteasă de marmură a lumii” cum o alinta Mihai Eminescu!
  Iată unde a dus TRĂDAREA NAȚIONALĂ prin care s-a permis INDUCEREA CONFUZIEI VOITE ROMÂN-RROM.
  Ba chiar și mai mult,unul din ȚIGANII Cioabă a declarat de la înălțimea ”funcției” sale de ”nou rege al rromilor” că
  ”Noi,rromii NU SUNTEM O MINORITATE.
  Noi suntem O NAȚIUNE,UN POPOR.
  O națiune care ÎNCĂ NU ARE TERITORIU”…

  Vă mai amintiți de ”Planul VALAHIA”?Acest plan RUSO-Bozgoresc-sârbesc-bulgăresc-JIDĂNESC globalist prevedea DISTRUGEREA ROMÂNIEI,împărțirea ei între țările vecine și crearea în zona Doljului a unei țări a ȚIGANILOR-RROMIA sau chiar ROMANI-A…
  Că doar RROMII vorbesc LIMBA ROMANI..
  Știți că într-un episod din serialul american ”Vânătorii de comori” cu Tia Carere acest scenariu A DEVENIT REALITATE?
  Acolo România DEJA este prezentată drept UN STRĂVECHI REGAT ȚIGĂNESC,cu accente BOZGOREȘTI…
  Deci ȚIGANII ,la ordinele ocultei jidănești anti-românești au devenit ”RROMI”.
  Mâine-poimâine o vom auzi pe Mama Omida declamând cu mândrie :
  ”Noi RROMII DE LA RÂM NE TRAGEM!”…
  RROMII se trag de la ROMA…

  În acest timp,ROMÂNII vor fi făcut și ei ”rocada” precum biata minte spălată pe care o citez mai jos:
  ”NU M-AM SIMȚIT NICIODATĂ ROMÂN.
  Toată viața mea M-AM SIMȚIT DAC!”

  Dacă v-ar fi povestit acum 20-30 de ani cineva că ROMÂNI din ROMÂNIA vor scoate pe gură asemenea ORORI ,l-ați fi declarat imediat nebun…
  Dar ce ați citit mai sus nu sunt decât fragmente din mesaje de pe blogurile și site-urile lui Daniel Toxin,Valentin ROMAN,Napoleon Săvescu dar care au în spate 24 de ani de pregătire,de ”FEZANDARE” perfidă a creierelor și a sufletelor românilor ..
  Dar prea ne-am luat cu parantezele…Să ne întoarcem.
  Primele 3 etape AU FOST ”IMPLEMENTATE” cu succes maxim.
  Acum se trece la ARTILERIA GREA:
  Pasul 4)
  ESTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE !
  Premise:
  După 1900 de ani ”martorii lui daniel toxin” deja s-au lepădat de SFINTELE NUME de ”ROMÂN” și ”ROMÂNIA”.
  Acum trebuie convinși SĂ SE LEPEDE ȘI DE 2000 de ani de CREDINȚĂ CREȘTINĂ !

  Prin citări repetate din Carolus Lundius,cronicari greci,romani,regele și ZEUL DACILOR ZAMOLXES-ZALMOXIS a fost transformat în PERSONAJ DE CULT pentru ”martorii lui daniel toxin”.
  Zeul DAC ZAMOLXES-ZALMOXIS are misiunea de A-L ÎNLOCUI pe Iisus Hristos în sufletele românilor!
  Perfid printre rânduri s-a indus ideea FALSĂ că DACII ERAU CREȘTINI și MONOTEIȘTI ÎNCĂ ÎNAINTE de a fi creștinați de către Sfântul Apostol ANDREI CEL ÎNTÂI CHEMAT.
  Unul dintre ”dacizatori” s-a și declarat ”ZALMOXIAN-ortodox” pentru a pregăti și mai mult ”martorii lui daniel toxin” pentru pasul următor.
  Observați tactica”:
  Pentru a se induce UN ELEMENT NOU,MANIPULATOR ,acesta este mereu atașat UNUI ELEMENT VECHI,TRADIȚIONAL.
  Este o TEHNICĂ ÎN DOI PAȘI .
  Această tehnică de manipulare elimină riscul UNEI REACȚII ”ALERGICE” de respingere a NOULUI ELEMENT INDUS CA UN VIRUS DEVASTATOR în mințile românilor.
  Astfel se pregătește TRECEREA LA O NOUĂ CREDINȚĂ,”ZALMOXIANISMUL”.

  O CREDINȚĂ PĂGÂNĂ.
  Scopul ei?
  RUPEREA DEFINITIVĂ a românilor de CREDINȚA ORTODOXĂ CREȘTINĂ.
  ”Dacizatorii” de Moscova trebuie să-și fi pus și problema asta:
  Ce vor gândi ”martorii lui daniel toxin” DUPĂ ce vor afla că idolul lor,Împăratul DAC Galerius a fost practic AL DOILEA NERO.
  Adică UN TIRAN SCELERAT,un păgân care culmea,TOCMAI la îndrumarea MAMEI SALE,DACA Romula,a emis EDICT DUPĂ EDICT CONTRA CREȘTINILOR.

  Rezultatul?
  UCIDEREA ÎN CHINURI GROAZNICE a unora dintre cei mai mari SFINȚI ai Neamului ROMÂNESC și ai întregii creștinătăți:
  Sfântul Mare Mucenic GHEORGHE, purtătorul de biruinţă (Capadocia),
  Sfântul Mare Mucenic şi tămăduitor PANTELIMON (Nicomidia),
  Sfânta VARVARA (Egipt),
  Sfântul şi marele mucenic DIMITRIE (Tesalonic, anul 306)
  Sfânta ECATERINA martirizată în anul 307 la Alexandria

  Și pentru că ROMÂNII ardeleni,mândrii străbuni MOCANI ai domnului profesor COJA s-au așezat în acea parte a României să-i pomenim și pe strămoșii noștri condamnați de PĂGÂNUL Împărat DAC Galerius la martiraj în Scythia Minor(Dobrogea):
  Chiril, Tasie, Chindea, Dasie de Durostorum( inscripţia de la Cernavodă atunci Axiopolis din sec. al IV-lea )
  Zotic, Atal, Camasis şi Filip aflaţi la Niculiţel(Noviodunum) şi aşezaţi la Mănăstirea Cocoş
  Iuliu şi soldaţii Isihie, Marcian, Valentinian, Nicandru şi Pasicrat( Durostorum- 297AD)
  SFINȚII MUCENICI Preotul Epictet şi ucenicul său Astion
  (MARTIRII DE LA HALMYRYS-azi Murighiol fost port antic pe braţul Sfântul Gheorghe al Dunării)

  Și aceștia sunt doar o mică parte din creștinii martiri întru Hristos uciși din ordinul direct al DACULUI Galerius.
  De unde știm ceea ce ați citit mai sus?
  Din aceeași „Despre moartea persecutorilor” a lui Lactantius.
  Aceeași „De Mortibus Persecutorum” din care a fost extras în mod viclean DOAR citatul despre dorința lui Galerius de a schimba numele de imperiul ROMAN în cel de imperiul DAC pentru că Galerius URA NUMELE DE ROMAN….DAR AVEA EL ÎNSUȘI NUMAI PRENUME ROMANE!
  Gaius Galerius Valerius Maximianus Caesar Iovius
  (AD ca. 250 – AD 311)
  Cum spuneam
  ”Dacizatorii” de Moscova trebuie să-și fi pus și problema asta:
  Ce vor gândi ”martorii lui daniel toxin” DUPĂ ce vor afla că idolul lor,Împăratul DAC Galerius a fost practic AL DOILEA NERO.
  Strategia era ca ROMÂNII să afle CÂT MAI TÂRZIU ADEVĂRUL despre DACUL Galerius.
  De ce? Pentru ca TOXINA ”dacistă” să apuce să își facă efectul complet.
  DACUL Galerius trebuia să devină cât mai repede UN IDOL în ochii românilor.
  Evident,după ce îl vor fi ridicat în slăvi,românilor le va fi mult mai greu SĂ SE DEZICĂ de idolul lor de IPSOS toxinian…
  Dar totuși unii români se vor trezi.
  Evident și aici va apărea exact ce le place ”dacizatorilor” O SCINDARE.
  Unii români SE VOR OPRI ÎNGROZIȚI.
  Cum,noi ADMIRAM UN CĂLĂU SÂNGEROS, O BESTIE SADICĂ , UN TIRAN SCELERAT,care i-a condamnat la moarte prin torturi îngrozitoare pe Sfinții Gheorghe,Nicolae,Dimitrie,Varvara,Ecaterina ?
  Ce vor spune ”martorii lui daniel toxin” care chiar poartă aceste nume de sfinți atât de răspândite în România,ȚARĂ CREȘTINATĂ prima dată acum aproape 2000 de ani?
  Ce vor simți când își vor sărbători ONOMASTICA,ziua numelui?
  Că l-au considerat UN EROU pe DACUL Galerius,cel care a dat EDICT DUPĂ EDICT pentru MASACRAREA a însăși sfinților ale căror nume le poartă din naștere?
  Evident,unii se vor trezi.
  Dar cu siguranță suficient de mulți ”martori ai lui daniel toxin” vor fi deja într-un stadiu mult prea avansat de SPĂLARE A CREIERELOR și VOR CONTINUA .
  Aceștia vor fi adepții NOI RELIGII PĂGÂNE ZALMOXIENE.

  Ei vor considera în continuare că DACUL Galerius este modelul lor în timp ce CREDINȚA Neamului Românesc,FIINȚA CREȘTINĂ A ROMÂNULUI – este o credință „DE IMPORT“ indusă de alții spre deosebire de ZALMOXIANISMUL AUTOHTON.. .
  Cum s-ar spune li se va induce UN FALS NAȚIONALISM ,RELIGIOS de această dată.
  Și uite așa ce nu au reușit POCĂIȚII(vezi Dan Diaconescu PPDD-iehoviști,baptiști,sâmbătari,penticostali,evangheliști) finanțați din America de Oculta SATANICĂ jidănească vor reuși ”ZALMOXIENII”.
  Și anume SĂ SMULGĂ mii de români din Biserica Neamului Românesc și să-i rătăcească definitiv.
  Pentru că faza finală este DISTRUGEREA ființei NAȚIONALE a Neamului Românesc.
  Ori pentru aceasta TREBUIE DISTRUȘI PILONII DE FORȚĂ ai României:
  ORIGINEA LATINĂ a românilor
  CREDINȚA CREȘTINĂ ORTODOXĂ a românilor

  Cele două cresc una din cealaltă,se întrepătrund de-alungul mileniilor pentru că TOCMAI LEGIONARII ROMANI CREȘTINI au fost cei care au adus creștinismul și acolo unde Sfântul Apostol Andrei nu a ajuns:
  În INIMA Daciei devenită DACIA TRAIANĂ după 106AD .

  Vă rog să citiți INTEGRAL „Despre moartea persecutorilor.”
  http://www.polirom.ro/catalog/carte/despre-moartea-persecutorilor-4245/
  Ediţie bilingvă, traducere de Cristian Bejan, studiu introductiv, table cronologic, note explicative şi anexe de Dragoş Mîrşanu, Colecţia Tradiţia creştină nr. 11, Editura Polirom, Iaşi, 2011.
  Eu voi posta aici câteva fragmente în engleză:
  CHAP. IX.

  But the other Maximian (Galerius), chosen by Diocletian for his son-in- law, was worse, not only than those two princes whom our own times have experienced, but worse than all the bad princes of former days.
  In this wild beast there dwelt a native barbarity and a savageness foreign to Roman blood; and no wonder,
  for his mother was born beyond the Danube, and it was an inroad of the Carpi that obliged her to cross over and take refuge in New Dacia.
  The form of Galerius corresponded with his manners.
  Of stature tall, full of flesh, and swollen to a horrible bulk of corpulency; by his speech, gestures, and looks, he made himself a terror to all that came near him.

  His father-in-law, too, dreaded him excessively. […] For after this victory he rose to such a pitch of haughtiness as to reject the appellation of Caesar; and when he heard that appellation in letters addressed to him, he cried out, with a stern look and terrible voice, „How long am I to be Caesar?”
  Then he began to act extravagantly, insomuch that, as if he had been a second Romulus, he wished to pass for and to be called the offspring of Mars; and that he might appear the issue of a divinity,
  he was willing that his mother Romula should be dishonoured with the name of adulteress. But, not to confound the chronological order of events, I delay the recital of his actions; for indeed afterwards, when Galerius got the title of emperor, his father-in-law having been divested of the imperial purple, he became altogether outrageous, and of unbounded arrogance.
  Despre MAMA DACULUI Galerius…
  CHAP. XI.
  THE MOTHER OF GALERIUS,
  a woman exceedingly superstitious,
  WAS A VOTARY OF THE GODS OF THE MOUNTAINS.
  Being of such a character, she made sacrifices almost every day, and she feasted her servants on the meat offered to idols: but the Christians of her family would not partake of those entertainments; and while she feasted with the Gentiles, they continued in fasting and prayer. On this account SHE CONCEIVED ILL-WILL AGAINST THE CHRISTIANS,
  and by woman-like complaints INSTIGATED HER SON, no less superstitious than herself,TO DESTROY THEM.

  Împăratul DAC Galerius pune la cale un plan viclean EXACT în stilul lui NERO:
  ORDONĂ ÎN SECRET INCENDIEREA PALATULUI împăratului Dioclețian .
  Apoi…DĂ VINA PE CREȘTINI.

  Scopul:Dioclețian să fie forțat SĂ DEA UN EDICT CONTRA CREȘTINILOR.
  La 15 zile după prima incendiere Galerius INCENDIAZĂ A DOUA OARĂ palatul…
  CHAP. XIV.

  But Galerius, not satisfied with the tenor of the edict, sought in another way to gain on the emperor. That he might urge him to excess of cruelty in persecution, he employed private emissaries to set the palace on fire; and some part of it having been burnt, the blame was laid on the Christians as public enemies; and the very appellation of Christian grew odious on account of that fire. It was said that the Christians, in concert with the eunuchs, had plotted to destroy the princes; and that both of the princes had well-nigh been burnt alive in their own palace. Diocletian, shrewd and intelligent as he always chose to appear, suspected nothing of the contrivance, but, inflamed with anger, immediately commanded that all his own domestics should be tortured to force a confession of the plot. He sat on his tribunal, and saw innocent men tormented by fire to make discovery. All magistrates, and all who had superintendency in the imperial palace, obtained special commissions to administer the torture; and they strove with each other who should be first in bringing to light the conspiracy. No circumstances, however, of the fact were detected anywhere; for no one applied the torture to any domestics of Galerius. He himself was ever with Diocletian, constantly urging him, and never allowing the passions of the inconsiderate old man to cool. Then, after an interval of fifteen days, he attempted a second fire; but that was perceived quickly, and extinguished. Still, however, its author remained unknown. On that very day, Galerius, who in the middle of winter bad prepared for his departure, suddenly hurried out of the city, protesting that he fled to escape being burnt alive.
  CHAP. XXII.
  And now that cruelty, which he had learned in torturing the Christians, became habitual, and he exercised it against all men indiscriminately. He was not wont to inflict the slighter sorts of punishment, as to banish, to imprison, or to send criminals to work in the mines; but to burn, to crucify, to expose to wild beasts, were things done daily, and without hesitation. For smaller offences, those of his own household and his stewards were chastised with lances, instead of rods; and, in great offences, to be beheaded was an indulgence shown to very few; and it seemed as a favour, on account of old services, when one was permitted to die in the easiest manner. But these were slight evils in the government of Galerius, when compared with what follows. For eloquence was extinguished, pleaders cut off, and the learned in the laws either exiled or slain. Useful letters came to be viewed in the same light as magical and forbidden arts; and all who possessed them were trampled upon and execrated, as if they had been hostile to government, and public enemies. Law was dissolved, and unbounded licence permitted to judges chosen from amongst the soldiery, rude and illiterate men, and let loose upon the provinces, without assessors to guide or control them.
  După ce TORTUREAZĂ MII DE CREȘTINI
  Galerius ESTE LOVIT DE O BOALĂ ÎNGROZITOARE:
  ABDOMENUL ÎI PUTREZEȘTE și ESTE MÂNCAT DE VIERMI DE VIU.

  CHAP. XXXIII.
  And now, when Galerius was in the eighteenth year of his reign,
  God struck him with an incurable plague.
  A malignant ulcer formed itself low down in his secret parts, and spread by degrees.

  The physicians attempted to eradicate it, and healed up the place affected.
  But the sore, after having been skinned over, broke out again; a vein burst, and the blood flowed in such quantity as to endanger his life.
  The blood, however, was stopped, although with difficulty.
  The physicians had to undertake their operations anew, and at length they cicatrized the wound.
  In consequence of some slight motion of his body, Galerius received a hurt, and the blood streamed more abundantly than before.
  He grew emaciated, pallid, and feeble, and the bleeding then stanched.
  The ulcer began to be insensible to the remedies applied, and a gangrene seized all the neighbouring parts.
  It diffused itself the wider the more the corrupted flesh was cut away, and everything employed as the means of cure served but to aggravate the disease.

  The masters of the healing art withdrew.

  Then famous physicians were brought in from all quarters; but no human means had any success. Apollo and AEsculapius were besought importunately for remedies: Apollo did prescribe, and the distemper augmented.
  Already approaching to its deadly crisis, it had occupied the lower regions of his body: his bowels came out, and his whole seat putrefied.
  The luckless physicians, although without hope of overcoming the malady, ceased not to apply fomentations and administer medicines.
  The humours having been repelled, the distemper attacked his intestines, anti worms were generated in his body.
  The stench was so foul as to pervade not only the palace, but even the whole city; and no wonder, for by that time the passages from his bladder and bowels, having been devoured by the worms, became indiscriminate, and his body, with intolerable anguish, was dissolved into one mass of corruption.

  Stung to the soul, he bellowed with the pain,
  So roars the wounded bull.

  They applied warm flesh of animals to the chief seat of the disease, that the warmth might draw out those minute worms; and accordingly, when the dressings were removed, there issued forth an innumerable swarm: nevertheless the prolific disease had hatched swarms much more abundant to prey upon and consume his intestines.
  Already, through a complication of distempers, the different parts of his body had lost their natural form: the superior part was dry, meagre, and haggard, and his ghastly-looking skin had settled itself deep amongst his bones while the inferior, distended like bladders, re rained no appearance of joints.
  These things happened in the course of a complete year; and at length, overcome by calamities, he was obliged to acknowledge God, and he cried aloud, in the intervals of raging pain, that he would re-edify the Church which he had demolished, and make atonement for his misdeeds; and when he was near his end, he published an edict of the tenor following

  Galerius conștientizează ORIBILELE CRIME pe care le-a ordonat împotriva creștinilor și de pe patul de moarte dă EDICTUL de la NICOMEDEIA.
  Printr-un edict afişat la Nicomedia la 30 aprilie 311, împăratul persecutor Galeriu, aflat în pragul morţii după o lungă suferinţă, pune capăt, în numele tuturor membrilor tetrarhiei, Marii Persecuţii. Creștinii aveau dreptul la existență și adunare, fiind încurajați chiar să se roage la zeul lor pentru bunăstarea imperiului; religia creștinilor este acceptată, astfel, drept utilă statului
  (Lactanţiu, Despre moartea persecutorilor, 34, 1-5; Eusebiu din Cezareea, Istoria bisericească, 8, 17, 3, 1 ).
  Vedeți cum prin „DACISM” se încearcă PERFID,
  RUPEREA ROMÂNILOR de CREDINȚA STRĂBUNĂ CREȘTINĂ ???
  Un TIRAN SCELERAT,Galerius (ca și mama sa DACA Romula),UN PÂGAN,
  a fost impus drept MODEL DE ÎMPARAT „DAC” !!!

  În plus poate ați observat că DACA Romula a fost alungată din propriul oraș,ROMULA(azi Reșca-Olt) de către DACII CARPI.
  „his mother was born beyond the Danube, and it was an inroad of the Carpi that obliged her to cross over and take refuge in New Dacia.”
  Ia te uită…Încă ceva ce toxinKGB nu va spune niciodată în emisiunile și ”documentarele ” lui:
  „DACII LIBERI” CARPI îi alungau pe DACII ROMANIZAȚI Romula și pe fiul ei Galerius peste Dunăre…

  Să nu uităm niciodată:
  „AM RĂMAS ROMÂNI,
  pentru că
  NU NE-AM PUTUT DESPĂRȚI DE AMINTIREA ROMEI”

  Nicolae Iorga

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:14 pm | Răspunde

 20. CUM POŢI TRANSFORMA O SOCIETATE CU O IDENTITATE PUTERNICĂ INTR-UNA FĂRĂ IDENTITATE
  CURS PRACTIC PENTRU CEI CE ÎNCĂ NU AU INŢELES DE CE „DACISMU’ PENTRU NOI E MOLDOVENISMU’ DOI”

  Vrei să transformi societatea A cu o puternica identitate, cu rădăcini viguroase, într-una fără nici o identitate, pe care s-o poată bate vântul în toate părţile.
  Pasul 1
  Identifici simbolul X, cel mai drag inimii societăţii A, cel pentru care membrii ei sunt în stare să-şi dea viaţa.
  Pasul 2
  Ridici în slăvi acel simbol.
  Aici intervine cheia întregii acţiuni, marea parşivenie: dai impresia că acesta este scopul acţiunii, iar societatea A îl va îmbrăţişa cu entuziasm, având convingerea că totul e în favoarea ei.
  Pasul 3
  Foloseşti simbolul X ca mijloc pentru a lovi în identitatea societăţii A. Astfel ea, cu sentimentul că slujeşte o cauză nobilă, îşi va demola cu voluptate propria identitate.
  Iar acum trecem la exemplificarea practică.
  MOLDOVENISMU’
  Societatea A este populaţia Basarabiei, cu puternica convingere că ea e o parte a poporului român. Tu vrei să o dezbari de această convingere. Cu forţa nu vei reuşi, ba efectul va fi contrar: cu cât vei folosi mijloace mai dure, cu atât conştiinţa identităţii etnice a societăţii A se va fortifica.
  Vei reuşi însă, măcar parţial, folosind, ca la vals, cei trei paşi.
  Pasul 1
  Identifici că cel mai scump simbol pentru basarabeni este cultul lui Ştefan cel Mare şi al lui Mihai Eminescu.
  Pasul 2
  Dai amploare acestui cult, ridici statui, dai nume de bulevarde şi de şcoli, organizezi festivităţi. Basarabenii vor jubila, în sfârşit, li se recunosc simbolurile identitare, li se dă voie să şi le afirme, ba sunt chiar stimulaţi să o facă. Ei, bieţii, cred că acesta este scopul, dar nu e aşa pentru că se trece la
  Pasul 3
  în care cultul lui Ştefan cel Mare şi al lui Mihai Eminescu e folosit doar ca mijloc pentru a desfiinţa identitatea românească, a o considera cel mai mare rău posibil, a o demoniza; revenirea Basarabiei la sânul Patriei-Mume e ocuparea Basarabiei de către imperialiştii români, în vreme ce răpirea ei de către Rusia e eliberarea ei de sub faşiştii români.
  Reţeta a funcţionat. Să vedem mai departe.
  MOLDOVENISMU’ DOI – DACISMU’
  Pasul 1
  Simbolul cel mai drag inimii româneşti e originea ei dacă.
  Pasul 2
  Ridici în slăvi simbolul: scrii cărţi, scoţi reviste, faci filme cu adevăruri tulburătoare (la propriu, producătoare de ape tulburi în care să poţi pescui), ridici monumente, organizezi congrese. Ce e rău în asta?, se întrebă românii de bună-credinţă. Neaga cineva originea noastră dacă? E acesta un neadevăr? Şi îmbrăţişează „mişcarea” cu entuziasm, neobservând parşivenia că elogierea dacilor nu e un scop, cum ei cu naivitate cred, ci doar mijlocul
  pentru a se putea face
  Pasul 3
  în care cultul dacic e folosit la demolarea celeilalte componente a plămadei româneşti: originea noastră latină. Se uită toţi duşmanii adevăraţi, cei actuali şi foarte activi, cei ce lucrează la dezmembrarea României, cei ce i-au distrus în întregime economia, cei ce i-au pulverizat educaţia, cei ce i-au desfiinţat sistemul sanitar, cei care, nu furându-i bogăţiile, luându-i-le la lumina zilei, cu legi scoase special, îi transformă natura din grădina raiului în coşmarul iadului. Toată atenţia, ca un laser, e concentrată asupra unui singur duşman, duşmanul de moarte al naţiei române: romanii. Romanii cu tot ce ţine de ei, inclusiv numele neamului şi al ţării – se cere insistent să nu ne mai numim români şi ţara să nu se mai numească România. Se vrea dinamitarea vestigiilor romane, distrugerea statuilor lui Traian, ştergerea numelui său de pe străzi şi de pe firmele şcolilor.
  Dacă acum două-trei decenii v-ar fi spus cineva că le veţi vedea acestea cu propriii ochi l-aţi fi taxat de nebun. Iată că le vedeţi. Cum s-a reuşit asta? Făcând doar trei paşi.
  Iar acum, fixarea cunoştinţelor.
  Aţi observat aplicarea exactă a reţetei celor trei paşi atât la MOLDOVENISM cât şi la DACISM – MOLDOVENISMU’ DOI.
  Că în cazul MOLDOVENISMULUI făptaşul e KGB-ul nu încape nici o îndoială.
  Ghici ghicitoarea mea : Cine foloseşte exact aceeaşi reţetă în cazul DACISMULUI?

  Autor:”SOLOMONAR”

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:16 pm | Răspunde

 21. „Împăraţii Daci AI ROMEI „
  O NOUĂ INTOXICARE PERFIDĂ a tovarăşului Daniel ROXIN

  Te-a indignat manipularea abjectă numită „împăraţii DACI ai Romei”?
  Sau dimpotrivă ai luat de bun tot ceea ce au afirmat acolo „dacizatorii” VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident…. :lol: ) şi Daniel Toxin?
  Aşa cum ar fi făcut ORICE ROMÂN raţional eu am verificat mai întâi „informaţiile” prezentate drept „adevăruri tulburătoare”.
  Concluzia a venit imediat:
  e vorba de O NOUĂ INTOXICARE PERFIDĂ în stil toxinKGB.
  Iată doar câteva din întrebările pe care aş fi vrut să le adresez „dacizatorilor” de Moskova:

  Aş fi vrut să-l întreb pe Daniel Toxin DE CE aşa-zişii „împăraţi daci” ai Romei îşi luau titlul de „DACICUS Maximus”,adică de „VICTORIOS CONTRA DACILOR”?

  Aş fi vrut să-l întreb pe Daniel Toxin DE CE pe monedele ROMANE emise de aşa-zişii „împăraţi daci” ai Romei,(de Filip Arabul de exemplu) PROVINCIA ROMANĂ Dacia apare GARDATĂ DE LEGIUNILE XIII-GEMINA şi V-MACEDONICA?

  Filip Arabul
  Marcus Iulius Philippus(cca. 198 – 249)

  Avers: Filip Arabul laureat, bust cuirasat şi drapat, spre dreapta, inscripţia IMPMIVLPHILIPPVSAVG, semnificînd
  IMP[ERATOR] M[ARCUS] IUL[IUS] PHILIPPUS AUG[USTUS]

  Avers: Filip Arabul purtînd coroană radiată, bust cuirasat şi drapat, spre dreapta, inscripţia IMPMIVLPHILIPPVSAVG, semnificînd
  IMP[ERATOR] M[ARCUS] IUL[IUS] PHILIPPUS AUG[USTUS]

  Avers: Filip Arabul laureat, spre dreapta, inscripţia IMPMIVLPHILIPPVSAVG, semnificînd
  IMP[ERATOR] M[ARCUS] IUL[IUS] PHILIPPUS AUG[USTUS]

  Revers: Pax, personificarea alegorică a păcii, cu o ramură de măslin în mîna dreaptă (ramura desparte literele N şi C din PROVINCIA) şi cu un caduceu în cealaltă mînă, la stînga o acvilă cu o coroană în cioc – simbol al legiunii a V-a Macedonica – şi la dreapta un leu – simbol al legiunii a XIII-a Gemina, inscripţia PROVINCIA DACIA, în exergă AN V

  Avers: împărăteasa Etruscilla spre dreapta, inscripţia HERETRUSCILL[AA]VG,
  semnificînd HER[ENNIA] ETRUSCILLA AVG[VSTA]

  Revers: Pax, personificarea alegorică a păcii, cu o ramură de măslin în mîna dreaptă (ramura desparte literele N şi C din PROVINCIA) şi cu un caduceu în cealaltă mînă, la stînga o acvilă cu o coroană în cioc – simbol al legiunii a V-a Macedonica – şi la dreapta un leu – simbol al legiunii a XIII-a Gemina, inscripţia PROVIN C IA DACIA, în exergă AN V

  Aş fi vrut să-l întreb pe Daniel Toxin DE CE pretinşii „împăraţii daci” ai Romei aveau NUME şi PRENUME ROMANE şi nu nume şi prenume DACICE?
  VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident…. :lol: ) şi Daniel Toxin citează o cronică romană în care se afirmă că Împăratul Nostru Galerius ar fi vrut să schimbe numele Imperiul Roman în Imperiul Dac.

  Dacă,repet,DACĂ,ar fi fost aşa,nu şi-ar fi schimbat mai întâi propriul său NUME şi PRENUME PUR ROMAN într-unul PUR DACIC?
  I-aţi auzit măcar o singură dată pe VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident…. :lol: ) şi Daniel Toxin ,să citeze NUMELE COMPLET al Împăratului Galerius,adică:
  Gaius Galerius Valerius Maximianus
  (250 AD- 311 AD)?
  Evident,niciodată…Oare de ce?
  Să mai spunem că mama sa cea de origine dacă,se numea ROMULA ,probabil după oraşul-castru ROMAN ROMULA,azi comuna Reşca,aproape de Deveselu ?
  Până şi mama sa avea nume sau poreclă ROMANĂ.
  O fi romanizare,n-o fi ?
  În plus ROMULA,mama împăratului Galerius,era o păgână fanatică şi şi-a educat fiul în aceeaşi URĂ FAŢĂ DE CREŞTINI.
  Ceea ce l-a determinat pe Galerius să fie unul din cei mai mari duşmani ai creştinismului.
  Abia pe patul de moarte ,când VIERMII ÎL MÂNCAU DE VIU şi nici măcar medicii nu se mai puteau apropia de duhoarea putrefacţiei,a dat un edict prin care creştinilor li se permitea oficial să îl venereze pe Dumnezeu cu condiţia să se roage pentru împărat….
  Şi ce spuneau „dacizatorii” VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident…. :lol: ) şi Daniel Toxin despre carpi?
  Că sunt „DACII LIBERI” nu-i aşa?
  Iată că că „împăratul dac” ,caesarul Gaius Galerius Valerius Maximianus a primit DE ŞASE ORI titlul de Carpicus Maximius de la Împăratul Diocleţian pentru respingerea atacurile sarmaţilor, CARPILOR, bastarnilor la frontiera Dunării.
  CARPICUS Maximius = ÎNVINGĂTOR CONTRA CARPILOR
  Adică că „împăratul dac” ,caesarul Gaius Galerius Valerius Maximianus îi zdrobea în luptă tocmai pe „dacii liberi” ai lui VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident…. :lol: ) ?
  Mda.Îi ura foarte tare pe romani „împăratul dac” ,caesarul Gaius Galerius Valerius Maximianus…
  Aş fi vrut să-l întreb pe Daniel Toxin ,atunci când vorbeşte de intrarea lui Constantin cel Mare în Roma, dacă ştie care e DIFERENŢA între DRACONESUL DACIC şi DRACONESUL ROMAN?

  Aş fi vrut să-l întreb pe Daniel Toxin dacă ştie că semnificaţia inscripţiilor „GERMDACPART” de pe monedele emise de aşa-zişii „împăraţi daci” ai Romei este de „ÎNVINGĂTOR CONTRA germanilor,dacilor şi parţilor”?

  Aş fi vrut să-l întreb pe Daniel Toxin de ce Constantin cel Mare aşa-zis „împărat dac” al Romei a primit în 336 e.n. titlul de „DACICUS MAXIMUS”-„ÎNVINGĂTOR CONTRA DACILOR”?

  Sfântul Împărat ROMAN Constantin cel Mare

  Aş fi vrut să-l întreb pe Daniel Toxin de ce ,după ce afirmă ÎN MOD MINCINOS că ROMANIZAREA dacilor era imposibilă în 165 de ani „UITĂ” că ROMANIZAREA a început la sud de Dunăre şi în Dobrogea imediat DUPĂ Burebista(deci încă 140 de ani în plus şi iată că trecem de 300 de ani)iar DUPĂ retragerea aureliană Sfântul Nostru Împărat ROMAN Constantin cel Mare A CONSTRUIT UN POD IMENS PESTE DUNĂRE la Sucidava-Celei-Corabia de azi.Şi era DUPĂ anul 300….

  Piciorul podului lui Constantin cel Mare peste Dunăre de la Sucidava-Celei-Corabia

  Aş fi vrut… dar cum o ştie oricine a încercat să posteze pe site-urile lor,”dacizatorii” CENZUREAZĂ TOATE întrebările şi comentariile „incomode”.
  Cei care ne livrează la foc automat de Kalaşnikov rusesc „adevărul despre daci” NU ACCEPTĂ pe propriile bloguri şi site-uri decât opiniile celor care NU SE ÎNTREABĂ NIMIC.
  Sunt permise doar comentariile celor care cred că TOT CE ZBOARĂ din direcţia lui VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident … :lol: ) şi a lui Daniel Toxin…se mănâncă .
  Doar sunt „ADEVĂRURI tulburătoare”,nu?

  Deci NU poate nimeni să-l întrebe NIMIC pe manipulatorul KGB Daniel TOXIN…
  FRICA DE DEMASCARE îi roade rău.
  Dar degeaba.
  MINCIUNA RUSEASCĂ a „dacismului” cinic redenumită „adevăruri tulburătoare”s-a fâsâit mai repede decât prima tentativă de manipulare,cea a lui Napoleon Săvescu.
  Pentru că oricine o ştie deja:

  „DACISMU` pentru noi e MOLDOVENISMU` 2”!

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:16 pm | Răspunde

 22. Tricolorul ROMÂNIEI,drapelul nostru SFÂNT
  Roşu,Galben şi Albastru
  de 2000 de ani sunt
  V Macedonica-Dacia-XIII Gemina

  Tricolorul ROMÂNIEI,drapelul nostru SFÂNT
  îşi are începuturile în perioada de după 106 e.n.,când Dacia a devenit PROVINCIA ROMANĂ Dacia Felix(Dacia FERICITĂ).
  Împăratul Nostru Traian a decis ca PROVINCIA ROMANĂ Dacia să fie apărată de Legiunile A-V-A MACEDONICA cantonată la Potaissa(Turda) şi A-XIII-A GEMINA cantonată la Apulum(Alba Iulia).
  Pe SESTERŢII(monedă romană) emişi de Împăratul Nostru Filip „Arabul” dar şi pe monede emise de Împăraţii Noştri Traian DECIUS,Gordianus,Galienus,apare o
  simbolistică evidentă.
  Dacia cu sica,ramură de măslin sau spice de grâu(GALBENUL grânelor şi aurului) sprijinindu-se de lăncile STEAGURILOR(vexillum)LEGIUNILOR ROMANE A-V-A Macedonica (stânga monedei-simbol VULTURUL cu coroniţa victoriei –mantii,vexillum şi scuturi ROŞII)şi A-XIII-A Gemina(dreapta monedei-simbol LEUL,particularitate-culoarea ALBASTRĂ a mantiilor,vexillum-urilor şi scuturilor),deci Roşu,Galben şi Albastru!

  ROŞU V Macedonica-GALBEN Dacia-ALBASTRU XIII Gemina!

  Şi pentru că pe majoritatea monedelor Dacia SE SPRIJINĂ pe lancea VEXILLUM-ului ALBASTRU al Legiunii ROMANE A-XIII-A GEMINA,de aceea şi SFÂNTUL nostru drapel tricolor are CULOAREA ALBASTRĂ la lance!

  Cărămizi cu ŞTAMPILA LEGXIIIGEM sau LXIIIG descoperite la Alba Iulia(Apullum) şi LVM la Turda(Potaissa)

  Dar ca să vezi culme a „competenţei” sau intereselor ascunse ale unora…
  La Alba Iulia a fost reînfiinţat un corp al LEGIUNII a-XIII-a GEMINA,
  Pentru XIII Gemina ,Apullum a însemnat „ACASĂ” timp de 165 de ani .
  Toate bune şi frumoase până aici.
  Dar ,în contradicţie cu datele istorice,în contradicţie chiar şi cu unităţile similare din străinătate,culoarea VEXILLUM-urilor,mantiilor şi scuturilor LEGIUNII a-XIII-a GEMINA a devenit din ALBASTRĂ….roşie.

  Culoarea ALBASTRĂ a Legiunii a-XIII-a GEMINA ,legiune DE ELITĂ cu care Împăratul Iulius Cezar A TRECUT RUBICONUL zdrobindu-i pe gali.

  Pentru exemplificare acelaşi ALBASTRU la cohorta III PRAETORIA

  Alba Iulia:
  Culoarea roşie comună legiunilor romane…INCORECT aleasă pentru Legiunea a-XIII-a GEMINA

  Rog alba-iulienii să sesizeze organizatorii,primăria.
  Chiar trebuie să ne batem singuri joc de propria istorie?
  Dar să trecem mai departe…
  Împăratul Nostru Filip Arabul( nume complet Marcus Iulius Philippus-supranumele Arabul se referă la ascendenţa împăratului) era căsătorit cu Marcia Otacilia Severa.
  Şi,”by the way”(nu vă speriaţi,e o expresie ROMÂNEASCĂ folosită de „DACII neasimilabili” de azi):
  Filip Arabul face parte din seria „împăraţilor DACI ai ROMEI” după VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident … :lol: ) şi Daniel Toxin.
  Oare de ce „dacizatorii” VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident … :lol: ) şi Daniel Toxin „au uitat” să menţioneze NUMELE şi PRENUMELE ROMANE ale pretinşilor „împăraţi DACI ai ROMEI”?
  La fel „AU UITAT” PRENUMELE ROMANE „Cornelius” şi „Publius” ale Împăratuluii Nostru Regalianus .
  „Dacizatorii” „au uitat” cu repetiţie că cel evocat ca fiind „din neam cu însuşi Decebal” DACUL ROMANIZAT Cornelius Publius Regalianus era căsătorit cu ROMANA Sulpicia Dryantilla,fiica ROMANILOR CLAUDIA AMMIANA DRYANTILLA şi lui POLLIO SULPICIUS senator şi general de legiuni sub împăratul roman Caracalla.
  ROMANIZAREA DACILOR ,dovedită aici de cronici şi prin genealogie şi prin ONOMASTICĂ (tipologia ROMANĂ a numelor)era atât de evidentă încât toate aceste „detalii”,toate aceste „nimicuri” TREBUIAU …”uitate”.
  Fiţi vă rog sinceri măcar cu voi înşivă,chiar nu vi se pare suspect că „dacizatorii” „UITĂ” mereu exact acele date şi dovezi arheologice ZDROBITOARE care pur şi simplu LE DESFIINŢEAZĂ teoriile?
  Adică „împăratul dac”(după VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident … :lol: ) şi Daniel Toxin),deci Marcus Iulius Philippus(Filip „Arabul”) cel căsătorit cu împărăteasa Marcia Otacilia Severa bătea monede cu Dacia APĂRATĂ de LEGIUNILE ROMANE a-V-a Macedonica şi a-XII-a GEMINA?
  Adică exact aceleaşi LEGIUNI ROMANE aduse în Dacia chiar de PATER PATRIAE,PĂRINTELE PATRIEI noastre ROMÂNIA,Impăratul NOSTRU Traian?
  Parcă „împăraţii daci”( din mintea „dacizatorilor” VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident … :lol: ) şi Daniel Toxin erau duşmani de moarte ai Romei.
  Apropo,ştiţi cum numea ,Mihai Eminescu ,ROMA?
  „SUPERBA împărăteasă de marmură a lumii”….
  Pe asta nu aţi găsit-o în „documentarele” „dacizatorilor” VALENTINUS ROMANUS(„adDACI”,evident … :lol: ) şi Daniel Toxin.
  Nu-i aşa?

  P.S.:
  „Dacizatorilor” care contestă(încă)ROMANIZAREA strămoşilor noştri daci,celor care ÎNCĂ ÎNDRĂZNESC să-i scuipe ruseşte pe STRĂMOŞII NOŞTRI ROMANI le sugerez să mai intre şi într-o biserică.
  Acolo vor vedea STRĂVECHIUL VEXILLUM ROMAN reîntrupat în STEAGURILE BISERICEŞTI ale biruintei numite „prapuri”.
  De mii de ani NIMIC NU S- SCHIMBAT….
  Şi da.

  NOI ,ROMÂNII,SUNTEM URMAŞII ROMEI!

  VEXILLUM ROMANORUM
  DRAPELUL,STEAGUL DE LUPTA al LEGIUNILOR ROMANE,stramosul STEAGULUI BIRUINTEI din biserica NEAMULUI ROMANESC

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:17 pm | Răspunde

 23. Vă mai amintiți de acel citat din Cantacuzino atât de invocat de către ”DACIZATORII” toxinKGB și Napoleon Săvescu dar și de către generalii ZALMOXIANIZATORI Chelaru,Spiroiu?

  ” Iară dachii preavéche a lor osebită limbă având, cum o lăsară și cum o lepădară așa de tot, și luară a romanilor, aceasta nici să poată socoti, nici créde.”

  Știți pe câte SUTE de site-uri și bloguri a fost reprodus acest citat?

  Reacția ”DACIZAȚILOR” nu s-a lăsat așteptată.
  Imediat a fost felicitat și ovaționat.
  URALE ÎN TABĂRA ”DACIZAȚILOR” !
  Ei chiar au crezut că au primit ”muniție” proaspătă cu care SĂ SCUIPE RUSEȘTE pe NUMELE SFINTEI NOASTRE MAME ROMÂNIA .
  Eu am tot așteptat…Ca MĂCAR UNUL DINTRE EI SĂ VERIFICE sursa acestui citat…
  Dar degeaba.
  Dacă SUTE de bloguri și site-uri l-au preluat și L-AU ÎNGHIȚIT PE NEMESTECATE,cum de mi-am închipuit eu că MĂCAR UNUL dintre ”dacizați” să facă așa,o mică cercetare pe cont propriu ?
  Chiar am sperat că MĂCAR UN ”DACIZAT” POATE GÂNDI ȘI CU PROPRIUL CAP.
  Chiar am sperat că MĂCAR UN ”DACIZAT” SE VA ÎNDOI de ”adevărurile tulburătoare” ale lui toxinKGB.
  Parcă spre a-i confirma lui toxinKGB că NU au nici o legătură cu strămoșii noștri ROMANI,”dacizații” ODATĂ INTOXICAȚI au abandonat CALEA RAȚIUNII.
  ”DUBITO ergo COGITO.COGITO ergo SUM.”
  ”MĂ ÎNDOIESC deci CUGET.
  CUGET deci SUNT(exist).”

  Eu am mai demonstrat aici că citările lui toxinKGB din TITANII Eminescu și Bogdan Petriceicu HAȘDEU SUNT MINCIUNI ORIBILE .
  Dar CITAREA MINCINOASĂ din Cantacuzino este O MANIPULARE a cărei ABJECȚIE parcă le întrece pe toate.
  Ce putem citi în ” Istoria Țării RUMÂNEȘTI ” a lui Constantin Cantacuzino?
  Cronicarul practic EXPUNE obiectiv atât argumentele pro cât și cele contra ORIGINII ROMANE a poporului nostru ROMÂNESC.
  Cu obiectivitate el îi citează și pe DUȘMANII DE MOARTE ai românilor ,bozgorii!
  Dar LE DESFIINȚEAZĂ aberațiile anti-românești!
  ”Ci nu știu cu ce îndrăzneală și cu ce nerușinare, acela ce va fi scris întâi o va fi făcut!
  […]pentru că pururea și nevindecați și ungurii au stătut vrăjmași și pizmași rumânilor,
  și atâta cât de ar fi putut, ar fi supus pe toți supt jugul lor, cum și pe mai multa parte den câți să află acum în Ardeal i-au supus și i-au făcut ăiîobagi cum le zic ei. ”
  Și continuă în același stil CU TOȚI CRONICARII care ne-au contestat ORIGINEA ROMANĂ!
  Tovarăși ”dacizați” vă rog faceți un efort și CITIȚI UN FRAGMENT MAI EXTINS ca să înțelegeți CONTEXTUL din care a fost EXTRAS CU PERFIDIE acel citat(citiți cu foarte mare atenție și chiar repetați propozițiile pentru că ROMÂNA VECHE este destul de dificilă):
  „Mai aduce Topeltin în povéste-și pe un Ioann Zamoski, care zice și tăgăduiaște, cum valahii, adecăte rumânii, nicicum nu pot fi rămășiță den romani, ce au adus Traian, de i-au așezat în Dachia.
  Pentru că Galien-împărat, deznădăjduind, zice acel Zamoski, d-a mai ținea pe Dachia (poate-fi iară den presurarea gotilor, că și pe aici, și alte părți mai sus, și apoi și Italiia toată coprinsése), i-au luat de i-au trecut Dunărea de ceia parte în Mysia, vecina Thrachii, lăsând de tot pe Dachia.
  Și mai zice încă că dachii aceia, carii era, învățând de la romani limba letinească, pentratâțea ai lor supuși fiind, și cu dânsa deprinzindu-se, o făcuse apoi că iaste a lor de moșie și o au ținut.”
  Deci Zamoski afirma că strămoșii noștri daci fiind atâția ani SUPUȘI ROMANILOR au învățat latina și în timp au considerat-o DREPT LIMBA LOR MATERNĂ.
  ”Carea dupre acéia mai pe urmă stricând-o într-acest feliu au venit și au rămas, precum și astăzi iaste; așa făcând cum și ispanii, și galii, și italianii, adecăte spaniolii, franțozii și frâncii, că așa le zic ei, au făcut. Care neamuri ei încă pănă astăzi n-au a lor limbă, de feliul lor osebită, nici cea véche ce oarecând vreodată vor fi avut nu să știe, ci dintr-a romanilor țin, rău și grozav stricând-o.
  Deci dară precum ispanii, galii, italii nu sunt romani, așa nici valahii nu sunt romani.”(afirmă ZAMOSKI-nota mea)
  Dar cum replică stolnicul Cantacuzino la aceste afirmații?
  ”Ca acéstea acest Ioann Zamoski zicea, ale căruia ZICERI și BASNE, zice Topeltin și alții, CĂ MAI MULT SUNT DE RÂS DECÂT DE CREZUT ;”
  Cum? ”ZICERI și BASNE, zice Topeltin și alții, CĂ MAI MULT SUNT DE RÂS DECÂT DE CREZUT ”?
  Aloo,”dacizații” voi pricepeți ce se întâmplă aici?
  Stolnicul Cantacuzino întradevăr considera ROMANIZAREA DACILOR ” ZICERI și BASNE […]MAI MULT […]DE RÂS DECÂT DE CREZUT” dar spunea asta pentru că el considera că NOI,ROMÂNII avem O ORIGINE PREDOMINANT ROMANĂ !Aveți răbdare și veți vedea…
  Dar deocamdată să continuăm STUDIEREA TEXTULUI:
  ” pentru că acéle trei neamuri de oameni ce zice acela, adecăte ispanii, galii și italii,
  fiind foarte vecini cu romanii și supuse de ei, și tot între dânșii șezând și amestecați umblând, lesne acei varvari limba lor își strica, vrând mai mult cu a romanilor a o amesteca, precum și pănă astăzi să véde pre la marginile țărilor carii trăiesc cu alte limbi, că lesne iau unii de ale altora cuvinte și că cu deale lor amestecându-le, ÎȚI PARE ALTĂ OSEBITĂ LIMBĂ LOR FAC. Și mai chiar vedem că rumânii den Ardeal, moldovénii și céștea de țara aceasta, tot un neam, tot o limbă fiind, încă între dânșii mult să osebesc, care aceasta iaste cum să véde den amestecătura vecinilor lor. Așadară și acéle trei neamuri, ce zicem mai sus, den preavecinătatea romanilor, luând de-ale acelora cuvinte, și cu céle de moșie ale lor amestecându-le, și stricându-și limba, au rămas în această ce acum sunt.
  Iară dachii preavéche a lor osebită limbă având, cum o lăsară și cum o lepădară așa de tot, și luară a romanilor, aceasta nici să poată socoti, nici créde. ”
  Ei ați înțeles ”UNDE BATE” Cantacuzino?
  El spune că galii,ibericii și italii fiind VECINII ROMANILOR au împrumutat foarte ușor din ce în ce mai multe cuvinte din latină până când amestecând cuvintelele din limbile lor cu cele ale romanilor, , ÎȚI PARE ALTĂ OSEBITĂ LIMBĂ LOR FAC.!
  Ați sesizat acel ”ÎȚI PARE”(ți se pare)?
  Dar aici e lovitura pentru ”dacizați”:
  Toată teoria MINCINOASĂ, ANTI-ROMÂNEASCĂ și ABERANTĂ cu ”Noi NU suntem urmașii Romei!” se baza pe falsul grosolan precum că LIMBA DACILOR era o LIMBĂ LATINĂ,ba și mai mult ”MUMA limbii latine”!
  ”Dacizaților”,ați avut sub proprii voștri ochi NEGAREA TOTALĂ a minciunii rusești că
  ” LIMBA DACILOR era o LIMBĂ LATINĂ”.
  Chiar citatul pe care îl tot fluturați pe sub ochii ROMÂNILOR o arată!
  Voi înșivă i-ați felicitat pe toxinKGB și pe ”martorii” lui pentru că vă alimentau cu ”citate savante ” URA RUSEASCĂ contra ORIGINII NOASTRE ROMANE .
  Dar nimeni nu a observat ceea ce era evident.
  Pentru că NIMENI,dar nimeni NU MAI VREA SĂ VADĂ!
  Iară dachii preavéche a lor OSEBITĂ limbă având”
  Doar știți ce însemna în româna veche ”OSEBITĂ”,nu?
  DEOSEBITĂ însemna.
  Nu trebuie prea mare efort să pricepi.DOAR SĂ VREI…
  ”Dacizatorii” s-au lăudat cu un citat care practic LE DESFIINȚEAZĂ aberația rusească ” LIMBA DACILOR era o LIMBĂ LATINĂ”.
  Cantacuzino asta spune,FOARTE CLAR:
  Limba dacilor ERA DEOSEBITĂ de limba romanilor !
  Am demonstrat deja, chiar în materialul re-postat de FRATELE MEU ROMÂN,domnul profesor COJA,că oricum istoria altor popoare precum cel egiptean ne arată că O LIMBĂ POATE FI CHIAR ȘI TOTAL ÎNLOCUITĂ cu o alta TOTAL DIFERITĂ.
  Dar abia acum începe partea despre care vă spuneam că E CU ADEVĂRAT INTERESANTĂ.
  De ce a insistat Cantacuzino să ÎNTĂREASCĂ faptul că după părerea lui,
  DACII NU PUTEAU FI ASIMILAȚI de către romani?
  Pentru că EL SE ȘTIA ROMAN.
  ”Și încă pentru că și până astăzi vedem și auzim,
  zice Topeltin, că de întrebăm pe un valah:
  CE EȘTI ? el răspunde: RUMÂN, adecăte ROMAN,
  ci numai au stricat puțin cuvântul, DE ROMAN ZIC RUMÂN ,iar același cuvânt iaste.”

  Tovarăși ”dacizatori” și ”dacizați”,stați puțin și nu mânați!
  Dacă tot v-a dat pe spate citatul folosit de toxinKGB CA O ARMĂ MIZERABILĂ de manipulare ”tulburătoare” în masă,stați,încă nu plecați!
  Chiar nu vreți să știți ce conține și restul cronicii lui Cantacuzino?
  Serviți vă rog…
  ”TRAIAN MULȚIME DE ROMANI du pretutindenea den biruințele lui AU DUS AICEA de au așezat lăcuitori și paznici acestor țărî, DEN CARII ȘI PĂNĂ ASTĂZI SĂ TRAG ACEȘTI RUMÂNI ce le zicem noi, iară grecii și latinii, vlahi și volahi le zic, încă ne-am adeverit den istoricii cei mai de credință și mai numeiți ce sunt.”
  Și stolnicul Cantacuzino o ține tot așa:
  „Însă dară, valahii, ADECĂTE RUMÂNII, cum SUNT RĂMĂȘIȚELE ROMANILOR CELOR CE I-AU DUS AICI Ulpie TRAIAN, și cum că dintr-aceia să trag și până astăzi, adevărat și dovedit iaste de toți mai adevărații și de crezut istorici, măcară că apoi le-au mutat și numele, valahi zicându-le, au dupre voievodul lor Flac, cum unora le pare, au dupe numele fétii lui Dioclitian, cum mai sus s-au semnat că scrie Bonfinie.”
  Nu v-am rugat eu să aveți răbdare să citiți până la capăt?Manipulările ”tuburătoare” nu se pot combate ȘTIINȚIFIC din 3 rânduri! Tratamentul INTOXICĂRII ACUTE cu ”dacism” de sorginte KAGHEBISTĂ este îndelungat și necesită infuzii repetate de ADEVĂR ISTORIC.
  ”Iară noi într-alt chip de ai noștri și de toți câți SUNT RUMÂNI, ținem și crédem, adeverindu-le den mai aleșii și mai adeveriții bătrâni istorici și de alții mai încoace, că valahii, cum le zic ei, iară NOI,ROMÂNII,
  SUNTEM ADEVĂRAȚI ROMANI
  ȘI ALEȘI ROMANI în credință și în bărbăție,
  den carii Ulpie Traian i-au așezat aici în urma lui Decheval
  ,
  dupre ce de tot l-au supus și l-au pierdut; și apoi și alalt tot șireagul împăraților așa i-au ținut și i-au lăsat așezați aici și dintracelor rămășiță să trag pănă astăzi rumânii aceștea.
  Însă RUMÂNII înțeleg nu numai ceștea de aici, ce și den Ardeal, carii încă și mai neaoși sunt, și moldovenii, și toți câți și într-altă parte să află și au această limbă, măcară fie și cevași mai osebită în niște cuvinte den amestecarea altor limbi, cum s-au zis mai sus,
  iară TOT UNII SUNT. Ce dară pe aceștea, cum zic,
  TOT ROMANI ÎI ȚINEM,
  că toți aceștia dintr-o fântână au izvorât și cură.”

  ”Dacizaților”,nu-i așa că vă felicitați că l-ați lăudat pe tovarășul toxinKGB pentru că v-a delectat cu citate ?
  Că uite dacă nu insista să tot citeze în manipulările ”tulburătoare” poate azi nu aveați bucuria de a studia TOATĂ cronica lui Cantacuzino nu DOAR CE A VRUT toxinKGB să citiți…
  ”Însă de către amiazăzi Dachia să hotăraște cu Dunărea, și de cătră apus, zice Filip, cu apa ce să chiamă Patisul, întru care hotară, cuprindu-să astăzi, zice, partea a Țării Ungurești, mai sus zisa și Ardealul și Valahia (adecăte țara aceasta) și Moldova. Însă vlahii, acești gheografi și mai toți istoricii câți scriu de aceste țări, zicea și Moldovei și ceștiia; apoi o împarte în doao, una de sus; alta de jos, îi zic. Le zic și: mai mare și mai mică; cea de sus, adecăte și mai mare, Moldova; cea de jos și mai mică, țara această Muntenească numeind, cum îi zic mai mulți așa;
  că RUMÂNEASCĂ NUMAI LĂCUITORII EI O CHEAMĂ,
  și doar unii den ardeleni ăiî RUMÂNI,
  pentru că și aceia și ceștea
  numai când să întreabă, ce iaste?
  Ei răspund: RUMÂNI”

  Acum urmează partea care-i va delecta cel mai mult pe ”dacizați”.Și cum spuneau escrocii TV toxinKGB și Napoleon Săvescu?Strămoșii noștri ROMANI au cucerit DOAR 14% din Dacia?
  Ia să vedem ce spunea Cantacuzino ACUM 300 DE ANI.
  Da, același Cantacuzino atât de MANIPULATOR invocat în sprijinul manipulărilor ”tulburătoare” :
  Așa deci TRAIAN SUPUIND
  și desăvârșit domolind TOATĂ Dachia
  ,
  și socotind ca să o tocmească într-același chip, de la care să nu mai aibă alte turburări, nici să le mai vie alte griji, au poruncit du prenprejurele biruințelor sale de au adus romani lăcuitori de i-au așezat aici, și și dintr-a sa oaste au lăsat câți au trebuit de a-i lăsa, ca să se așaze aici, rămâind lăcuitori acestor țări, carii și pănă astăzi să trag, cum vom arăta, dintr-aceia.”
  Șoc și groază între ”Martorii lui daniel toxin”!
  Așa deci Traian supuind
  și desăvârșit domolind TOATĂ Dachia
  ?
  Păi,da…TOATĂ Dacia.

  Însă nu că doară den dachi nici unul n-au mai rămas, cât pustiindu-se de tot, și nemairămâând nimeni cine a lăcui acéste pământuri, AU PUS TRAIAN ȘI AU AȘEZAT ROMANI, ci numai a lor crăie să nu mai fie, nici capete dintr-înșii poruncitori să nu rămâie, NICI AL LOR NUME DE STĂPÂNIRE SĂ NU SĂ AUZĂ, CI NUMAI DE ROMANU.”
  Stolnicul Cantacuzino explică în termeni simpli ce era ”DAMNATIO MEMORIAE”-”Condamnarea Memoriei” adică IMPUNEREA CULTURII ROMANE în locul celei dacice.
  A fost strategia prin care strămoșii noștri romani și-au asigurat atât dominația în Dacia TRAIANĂ cât și ROMANIZAREA-LATINIZAREA dacilor.
  AU PUS TRAIAN ȘI AU AȘEZAT ROMANI[…]a lor(a dacilor-nota mea) crăie să nu mai fie, nici capete dintr-înșii poruncitori să nu rămâie, NICI AL LOR NUME DE STĂPÂNIRE SĂ NU SĂ AUZĂ, CI NUMAI DE ROMANU.”
  Așa se instaura ”PAX ROMANA”:întâi ”MANU MILITARI” cu legiunile ,cohortele,alele și miliariile romane,apoi ”DAMNATIO MEMORIAE” concomitent cu COLONIZARE MASIVĂ,școlarizarea GRATUITĂ în școala primară a copiilor în LIMBA LATINĂ(vă mai amintiți scenele din filmul ”Columna” cu Florin Piersic-profesorul orb de latină?)
  ”Așadară TRAIAN AU AȘEZAT LĂCUITORI ROMANI ÎN DACHIA,
  cum toți istoricii adeverează
  și aiave și pănă astăzi în Ardeal, în multe locuri,
  să văd în pietri scrise, epigramata și altele în numele lui,
  cum și la Cliuj, zice Gulielmu și Ioann Blau, în Noul Atlas, că deasupra unii porți ceastă epigrama ăaî lu Traian să vede scrisă (însă latinéște):
  „TRAIANO pro salute imperatoris Antonini et M. Aurelii Cesario milites consistentes manipio posuerunt.””
  Traian Ulpie așezând deci romani lăcuitori aici
  și puind capete și otcârmuitori ROMANI TOATEI DACHII

  (însă nu craiu, ci numai voievozi, precum și pentr-alte țări supuse ale lor era, den crăie ținut mai mic, făcând-o)”
  ”Carionu în cronica lui[…]de începătura acestui neam […] zice că împărații Răsăritului, adecăte ai Țarigradului[…]locurile acélea DUPE VECHIU OBICEIU,
  LE ÎMPĂRȚIIA OSTAȘILOR BĂTRÂNI,
  ca de acolo plata lor să-și ia.

  Și mai vârtos pe acolo îi așeza împărății, zice, ca să potolească și să strângă gâlcevile ce dése făcea sarmații (adecăte léșii).
  Între carii OSTAȘI MAI MULȚI ERA ROMANI,
  PRECUM ȘI LIMBA ADEVERINȚĂ LE IASTE,
  carea DEN LETINEASCĂ STRICATĂ IASTE.
  DE LA ACEȘTI ROMANI, dară, purces iaste numele valahilor.”

  Jale mare ”dacizatorilor”!Păi cum ziceați voi că strămoșii noștri LEGIONARI ROMANI erau analfabeți?Sau că NICI MĂCAR NU VORBEAU LATINA???
  Mda.V-a ”liniștit” Cantacuzino și de data asta…
  Vă rog să aplaudați de pe acum:urmează FINALUL APOTEOTIC.
  GLORIFICAREA NUMELUI Împăratului Nostru Divinul TRAIAN,DIVO TROIANO cel din „Plugușorul ROMÂNESC”,BĂDICA TRAIAN din colindele multimilenare…
  „Cât dar va fi fost putérea lui atunci și cu câtă mulțime de oameni va fi umblat, cât au umblat și au supus părți ale lumii, putemu-ne însă cu mare mirare și domiri câte cevași, că iată vrând pre lângă acéle oștiri ale lui și lucruri mari ce apucase și făcea ca să-i rămâie și în fapte slavă, și pomenire, doară și minune la oameni în veci rămâindu-i.
  Pe unde mergea, drumuri mari de piatră și ȘANȚURI GROAZNICE TRĂGEA,
  pe unde și umbla, precum și PĂNĂ ASTĂZI SĂ VĂD ȘI AICI LA NOI ÎN ȚARĂ,
  cărora încă TROIANURI LE ZICEM
  RĂMÂIND DE ATUNCEA DIN OM ÎN OM ACEL NUME ,
  CARELE SĂ TRAGE ȘI PĂNĂ ASTĂZI
  măcar că foarte puțini sunt carii să știe dirept ce le zic TROIANURI.
  Iară acesta iaste adevărul,
  că din oștirea acelui mare împărat, Traian Ulpie, sunt rădicate
  și nu numai aici, ci și pentr-alte țări.
  Așa au făcut cum s-au zis, pentru ca să rămâie neamului omenesc pomenire de mari și de putérnice faptele lui.

  Odihnește-te în pace Mărite Împărate TRAIAN și veghează-ne din Câmpiile ELIZEE !!
  NOI,ROMÂNII,urmașii urmașilor tăi îți vom fi veșnic recunoscători pentru ȚARA ROMÂNEASCĂ ce ne-ai dat-o!
  NOI,ROMÂNII,urmașii urmașilor tăi îți vom fi veșnic recunoscători pentru LIMBA LATINEASCĂ ce ne-ai învățat!
  NOI,ROMÂNII,urmașii urmașilor tăi vom apăra,AȘA CUM NE-AI ÎNVĂȚAT,fiecare MUNICIPIUM,fiecare CASTRUM,fiecare palmă de pământ ROMÂNESC și de va trebui,vom transforma fiece brazdă într-un NOU VALLUM TRAIANI !
  Pentru că ROMÂNUL ÎN VECI NU PIERE!
  AVE IMPERATOR NOSTRUM !
  AVE TRAIAN !

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:23 pm | Răspunde

 24. MIRON COSTIN
  (30 martie 1633- 1691) cronicar ROMÂN din Ţara ROMÂNESCĂ Moldovei:

  „Moldovénii nainte de Dragos vodă SĂ CHEMA VLAHI sau RUMÂNI DE LA RÂM”

  „Stihuri de descălecatul țărâi

  Neamul Țărâi Moldovei de unde să trăgănează?
  Din ŢĂRÂLE RÂMULUI, tot omul să creadză.
  Traian întâiŭ, împăratul, supuindŭ pre dahi
  Dragoș apoi în moldoveni premenindŭ PRE VLAHI
  MARTOR ESTE TROIANUL, șanțul în țara noastră
  Și Turnul Săverinului, munteni, în țara voastră.

  1 Dahii și dachii tot unii sint (n.a.).

  2 Moldovénii nainte de Dragoș-vodă să chema vlahi sau rumâni de la Râm (n.a.).

  3 Turnul Săverinul este în Țara Muntenească, unde au fost și pod de piatră peste Dunăre,
  de TRAIAN-ÎMPĂRATUL făcut atunce când au descălecat aceste 2 țări CU RÂMLENII (n.a.).

  Și aceste încă dzicŭ că MOLDOVENII SINT DEN RÂMLENI.”

  Letopiseţul Ţărâi Moldovei de la Aaron Vodă încoace

  de Miron Costin
  (30 martie 1633- 1691) cronicar ROMÂN din Ţara ROMÂNESCĂ Moldovei:

  LETOPISEȚULŬ ȚĂRÎI MOLDOVEI DE LA AARON-VODĂ ÎNCOACE, DE UNDE ESTE PĂRĂSITŬ DE URÉCHE VORNICUL DE ȚARA DE GIOSŬ, SCOSŬ DE MIRON COSTINŬ VORNICUL DE ȚARA DE GIOSŬ ÎN ORAȘŬ ÎN IAȘI, ÎN ANUL DE LA ZIDIREA LUMIEI 7183, IARĂ DE LA NAȘTEREA MÎNTUITORULUI LUMII, LUI IISUS HRISTOS, 1675 MESEȚA… DNI
  Istoricii, adecă scriitorii de cursul anilor acestor părți, carii pomenescŭ de DESCĂLECATUL CEL DENTÂIU a țărîi noastre și Țărîi Muntenești:
  Bonfin, mare istoric, de Dachia, sau Dația — latin.
  Dionŭ, la VIAŢA LUI TRAIAN ÎMPĂRATUL — latin.
  Topeltin, ungur; iară pre acești doi au urmat.
  Aceste au scris de Dachia,
  CUM AU DESCĂLECATU-OĂ TRAIANU, ÎMPĂRATUL RÂMULUI, în anii de la Hristos 102, pre socoteala vrémilor, cu RÂMLENII.
  Istoricii leșești carii au scris și lucrurile domniilorŭ Moldovei:
  Crorner au scris latinește, Dlugoș latinește, Stricovschîi litfan, leșește, Piasețschîi, vlădicul de Premislia, latinește.
  Istoricii leșești pre carii au urmat răpăosatul Ureche vornicul:
  Bîlschîi, Martin Pașkovschîi. Acești doi au scris leșește.
  Și aceste încă dzicŭ că MOLDOVENII SINT DEN RÂMLENI.
  Iară de descălecatul celŭ dentăiŭ n-au știutŭ că léșii mai apoi de împărăția lui Traian sintŭ veniți în ceste părți.”

  Letopiseţul Ţărâi Moldovei de la Aaron Vodă încoace

  de Miron Costin
  (30 martie 1633- 1691) cronicar ROMÂN din Ţara ROMÂNESCĂ Moldovei:
  Prédoslovie adecă voroava cătră cititoriul
  Fost-au gîndul mieu, iubite cititoriule, să fac létopisețul țărîi noastre Moldovei din
  DESCĂLECATUL EI CEL DINTĂI,
  CARELE AU FOSTU DE TRAIAN-ÎMPĂRATUL

  și urdzisăm și începătura létopisețului.
  Ce sosiră asupra noastră cumplite acestea vrémi de acmu, de nu stăm de scrisori, ce de griji și suspinuri. Și la acestŭ fel de scrisoare gîndŭ slobod și fără valuri trebuiește. Iară noi prăvim cumplite vrémi și cumpănă mare pămîntului nostru și noaă. Deci priiméște, în ceasta dată, atîta din truda noastră, cît să nu să uite lucrurile și cursul țărîi, de unde au părăsit a scrie răpăosatul Uréche vornicul.
  Afla-vei de la Dragoș-vodă, DIN DESCĂLECATUL ŢĂRÂI CEL AL DOILE, la létopisețul lui, pre rîndul său scrise domniile țărîi, pănă la Aron-vodă.

  Comentariu de DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2 ! — octombrie 16, 2013 @ 9:28 pm | Răspunde

 25. În principiu blogul meu nu e prea orientat politic.

  Dacă noi vorbim acum o limbă romanică, cât de greu atârnă acest lucru în identitatea noastră? E foarte probabil că marea majoritate a strămoșilor noștri nici n-au auzit vorbindu-se latina clasică, că de citit nu putea fi vorba. Bine că o studiem noi, acum, în școală. În schimb nu studiem deloc vechile limbi de cultură în statele medievale românești, slavona și greaca. Ne-am îmbrăcat rapid în haine occidentale.

  Faptul că vorbim o limbă latină nu ne face latini. Faptul că țiganii rudari (băieși) vorbesc doar româna nu îi face români.

  Mi-e greu să cred că ai scris toate aceste pagini pentru simplul scop de a comenta aici; seamănă a copy-paste și propagandă. Asta n-ar fi o problemă, dar aici e posibil o singură dată.
  Data viitoare scrii la obiect, ideile principale cuvânt cu cuvânt din taste, altfel … vaya con Dios !

  P.S. nu îl citesc prea asiduu pe d-l Roxin, dacă la el te refereai pe undeva.

  Comentariu de Roderick — octombrie 16, 2013 @ 10:43 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: